جویدن ناخن: برای درمان ناخن جویدن چه کنیم؟

همه ما از کودکی با جویدن ناخن به عنوان عادتی ناپسند آشنا شده‌ایم. جویدن ناخن در میان کودکان و نوجوانان بیشتر از بزرگسالان رواج دارد. در چنین مواقعی، والدین مرتبا عاقبت ناخن جویدن را به آن‌ها گوشزد می‌کنند. در صورتی که تذکر آن‌ها راه به جایی نبرد، به دنبال درمان قطعی ناخن جویدن و اینکه جویدن ناخن نشانه چیست خواهند رفت. اگر شما نیز به عنوان یک بزرگسال این عادت را دارید و می‌خواهید بدانید جویدن ناخن در بزرگسالان نشانه چیست و برای درمان ناخن جویدن چه کنیم، این مطلب را از دست ندهید.

 

جویدن ناخن نشانه چیست؟

برای درمان قطعی ناخن جویدن ابتدا باید مشخص کرد که دلیل این عادت چیست. براساس بررسی های روانشناسان پاسخ جویدن ناخن نشانه چیست و جویدن ناخن در بزرگسالان نشانه چیست در ۳ مورد کلی خلاصه می‌شود: استرس، افسردگی و خستگی. در ادامه این موارد و دلایل دیگر را بررسی می‌کنیم:

 

۱. استرس

یکی از اولین مواردی که برای سوالات جویدن ناخن در بزرگسالان نشانه چیست و جویدن ناخن نشانه چیست مورد توجه قرار می‌گیرد، استرس است. جویدن ناخن می‌تواند نشانه استرس عاطفی و یا ذهنی باشد. به همین دلیل، این مسئله در میان افراد عصبی، مضطرب و یا حساس هستند. در چنین حالتی، جویدن ناخن راهی برای مقابله با این احساسات است.

 

۲. والدین و ژنتیک

هرچند ژنتیک پاسخ دقیقی برای جویدن ناخن در بزرگسالان نشانه چیست و جویدن ناخن نشانه چیست نیست، اما نمی‌توان آن را رد کرد. کودکانی که والدین آن‌ها ناخن‌هایشان را می‌جویدند، بیشتر احتمال دارد که این کار را انجام دهند. حتی اگر والدین قبل از تولد کودک این عادت را داشته باشند، احتمال بروز آن در کودک بیشتر است.

 

۳. گرسنگی

کودک ممکن است زمانی که خسته یا گرسنه باشد، ناخودآگاه و بدون کنترل به جویدن ناخن مشغول شود.

 

جویدن ناخن در بزرگسالان نشانه چیست؟
جویدن ناخن در بزرگسالان نشانه چیست

 

جویدن ناخن در بزرگسالان نشانه چیست؟

در مواردی دلیل و اینکه جویدن ناخن نشانه چیست، برای کودکان و بزرگسالان پاسخ یکسانی دارد. با این وجود، مواردی مانند مصرف مواد مخدر (به خصوص آمفتامین و کوکائین)، اختلالات روانی مهم، بیماری های مغزی، عقب ماندگی ذهنی و نداشتن یکی از حواس پنج گانه اصلی (مثلا ناشنوا یا نابینا بودن) نیز می‌توانند موجب بروز این عادت در افراد شود و پاسخ سوال جویدن ناخن در بزرگسالان نشانه چیست باشد.

 

علائم جویدن ناخن

موارد زیر از شایع ترین علائم جویدن ناخن در افراد است. در صورتی که هر یک از این نشانه‌ها دائمی و یا شدید شدند، حتما درمان قطعی ناخن جویدن و اینکه برای درمان ناخن جویدن چه کنیم را در برنامه تان قرار دهید:

  • عفونت ناخن که موجب قرمزی و التهاب پوست اطراف ناخن می‌شود
  • در آمدن دندان خراب و آسیب دیده (در کودکان)
  • ضایعات انگشتان دست در اثر ویروس
  • شکستگی یا ترک دندان های جلویی
  • کوتاهی و ناصافی ناخن های دست
  • زگیل هایی اطراف بستر ناخن
  • التهاب و خونریزی لثه
  • تبخال دهان
  • قارچ ناخن

 

عاقبت ناخن جویدن

در قسمت قبل توضیح دادیم که جویدن ناخن نشانه چیست، جویدن ناخن در بزرگسالان نشانه چیست و چه علائمی دارد. اما عاقبت ناخن جویدن چیست؟ آیا عوارض این عادت به ناخن هایی با ظاهر نامناسب ختم می‌شود یا مشکلات جدی تری انتظار فرد را می‌کشد؟

 

۱. عفونت های دهانی

عاقبت ناخن جویدن می‌تواند به عفونت‌های دهانی ختم شود. هنگامی که فرد ناخن‌ها را می‌جود، معمولا دست‌ها آلوده هستند. باکتری‌ها و میکروب‌های مضر روی دست می‌توانند موجب بروز عفونت دهان، لب‌ها و لثه شوند.

 

۲. مشکلات دندانی

یکی دیگر از مواردی که می‌توان به عنوان عاقبت ناخن جویدن نام برد، مشکلات دندانی هستند. ناخن‌ها سفت و جویدن آنها سخت است. بنابراین اگر فرد ناخن‌های خود را بجود، دندان ها آسیب (از جمله ترک خوردگی و شکستن) خواهند دید.

 

۳. ناتوانی در استفاده از دست ها

عاقبت ناخن جویدن حتی می‌تواند ناتوانی در استفاده از دست ها باشد. اگر فرد مدام ناخن‌های خود را بجود و دستش داخل دهان باشد، نمی‌تواند فعالیت‌های روزمره خود را انجام دهد. ناخن‌ها نوک انگشتان را از آسیب حفظ می‌کنند و به کمک آن‌ها می‌توان اجسام ظریف را راحت بلند کرد.

 

۴. عفونت ناخن

عاقبت ناخن جویدن عفونت ناخن نیز می‌تواند باشد. در اثر جویدن ناخن، ناخن‌ها سست و باکتری‌ها و قارچ‌ها وارد زخم‌های روی آنها می‌شوند. برخی از عفونت های ناخن به عنوان عاقبت ناخن جویدن به راحتی درمان می‌شود، ولی برخی دیگر مانند قارچ ناخن به سختی رفع می‌شود.

 

برای درمان ناخن جویدن چه کنیم
درمان قطعی ناخن جویدن کودکان

 

درمان قطعی ناخن جویدن در کودکان

حالا که می‌دانید جویدن ناخن نشانه چیست و چه علائم و عوارضی دارد، به یاد داشته باشید که موارد زیر برای درمان قطعی ناخن جویدن در کودکان بسیار موثر خواهند بود:

  • کیفیت فضای عاطفی خانواده را افزایش دهید و فضایی شاد و امن ایجاد کنید.
  • ویژگی های رفتاری مثبت او را تشویق، و نسبت به رفتارهای منفی او بی تفاوت باشید.
  • در خانه و مدرسه مسئولیت ها را در حد توان به او واگذار کنید.
  • از تمسخر، تهدید، سرزنش و مقایسه کودک با دیگران بپرهیزید.
  • داشتن همبازی و وسایل سرگرم کننده نیز می‌تواند به درمان قطعی ناخن جویدن کمک کند.

 

تلخک برای جویدن ناخن

پیشنهاد می‌کنیم از تلخک برای جویدن ناخن و یا لاک های جلوگیری از جویدن ناخن استفاده نکنید. صرف نظر از عوارض لاک جلوگیری از جویدن ناخن و تلخک برای جویدن ناخن، تعییر عادت های رفتاری راه منطقی تری برای رفع این عادت است تا استفاده از تلخک برای جویدن ناخن و چشیدن آن. این روش شاید سریعا نتیجه ندهد، اما در دراز مدت نتیجه بسیار بهتر و ماندگارتری دارد.

در قسمت قبل اقداماتی را برای درمان قطعی ناخن جویدن در کودکان بررسی کردیم. اما ما بزرگسالان برای درمان ناخن جویدن چه کنیم؟

  • عوامل محرک را پیدا کنید: به جای تلخک برای جویدن ناخن، در مرحله اول توجه کنید در چه موقعی و احساساتی شروع به جویدن ناخن می‌کنید و راه حل رفعاین احساسات را پیدا کنید.
  • ناخن هایتان را کوتاه کنید :اگر ناخن ها به اندازه کافی بلند نباشند که بتوانید آنها را بجوید، به ترک این عادت و اجتناب از عوارض لاک جلوگیری از جویدن ناخن و استفاده از آن بسیار کمک خواهید کرد.
  • دست ها را مشغول نگه دارید: برای این کار از یک توپ استرس یا حتی یک قلم برای کلیک کردن استفاده کنید و دهان خود را با جویدن آدامس مشغول نگه دارید.
  • مانیکور کنید: صرف هزینه و گذراندن زمان در سالن های زیبایی ناخن ها را زیباتر خواهد کرد و می‌تواند شما را از جویدن آنها منصرف کند.
۴.۷/۵ - (۲۵۵ امتیاز)
سفید کردن دندان
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ریحانه ملائی
ریحانه ملائی
2 سال قبل

سلام من یه دختر ۱۴ ساله ام همیشه هم نمره هام بیست بوده و بچه ی درس خونی هستم میتونم بپرسم که من خودم به تنهایی میتونم عادت جویدن ناخن رو ترک کنم لطفا کمکم کنید 🙁

کیوانلو
کیوانلو
1 سال قبل

با سلام واحترام . ممنون از مطلب زیبا و جامع تون .