مراقبت های بعد از ارتودنسی برای جلوگیری از مشکل و نتیجه گیری بهتر

مراقبت بعد از ارتودنسی

رعایت اصول مراقبت ارتودنسی، امری حیاتی برای تکمیل دوره درمان است. عدم مراقبت از ارتودنسی، باعث آسیب دیدن به براکت‌ها و در نتیجه طولانی شدن روند درمان خواهد شد. در این متن، می‌آموزیم مراقبت های حین ارتودنسی چگونه است و تمیز کردن دندان ها در هنگام ارتودنسی به چه صورت انجام می‌شود.

ارتودنسی یک روش درمانی برای اصلاح مشکلات ظاهری فک و دندان است. هرچقدر مراقبت های دوران ارتودنسی را بیشتر جدی بگیرید، طول درمان راحت‌تر، کوتاه‌تر و موثرتری خواهید داشت.

 

نحوه مراقبت از ارتودنسی

 

مراقبت و تمیز کردن دندان ها در طول دوره ارتودنسی

تمیز کردن دندان ها در دوران ارتودنسی، مثل سایر مواقع، شامل مسواک زدن و استفاده از نخ دندان می‌شود که در ادامه نحوه این دو اقدام را توضیح خواهیم داد.

 

مسواک زدن

درست مسواک زدن بعد از ارتودنسی، از بخش‌های مهم مراقبت های ارتودنسی است. احتمال بروزرمشکلات لثه و دندان ناشی از عدم رعایت بهداشت، در دوران ارتودنسی افزایش می‌یابد. پس رعایت بهداشت دهان و دندان به بهترین شکل، در این دوران، اهمیت بسیار زیادی دارد.

بعد از هر وعده غذایی و قبل از خواب، باید مسواک بزنید. لطفا وقت زیادی را صرف این کار نمایید و به ترتیب، دندان‌ها را به صورت یک به یک تمیز کنید. فضای بین براکت‌ها و دندان، می‌تواند محل تجمع باقی‌مانده های غذا باشد. البته نحوه دقیق مسواک زدن حین ارتودنسی را متخصص به شما به صورت دقیق توضیح خواهد داد.

از یک مسواک نرم استفاده کنید تا کمترین فشار به براکت‌ها وارد شود. برای اطمینان بیشتر از تمیز شدن دندان‌ها، از خمیردندان‌های حاوی فلوراید استفاده کنید. ممکن است متخصص به شما توصیه کند که از دهان‌شویه استفاده کنید. مسواک را حتما هر سه ماه یک بار تعویض کنید.

 

استفاده از نخ دندان

از جمله اقدامات بعد از ارتودنسی، استفاده صحیح از نخ دندان است. برای نخ کشیدن حین دوره ارتودنسی، می‌توانید از نخ‌های مخصوص ارتودنسی استفاده کنید که به طور اختصاصی برای این دوران طراحی شده اند. حداقل باید یک بار در روز باید از نخ دندان استفاده کنید و زیر سیم‌ها و دندان‌ها را تمیز کنید. هنگام نخ کشیدن دقت کنید که به براکت‌ها آسیبی نرسد.

مراقبت‌های ارتودنسی بعد از قرار گیری ارتودنسی در دهان

بعد از تنظیم براکت ها در دندان‌هایتان احساسی سفتی خواهید کرد که عموماً به یک درد خفیف تبدیل شده و تقریباً از ۴ تا ۶ ساعت بعد از انجام تنظیم ادامه می‌یابد.

این درد نتیجه نصب سیم‌های جدید است که با اعمال فشار، دندان‌ها را به وضعیت مناسبشان هدایت می‌کنند.

در درمان ارتودنسی نیز مانند سایر درمان‌های دندانپزشکی برای تداوم موفقیت درمان به نگهداری و مراقبت بعد از درمان نیاز است.

بسیار مهم است که بیمار از دستورالعمل‌های تیم ارتودنسی ما در زمینه رعایت بهداشت دهان در طول درمان و مراجعه مرتب و سر وقت به مطب پیروی کند.

با پیروی از این دستورالعمل‌ها می‌توان نتایج بی‌نظیری را در چارچوب زمانی مشخص شده به دست بیاوریم.

روند انجام ارتودنسی و بهبود آن

درمان ارتودنسی علی رقم زمان نسبتا طولانی آن ، نتایج شگفت انگیزی نسیب شما می کند ، از مشاوره تا زمان برداشت دستگاه ارتودنسی و قرار گیری نگهدارنده ارتودنسی را می توان از متخصص ارتودنسی مشاوره و راهنمایی بگیرید.

