تفاوت ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان یک نکته مهم در هنگام انتخاب این روش درمانی و زیبایی برای رفع ناهمسانی دندانها است. انتخاب زمان مناسب برای ارتودنسی دندان از بارزترین موارد تفاوت ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان است. ارتودنسی دندان در کودکان با شرایط خاصی انجام میشود که با ارتودنسی در بزرگسالان تفاوت اساسی دارد. یکی از راهکارهای مفید برای درک تفاوت ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان تحقیق درباره هر کدام از این روشهای ارتودنسی دندان بصورت جداگانه است. تفاوت در مراحل کار ارتودنسی دندان در کودکان و بزرگسالان از دیگر موارد پر اهمیت در شناخت تفاوت ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان است. تجهیزات کاربردی برای ارتودنسی کودکان و روشهای انجام ارتودنسی در آنها از دیگر موارد تفاوت این دو سبک ارتودنسی است.
تفاوت ارتودنسی در کودکان و بزرگسال را میتوان در عوارض پس از ارتودنسی و شرایط قبل از آن نیز مشاهده نمود. ارتودنسی در کودکان به دلیل عدم ضعف در شکل گیری استخوان فک و مشکلات استخوانی در شرایط مطلوبتری انجام میشود.
فهرست عناوین
تفاوت ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان
انجام ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان با تفاوتهای واضحی همراه بوده که مهمترین آنها شرایط انجام و طول مدت درمان ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان است. ارتودنسی در کودکان اصولا در شرایط بهبود پذیری بهتری صورت میگیرد، دلیل این امر عدم شکل گیری کامل استخوان فک و امکان رشد و ترمیم بهتر لثه و استخوان فک است.
بنابراین از مهمترین دلایل بوجود آورنده تفاوت ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان شرایط قبل و پس از شروع درمان ارتودنسی است. تمامی موارد مربوط به رفع مشکلات و ناهنجاریهای موجود در وضعیت دندان باید قبل از شروع درمان ارتودنسی توسط یک متخصص ارتودنسی مورد بررسی قرار گیرد.
ارتودنسی دندان در کودکان چه ویژگیهایی دارد؟
برای آشنایی بیشتر با تفاوت ارتودنسی دندان در کودکان و بزرگسالان معرفی ویژگیهای ارتودنسی در کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است. ارتودنسی در کودکان برای رفع ناهنجاریهای موجود در نحوه قرارگیری دندانها و همین طور نافرم فک و دهان در اثر عادت بد رفتاری کودکان صورت میگیرد.
جلوگیری از رشد نامناسب دندانهای جایگزین دندان شیری و ممانعت از بروز انحراف و ناهماهنگی بین فک بالا و پایین از مهمترین دلایل انتخاب ارتودنسی دندان در کودکان است.
در این قسمت با مشاهده ویژگیهای ارتودنسی دندان در کودکان برای بررسی علل تفاوت ارتودنسی دندان در کودکان و بزرگسالان میپردازیم:
- ارتودنسی دندان در کودکان علاوه بر رفع مشکلات دندان و فک، مانع بروز پوسیدگی در دندانها در اثر فشردگی و ناهماهنگی آنها به مرور زمان میشود.
- ارتودنسی دندان در کودکان با هدف بهبود بهداشت دهان و دندان در کودکان و جلوگیری از بروز مشکلات گوارشی در کودکان در اثر جوییدن نامناسب غذا انجام میشود.
- بهترین سن برای بررسی ارتودنسی دندان در کودکان بین ۸ الی ۱۰ و زمان جایگزینی دندانهای اصلی به جای دندان شیری میباشد.
- دلیل انتخاب این سن تجویز روش درمانی مناسب از سمت ارتودنتیست برای جلوگیری از پیشروی انحراف فک و دندانها از همان کودکی میباشد.
- ارتودنسی دندان در سنین کودکی، در مدت زمان کوتاهتری صورت میگیرد. دلیل این امر رشد سریع بافتهای استخوانی و ترمیم مناسب آن است.
- ارتودنسی دندان در کودکان برای رفع مشکلات ناشی از افتادن سریع دندانهای شیری و تاثیر نامطلوب فضای خالی بین دندانها در شکل گیری فک میباشد.
- ارتودنسی دندان در کودکان برای جلوگیری از تداوم عادتهای بد رفتاری مثل مکیدن انگشت، زبان زدن به لثههای بین دو دندان و مواردی از این قبیل است.
