مرتب کردن دندان ها

مرتب کردن دندان‌ها

مرتب کردن دندان ها یا ردیف کردن دندان‌ها شکلی از درمان ارتودنسی است که بر انتقال دندان‌ها به سمت مکان صحیح آنها تمرکز دارد.

ردیف کردن دندان‌ها معمولاً با استفاده از سیم‌کشی دندان انجام می‌شود که می‌تواند مشکلاتی مانند نامرتبی دندان‌ها، شکاف و فاصله‌ی بین دندان‌ها و مشکلات مربوط به بایت مانند اندربایت و اوربایت را درمان کند.

براکت ها فقط برای کودکان استفاده نمی‌شوند. بزرگسالانی که به دنبال داشتن دندان‌هایی ردیف هستند نیز می‌توانند از آنها استفاده کنند و گزینه‌های درمانی موجود از همیشه وسیع‌تر است. امروزه انتخاب‌های متعددی وجود دارند که به عنوان یک بزرگسال برای شما مناسب می‌باشند و از ارتودنسی نامرئی تا ارتودنسی فلزی سنتی را دربر می‌گیرند.

اگر به دنبال بازیابی زیبایی لبخند خود و یا حل مشکلات مربوط به دندان‌های نیش خود هستید، براکت های ارتودنسی می‌توانند شما را یاری دهند و نجات‌دهنده‌ی لبخند شما باشند.

کلینیک تخصصی ارتودنسی

امروزه گزینه‌های متعدد و مناسبی برای درمان‌های ارتودنسی وجود دارند که متخصصین ما در کلینیک تخصصی دکتر قریشی بسته به میزان و نوع مشکل برای بیماران خود بکار می گیرند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره‌ی گزینه‌های مرتب کردن دندان‌ها که توسط متخصصین ما در کلینیک تخصصی ارتودنسی دکتر قریشی ارائه می‌شود، با ما تماس بگیرید. شما می‌توانید از شماره‌های ۲۲۰۶۸۶۴۶-۰۲۱ و ۲۲۰۷۳۷۸۵-۰۲۱ برای تماس با ما استفاده کنید.

روشهای مرتب کردن دندان ها

خواه از براکت های سنتی استفاده کنید یا پلاک های ارتودنسی نامرئی ، تمامی روشهای ارتودنسی دندان برای دستیابی به یک نتیجه عمل می‌کنند: انتقال تدریجی دندان‌های شما به مکان مناسب و هم‌تراز کردن آنها

ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی

دو قالب نامرئی و پلاستکی برای دندان‌های بالا و پایین است که در هر مرحله از مرتب‌سازی، که برای هر جفت معمولاً دو هفته است، بر روی دندان‌های شما قرار می‌گیرد. تعداد قالب‌ها، یا ردیف‌کننده‌ها به میزان مرتب‌سازی که شما نیاز دارید بستگی دارد.

مزایای ارتودنسی نامرئی

پلاک های ارتودنسی نامرئی تقریباً غیر قابل مشاهده هستند و در زمان استفاده کاملاً نامرئی می‌باشند. به این دلیل که جنس پلاستیک دارند، فضای درونی دهان شما را تحریک نمی‌کنند.

ممکن است در زمان تغییر مکان دندان‌ها با هر جفت از مرتب‌کننده‌ها کمی درد داشته باشید اما طولی نمی‌کشد که با آن کنار می‌آیید. تمیز کردن این پلاک ها ساده است و بخشی از آن به این دلیل است که شما باید در هنگام غذا خوردن آنها را از دهان درآورید و در واقع آنها متحرک می‌باشند. شما می‌توانید بدون هیچ مشکلی مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.

معایب ارتودنسی نامرئی

برای کسانی که نیازهای اساسی مرتب‌سازی دارند مناسب نمی‌باشد. همچنین، به این دلیل که این مرتب‌کننده‌ها برای شخص شما درست می‌شوند، باید مدت زمانی را صبر کنید تا پلاک های مناسب خود را تحویل بگیرید. اگر پلاک های قبلی شما آسیب دید و نیاز به تعویض داشتید نیز باید مدت زمانی را صبر کنید چرا که متخصص ارتودنسی نمی‌تواند به سرعت این پلاک را تعمیر یا جایگزین کند. در مجموع، هزینه‌ی این نوع روش ارتودنسی از دیگر گزینه‌ها بیشتر می‌باشد.

ارتودنسی لینگوال

ارتودنسی لینگوال

براکت های لینگوال در وهله‌ی اول نامرئی هستند و از سیم‌ها و براکت‌های فلزی تشکیل شده اند که برای قرار گرفتن در قسمت پشتی دندان‌های نیش شما طراحی شده اند. مانند دیگر بریس‌های غیر متحرک، این بریس‌ها نیز بهترین گزینه برای افرادی با نامرتبی متوسط و شدید دندان‌ها یا دارای فاصله‌ی میان دندان‌ها می‌باشند.

مزایای ارتودنسی لینگوال

به این دلیل که سخت افزار این براکت در پشت دندان‌های شما قرار می‌گیرد، در زمان لبخند زدن نامرئی می‌باشند، مگر اینکه شما قهقهه بزنید یا فریاد بکشید.

معایب ارتودنسی لینگوال

این براکتها از براکت های معمولی گران‌تر بوده و جایگذاری و تمیز کردن آنها دشوارتر می‌باشد.

قرارگیری این نوع براکتها باعث ناراحتی مختصری بر روی زبان شده و مقداری لکنت ایجاد می‌کند.

ارتودنسی دیمون

ارتودنسی دیمون

ظاهر این براکت ها مانند براکتهای عادی است اما تفاوت براکتهای با انسداد خود به خود یا براکتهای دیمون در نوع براکت‌های آنها می‌باشد. براکتهای عادی به اتصالات پلاستیکی بسیار کوچک نیاز دارند (که نوار خوانده می‌شوند) و در قلاب‌های کوچکی بر روی براکت‌ها قرار می‌گیرند تا آنها را بر روی دندان‌های شما نگه دارند. براکت‌های ارتودنسی خود انسدادی، دارای گیره‌های درونی برای نگهداری سیم‌ها می‌باشند.

مزایای ارتودنسی دیمون

تمیز نگه داشتن ارتودنسی دیمون نسبت به براکت های استاندارد نسبتاً ساده‌ می‌باشد، تکه‌های غذا ممکن است به گیره‌ها بچسبند. سطح این براکت‌ها نرم‌تر بوده و درون دهان را کمتر تحریک می‌کنند.

ویزیت‌هایی که به منظور تنظیم براکت ها با پزشک انجام می‌شود ساده‌تر بوده و پزشک شما در هر بار سفت کردن سیم‌های قوس (سیمی که به دور دندان شما حلقه می‌شود) نیاز به جابجایی و تعویض گیره‌ها ندارد. در واقع، شما به ملاقات‌های کمتر و زمان استفاده‌ی کمتر نیاز دارید. با این براکتها ، سیم‌ها با سهولت و تداوم بیشتر برای انتقال دندان‌های شما، در میان براکت‌ها می‌لغزند. این مزیت، نیاز به تنظیم را کمتر کرده و مدت زمان ارتودنسی را کاهش می‌دهد. همچنین امکان استفاده از سیم تیتانیوم به جای استیل ضد لک وجود دارد، که زمان مرتب‌سازی را باز هم کمتر کرده و درد را کاهش می‌دهد.

معایب ارتودنسی دیمون

هر کسی می‌تواند براکتهای شما را در هنگام لبخند زدن ببیند. با این که براکت‌های کوچکی موجود هستند اما ارتودنسی دیمون ، به طور کامل نامرئی نمی‌شوند. شما همچنین به مدت زمانی برای جا افتادن براکت های ارتودنسی دیمون در دهانتان نیاز دارید.

ارتودنسی سرامیکی

ارتودنسی سرامیکی

ارتودنسی سرامیکی که نوع جدیدی از ابزارهای معمولی و فلزی دهانی می‌باشند، به براکتهایی اشاره دارند که به دندان می‌چسبند.

مزایای ارتودنسی سرامیکی

این براکت ها که از مواد نیمه شفاف و به رنگ دندان ساخته می‌شوند، در نگاه اول لطیف‌تر از فلز براق به نظر می‌رسند. این براکت‌ها همچنین سیم‌هایی به رنگ دندان نیز دارند که آنها را باز هم مات‌تر می‌سازد.

معایب ارتودنسی سرامیکی

با اینکه براکت‌های ارتودنسی سرامیکی از جنس نیمه شفاف هستند، اما گیره‌ها معمولاً جنس لاستیک دارند که ممکن است لکه شوند و در آن صورت سیم‌کشی‌ها دیگر نامرئی نمی‌باشند. نیمه شفاف به معنی کاملاً نامرئی نمی‌باشد، در صورتی که دندان‌های شما تغییر رنگی به سمت زرد شدن داشته باشند، سرامیک‌ها می‌توانند بر روی آنها بسیار سفید به نظر برسند.

ارتودنسی با براکتهای فلزی

ارتودنسی با براکتهای فلزی

بسیاری از ما آنقدر مدل استاندارد ارتودنسی (براکت های فلزی) را دیده ایم که تقریباً آنها را می‌شناسیم. این براکتها از سیم استیل بدون لک تشکیل می‌شوند که با گیره‌های (معمولاً پلاستیکی) به براکت‌های فلزی متصل به جلوی دندان‌های شما می‌چسبند.

شما می‌توانید کودک درون خود را با انتخاب گیره‌های رنگی راضی کرده و یا سیم‌کشی‌هایی درخشان با براکت‌های طلایی رنگ یا سیم‌کشی‌هایی عادی با بریس‌های سیمی داشته باشید.

مزایای ارتودنسی با براکتهای فلزی

با اینکه ارتودنسی با براکتهای فلزی ارزان نیست، اما براکت های فلزی معمولاً کم هزینه‌ترین گزینه محسوب می‌شوند.

معایب ارتودنسی با براکتهای فلزی

مسواک زدن و نخ دندان کشیدن با داشتن این براکتها یک کار روزمره بوده و درون دهان و گونه‌ی شما دیگر مثل اول نیست. همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، گیره‌ها، سیم را در مقابل براکت‌ها نگه می‌دارند، که این به معنی ملاقات با دندان‌پزشک هر شش هفته یک بار یا بیشتر برای برداشتن گیره و تنظیم برای سفت کردن سیم و پیش بردن کار می‌باشد.

فرایند مرتب کردن دندان ها

فرایند مرتب کردن دندان ها

اگر علاقه‌مند به مرتب‌سازی دندان‌های خود هستید، موارد زیر را می‌توانید در طول درمان انتظار داشته باشید:

شما ملاقاتی با متخصص ارتودنسی خود خواهید داشت و آنها سلامت و میزان همترازی فعلی دندان‌های شما را ارزیابی کرده و گزینه‌ای را پیشنهاد می‌دهند که برای شما مناسب است.

اگر مشکلات مربوط به نامرتبی دندان‌ها را داشته باشید، ممکن است به ویزیت‌هایی برای کشیدن یک یا چند دندان  پیش از قرار دادن براکت ها نیاز داشته باشید.

اگر ارتودنسی نامرئی را انتخاب کنید، قبل از قرار دادن آنها، متخصص ارتودنسی پلاک های مختص شما را برایتان را می‌سازد.

در ملاقاتی که به عنوان اولین جلسه‌ درمانی انجام خواهد شد، براکت یا پلاک شفاف دندانی شما توسط متخصص ارتودنسی قرار داده خواهند شد. در این جلسه متخصص برای شما توضیح می‌دهد که چگونه به طور صحیح بهداشت و سلامت دهان و دندان را حفظ کنید. او همچنین طریقه‌ی درست مسواک زدن و کشیدن نخ دندان  را به شما نشان داده و درباره‌ی هرگونه ناراحتی محتمل در طول نخستین روز قرار گیری بریس با شما صحبت خواهد کرد.

برای ملاقات‌های بعدی در فواصل زمانی مشخص به متخصص ارتودنسی مراجعه خواهید کرد تا براکت های شما سفت شوند و یا به شما جفت‌های جدیدی از پلاک های نامرئی داده شود.

مدت زمان درمان مرتب کردن دندان ها

زمانی که فرایند درمان برای مرتب‌سازی دندان‌ها به پایان رسید، براکتهای دندانی از دهان شما خارج خواهند شد. ممکن است از شما خواسته شود تا یک نگهدارنده ارتودنسی را برای چند ماه یا بیشتر استفاده کنید تا از همترازی صحیح دندان‌ها در دراز مدت اطمینان حاصل شود.

مدت زمان درمان مرتب کردن دندان ها

مدت زمان درمان برای مرتب‌سازی دندان‌ها می‌تواند به صورت چشم‌گیری برای بیماران متغیر بوده و به شدت مشکلات، گزینه‌ی درمانی مورد نظر و یا بیولوژی آنها بستگی دارد.

زمان درمان برای برخی بیماران بزرگسال طولانی‌تر است چرا که دندان‌های آنها نسبت به کسی که در سنین نوجوانی است، دوام بیشتری دارد. مدت زمان ارتودنسی می‌تواند از شش ماه تا دو سال تغییر کند.

۵/۵ - (۵ امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.