روز اول نصب براکت های ارتودنسی

نصب براکت ها دردناک نخواهد بود اما باعث می‌شود غذا خوردنتان بیشتر طول بکشد زیرا برای عادت به پوشیدن براکت ها به کمی زمان نیاز خواهید داشت.

گاهی اوقات، دندان‌ها حساس‌تر از حد معمول می‌شوند.

سه روز اول بعد از نصب براکت ها و سیم ارتودنسی

ممکن است در دندان‌ها و اطراف لب‌ها و گونه‌ها کمی ناراحتی یا درد احساس شود، زیرا دندان‌ها فرایند مرتب شدن را شروع کرده و هنوز به فشار سیم‌ها عادت نکرده‌اند.

ما، برای رفع درد و ناراحتی به شما موم/ سیلیکون مسکن می‌دهیم تا آن را روی براکت ها بمالید.

برای تسکین درد از مسکن‌های بدون نسخه هم می‌توان استفاده کرد.

استفاده مرتب از آب نمک گرم نیز می‌تواند به تسکین درد کمک کند.

یک هفته بعد از نصب لوازم ارتودنسی در دهان

ناراحتی اولیه ناشی از نصب براکت ها باید تا این زمان رفع شده یا تا حد بسیاری بهبود یافته باشد.

دندان‌ها به تدریج به براکت ها عادت کرده و غذا خوردن بسیار آسان‌تر می‌شود.

مراقبت‌های ارتودنسی پس از نصب براکت های ارتودنسی

بیماری که برای نتیجه گرفتن انگیزه داشته و دقت‌های لازم را به عمل می‌آورد نیاز به تغییر در رژیم غذایی‌اش ندارد.

بیماران، بدون ترس از آسیب رسیدن به دستگاه ارتودنسی، تقریباً می‌توانند هر چیزی بخورند ، البته، بیماران باید از برخی اصول پیروی کرده و از خوردن برخی غذاها اجتناب کنند.

غذاهای بسیار سخت و ترد می‌توانند به دستگاه‌های ارتودنسی ثابت آسیب برسانند؛ آن‌ها می‌توانند براکت را شکسته یا آن را از دندان جدا کنند، سیم را از جای خود خارج کرده یا نوارهای فلزی متصل شده به دندان‌های آسیاب را جدا ‌کنند.

از خوردن آجیل (فندق، بادام و دانه‌های سخت)، ذرت بو داده، قسمت‌های خشک نان و لبه‌های خشک پیتزا و نان تست خودداری کنید ، خصوصاً، از شیرینی‌های چسبناک مانند کارامل یا پاستیل، زیرا آن‌ها هم می‌توانند براکت‌ها را شکسته یا جدا کنند.

سیب ، هلو ، قسمت خشک نان ، استیک و ساندویچ‌ها می‌بایست به قطعاتی به اندازه یک لقمه تقسیم شده و به دقت جویده شوند.

بعد از خوردن شیرینی‌هایی مانند کیک، کلوچه و بستنی می‌بایست دندان‌ها فوراً مسواک بزنید.

اگر بعد از یک وعده غذا نمی‌توانید دندان‌هایتان را مسواک بزنید، دست کم باید دهانتان را با آب بشویید.

استفاده از آدامس بدون قند در طی درمان ارتودنسی

ما به بیماران ارتودنسی خود توصیه می‌کنیم که تنها از آدامس‌های بدون قند استفاده کنند زیرا این آدامس‌ها بزاق دهان و جریان خون به پریودونتیوم که مسئول حرکت دندان است را افزایش می‌دهد.

افزایش بزاق آسیب‌پذیری لب‌ها و لثه‌ها و احتمال پوسیدگی دندان را کاهش می‌دهد.

پرهیز غذایی برای مراقبت از ارتودنسی

بعد از انجام ارتودنسی، دکتر متخصص شما لیست دقیقی برای پرهیز غذایی به شما ارائه خواهد داد. ولی به طور کلی باید بدانید مصرف غذاهای پرقند، چرب و غذاهایی که برای جویدن سفت هستند، ممنوع است. مثلا تهدیگ، تافی و آب‌نبات، پاپ‌کرن و آدامس از این دست هستند.

برای مراقبت ارتودنسی علاوه بر آن اگر عادت ناخن جویدن دارید، باید بدانید که این کار و عادات مشابه آن، برای براکت‌های ارتودنسی مشکل ایجاد می‌کنند. پس به هر طریق ممکن، باید این عادات را حذف کنید تا به ارتودنسی آسیبی نرسد.