تمامی این موارد بیان شده وابسته به تشخیص ارتودنتیست و با روش درمانی مناسب بر روی دندان کودکان انجام میشود. برای اینکه بهتر با تفاوت ارتودنسی دندان در کودکان و بزرگسالان آشنا شویم، شرایط ارتونسی در بزرگسالان را مورد بررسی قرار میدهیم.
ارتودنسی دندان در بزرگسالان به چه صورت است؟
ارتودنسی دندان در بزرگسالان برای رفع ناهنجاری و انحرافات موجود در وضعیت دندانها و فک صورت میگیرد. روش درمانی و زیبایی ارتودنسی دندان در بزرگسالان برای اصلاح ساختار و نحوه چینش دندانها در دهان استفاده می شود. علاوه بر این موارد داشتن یک لبخند زیبا و از بین بردن تاثیر این ناهنجاریها بر روی چهره افراد از روش درمانی ارتودنسی در بزرگسالان انجام میشود.
ارتودنسی دندان در بزرگسالان نیازمند سلامت لثه، وضعیت مناسب بافتهای استخوانی فک برای درست انجام شدن عمل ترمیم دندانها در ارتودنسی میباشد. ارتودنسی دندان در بزرگسالان در برخی از ناهنجاریهای شدید فکی نیاز به استفاده از روشهای جراحی در ارتودنسی است که به آنها جراحی ارتوسرجری یا جراحی ارتوگناتیک میگویند.
بنابراین از عمده ترین موارد در تفاوت ارتودنسی دندان در کودکان و بزرگسالان میتوان طولانی بودن مدت ارتودنسی به دلیل رشد کند استخوان فک و لثه در افراد دانست.
مهمترین عوامل ایجاد تفاوت بین ارتودنسی کودکان و بزرگسالان
بیشترین عواملی که در ایجاد تفاوت بین ارتودنسی کودکان و بزرگسالان علاوه بر موارد بررسی شده در معرفی هر کدام از این روشهای درمانی میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
تاثیر سن در ارتودنسی دندان کودکان و بزرگسالان
مشکلاتی که در افراد بزرگسال در هنگام ارتودنسی دندان بروز میدهد ،اصولا در کودکان بخاطر سن پایین تر دیده نمیشود. ضعف استخوان فک در ترمیم مجدد، عفونت جزئی لثه و تحلیل استخوان به دلیل سخت تر شدن استخوان و به پایان رسیدن رشد آنها از شایعترین عوارض ارتودنسی بزرگسال به نسبت کودکان است.
فرآیند جا به جایی دندانها و صاف یک دست شدن آنها و همین طور از بین رفتن فک در ارتودنسی بزرگسالان به دلیل مشکلات ناشی از افزایش سن پیچیده تر و زمان بر خواهد بود. بنابراین سن یک عامل اساسی ایجاد تفاوت در روند درمان ارتودنسی دندان در کودکان و بزرگسالان است.
مشکلات بایت دندان و تفاوت ارتودنسی دندان کودکان و بزرگسالان
از دلایل رایج مراجعه افراد برای درمان ارتودنسی دندان، اصطلاح عارضه مال اکلوژن و مشکلات بایت است. تفاوت ارتودنسی دندان در کودکان و بزرگسالان در این حالت این است که بیماران بزرگسال که دچار اوربایت شدید هستند، باید یک یا چند دندان را برای ایجاد فضای جدید در دهان بکشند.
کشیدن دندان در بزرگسالی و ایجاد مشکل در ارتودنسی
یکی از مواردی که باعث ایجاد تفاوت در ارتودنسی دندان در کودکان و بزرگسالان بوده، کشیدن دندانها در بزرگسالی قبل از انجام ارتودنسی است. این امر باعث اختلال در برنامه ریزی پروسه درمان ارتودنسی شده و مدت زمان آن را افزایش میدهد.
تفاوت در نوع ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان
اصولا برای کودکان از ارتودنسیهای متحرک با ابزار و تجهیزات ظریف تری استفاده میکنند. ارتودنسیهای ثابت با براکت و بریسهای فلزی بیشتر برای بزرگسالان تجویز میشود. دلیل این انتخاب رسیدگی به بهداشت دهان و دندان در کودکان و همین طور راحتی دوره درمان ارتودنسی برای آنها میباشد. ارتودنسی با تجهیزات و کش ارتودنسی رنگی بیشتر برای کودکان در نظر گرفته میشود.
شناخت تفاوت ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان و عوارض موجود در دوره درمان ارتودنسی برای سنین مختلف به افراد کمک میکند، که زمان مناسبی را برای رفع ناهنجاری و بهم ریختگی دندانها و انحرافات فک انتخاب کنند.