مراجعه منظم به متخصص ارتودنتیست

به طور کلی باید بدانید که برای مراقبت های دوران ارتودنسی، تابع دستورالعمل‌های پزشک خود باشید. لازم است که به طور منظم و در زمان‌بندی تعیین شده، به متخصص مراجعه کنید تا چک‌آپ شوید و در صورت بروز مشکل، آن را رفع کنید. این ویزیت‌ها برای عیب‌یابی، تغییر وضعیت سیم‌ها، و تنظیم بریس ضروری هستند.

ویزیت‌های چک‌آپ معمولا ماهی یک بار خواهد بود و باید جدی گرفته شود. نظارت بر روند درمان و پیشرفت آن در گروی مراجعه منظم به پزشک است. پس برای مراقبت های حین ارتودنسی و موفقیت درمان، این چک‌آپ ها را جدی بگیرید.

 

اصول مراقبت از دندان در موقع ارتودنسی

 

نحوه مراقبت از دندان در موقع ارتودنسی، برای ورزشکاران

اگر اهل ورزش و به طور مشخص، ورزش‌های رزمی هستید، منعی برای انجام ارتودنسی نخواهید داشت؛ اما باید مراقبت‌های بعد ارتودنسی را به خوبی رعایت کنید. دندان‌ها در این دوران حساس‌تر هستند و براکت‌ها با کوچک‌ترین ضربه ای ممکن است آسیب جدی ببینند.

برای جلوگیری از بروز این مشکل، گاردها و محافظ های دهانی طراحی شده است که با استفاده از آن‌ها، فک بالا و پایین خود را به خوبی پوشش می‌دهید و احتمال آسیب رساندن به ارتودنسی را کاهش خواهید داد. به هر حال دقت کنید در صورت بروز هر گونه حادثه در این ناحیه، سریعا وضعیت دهان و دندان خود را بررسی کنید.

 

درد بعد ارتودنسی چگونه است؟

جاگذاری بریس‌ها، به خودی خود دردی ندارند. ولی چند روز اول که دندان‌ها به فشار بریس عادت ندارند، ممکن است در ناحیه دهان و دندان و صورت احساس درد و ناراحتی کنید. همین‌طور احتمال دارد برای خوردن غذا کمی دچار مشکل شوید. نگران نباشید. این اتفاقات طبیعی هستند و برای کاهش درد ارتودنسی می‌توانید از مسکن‌هایی مثل ژلوفن و یا آب نمک رقیق استفاده کنید.

تقریبا بعد از یک هفته که بریس‌ها در دهان تنظیم شدند، به وجود آن‌ها کاملا عادت می‌کنید. درد دندان‌ها و لثه ‌ها تا حد زیادی از بین خواهد رفت؛ و در نهایت می‌توانید بدون مشکل خاصی غذا میل کنید. همیشه فکر کردن به نتیجه کار و داشتن دندان‌های مرتب و لبخندی زیبا، برای تحمل درد به شما انگیزه خواهد داد.  

 

قبل از ارتودنسی چه کنیم؟

تا به اینجا، متوجه شدیم بعد از ارتودنسی چه کنیم و مراقبت های بعد ارتودنسی کدام‌ها هستند. حال بد نیست کمی هم در مورد قبل از ارتودنسی و اقدامات پیش از آن، اطلاعاتی داشته باشیم.

  • قبل از هر اقدامی، به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندان‌های شما چک‌آپ کامل شود. این کار به منظور ترمیم کردن و در صورت لزوم، عصب کشی دندان‌های پوسیده انجام خواهد شد.
  • با تحقیق و بررسی کافی، یک متخصص ارتودنتیست مجرب پیدا کنید. در نظر داشته باشید خیلی از دندانپزشک‌های عمومی هم کار ارتودنسی را انجام می‌دهند؛ ولی بدیهی است که سپردن کار به متخصص از ملزومات هر اقدامی است.
  • درمورد انواع بریس تحقیق کنید. متخصص بنا به تشخیص، گزینه‌های مختلفی پیش روی شما خواهد گذاشت. ولی خوب است که خودتان هم پیرامون این مسئله، اطلاعات داشته باشید تا روند انتخاب تسهیل شود.

 

مراقبت های ارتودنسی چگونه است؟

 

جمع بندی

این مطلب به بیان نکات مراقبت ارتودنسی در حین این درمان اختصاص یافته است. مراقبت از ارتودنسی، برای رسیدن به نتیجه مطلوب امری ضروری است. با رعایت کردن این نکات و اقدامات بعد از ارتودنسی، یک دوره درمان کوتاه و موثر خواهید داشت. علاوه بر آن لازم است قبل از ارتودنسی قدم‌هایی بردارید که به آن‌ها نیز اشاره کردیم.

۴.۵/۵ - (۲۰ امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها