پوسیدگی دندان در ارتودنسی

پوسیدگی دندان در ارتودنسی

پوسیدگی دندان در ارتودنسی در دو حالت پوسیدگی دندان در طول درمان ارتودنسی و پوسیدگی دندان بعد از ارتودنسی مورد بررسی ارتودنتیست و متخصصان ارتودنسی قرار می‌گیرد. پوسیدگی دندان در ارتودنسی به علت شرایط سخت رسیدگی به بهداشت دهان و دندان در اثر قرار گرفتن براکت بر روی دندان‌ها ایجاد می‌شود. گیر کردن باقی مانده مواد غذایی در بین براکت به مرور زمان منجر به جمع شدن باکتری در اطراف مینای دندان و شکل گیری تدریجی پوسیدگی دندان در طول درمان ارتودنسی می‌شود. به همین دلیل است که پس از جدا کردن براکت و تجهیزات ارتودنسی از دندان، بیمار با عارضه پوسیدگی دندان پس از ارتودنسی مواجه می‌شود.

امروزه اقدامات پیشگیرانه و اساسی از سمت ارتودنتیست برای جلوگیری از پوسیدگی دندان در ارتودنسی ارائه می‌شود، که در این مقاله جهت ممانعت از مواجهه با پوسیدگی دندان بعد از ارتودنسی به بررسی این عوامل می‌پردازیم.

 

علت پوسیدگی دندان در ارتودنسی

از دید بیشتر متخصصین ارتودنسی عدم رعایت بهداشت دندان در ارتودنسی و ضعف دندان و داشتن زمینه پوسیدگی از دلایل شایع بروز پوسیدگی دندان در ارتودنسی می‌باشد. گیره نصبی بر روی براکت‌های دندان در ارتودنسی شرایط مناسبی را برای تجمع باکتری‌ها بر روی دندان فراهم کرده و عدم رسیدگی به موقع به بهداشت دندان‌ها به مرور زمان شرایط را برای بروز پوسیدگی دندان در طول درمان ارتودنسی فراهم می‌کند.

در این میان عدم تشخیص دندان‌های پوسیده قبل از شروع پروسه درمان ارتودنسی دندان توسط ارتودنتیست را نیز می‌توان از دلایل بروز پوسیدگی دندان در ارتودنسی دانست. با وجود دندان پوسیده نباید ارتودنسی دندان صورت گیرد حتی یک دندان پوسیده باید قبل از شروع درمان ارتودنسی ترمیم شده و یا در مواقع ضروری کشیده شود.

 

پوسیدگی دندان در ارتودنسی
علت پوسیدگی دندان در ارتودنسی

 

دلایل پوسیدگی دندان در طول درمان ارتودنسی

میکروبها، مواد قندی و باکتری‌ها که در بین براکت و دندان‌ها جا خوش کرده‌اند، با گذشت زمان روی هم جمع شده و ایجاد پلاک، لکه‌های سفید دندانی و جرم بر سطح دندان ارتودنسی شده می‌کنند. همین موارد به مرور زمان به مینای دندان آسیب جدی وارد کرده و باعث ایجاد پوسیدگی دندان در طول درمان ارتودنسی می‌شود.

رسیدگی به بهداشت دهان، استفاده از ابزارات مخصوص برای تمیز کردن براکت‌ها و تجهیرات نصب شده بر روی دندان ارتودنسی شده تا حد زیادی در جلوگیری از پوسیدگی دندان در طول درمان ارتودنسی تاثیر دارند.

 

دلایل پوسیدگی دندان در طول درمان ارتودنسی

 

جلوگیری از پوسیدگی دندان در طول درمان ارتودنسی

مراجعات حضوری به متخصص ارتودنسی در دوره درمان ارتودنسی در آشنایی و اطلاع از اقدامات پیشگیرانه از پوسیدگی دندان درطول درمان ارتودنسی نقش بسزایی دارد. ارتودنتیست با ویزیت بیمار و مشاهده وضعیت دندان‌ها چندین اقدام را بر روی دندان‌ها مستعد پوسیدگی انجام می‌دهد.

در این قسمت با چند نمونه از موارد جلوگیری از پوسیدگی دندان به تشخیص ارتونتیست اشاره می‌کنیم.

  • برای تمیز کردن صحیح دندان‌ها در طول درمان ارتودنسی از لوازم و ابزار مخصوص مثل مسواک برقی، مسواک‌های مخصوص ارتودنسی و همین طور خمیر دندان حاوی فلوراید برای جلوگیری از پوسیدگی دندان استفاده شود.
  • تشخیص انجام جرم گیری و رفع پلاک‌های دندانی توسط ارتودنتیست به جلوگیری از شروع پوسیدگی دندان در طول درمان ارتودنسی کمک می‌کند.
  • نظارت بر وضعیت براکت‌ها، سطوح بین آنها و دندان و همین طور وضعیت سیم‌های گذاشته شده بر روی دندان در طول درمان ارتودنسی به جلوگیری از پوسیدگی‌های ایجاد شده در اثر جمع شدن پلاک و مواد غذایی در بین براکت‌ها و دندان بسیار تاثیر دارد.

 

جلوگیری از پوسیدگی دندان در طول درمان ارتودنسی
جلوگیری از پوسیدگی دندان در طول درمان ارتودنسی

 

  • سیل کردن شیارها و فرورفتگی‌های بین دندانی برای جلوگیری از جمع شدن ذرات غذا در بین دندان‌ها و بروز پوسیدگی دندان در طول درمان ارتودنسی از دیگر مواردی است که با تشخیص صحیح و به موقع ارتودنتیست در دوره درمان ارتودنسی صورت می‌گیرد.
  • از دیگر موارد تخصصی که در جلوگیری از پوسیدگی دندان در طول درمان ارتودنسی توسط متخصص ارتودنسی انجام می‌شود، فلوراید تراپی موضعی برای رفع پوسیدگی در دندان ارتودنسی شده است.

 

عوامل ایجاد پوسیدگی دندان بعد از ارتودنسی

پوسیدگی دندان بعد از ارتونسی تا حد زیادی به رفتار بیمار در طول درمان ارتودنسی و همین طور عدم رعایت نکات مراقبتی دندان قبل از شروع دوره درمان ارتودنسی می‌باشد. ویزیت بیمار قبل و در حین درمان ارتودنسی دندان در تشخیص عارضه پوسیدگی دندان تاثیر بسزایی دارد.

 

عوامل ایجاد پوسیدگی دندان بعد از ارتودنسی
عوامل ایجاد پوسیدگی دندان بعد از ارتودنسی

 

از آنجایی که ابزار ارتودنسی به تنهایی عامل بوجود آورنده پوسیدگی در دندان‌ها نیستند، پس می‌توان به این نتیجه رسید که عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان و همین طور عدم ترمیم دندان‌های مستعد پوسیدگی قبل از شروع ارتودنسی منجر به بروز پوسیدگی دندان بعد از ارتونسی می‌شود.

استفاده از تجهیزات و وسایل بهداشتی مخصوص از قبیل مسواک ارتودنسی، مسواک بین‌دندانی، نخ دندان‌های مخصوص در جلوگیری از مواجهه با پوسیدگی دندان بعد از ارتودنسی تاثیر زیادی دارد. همچنین استفاده از دهان‌شویه فلوراید برای بیمار تحت درمان ارتودنسی یک ضرورت به حساب می‌آید.

اگر بیماران در رعایت موارد بیان شده دقت لازم را داشته باشند و خود را موظف بدانند که از دندان‌های خود در طول درمان ارتودنسی بیش از قبل مراقبت کنند، هرگز با مشکل پوسیدگی دندان بعد از ارتودنسی مواجه نمی‌شوند.

 

اهمیت رفع لکه‌های سفید روی دندان در ارتودنسی

پلاک‌ها و لکه‌های سفید دندانی از شایع ترین اتفاقاتی که پس از برداشتن تجهیزات ارتودنسی، در سطح دندان افراد دیده می‌شود. برای از بین بردن لکه‌های سفید دندانی و جلوگیری از پوسیدگی دندان حداقل شش ماه به دندان‌های خود فرصت بازسازی دهید.

اگر بعد از شش ماه هنوز آثار لکه‌های سفید بر روی دندان دیده می‌شود، بهتر است از روش فلوراید تراپی موضعی برای رفع این لکه‌ها بر روی دندان استفاده کنید. برای جلوگیری از ایجاد پوسیدگی دندان بعد ارتودنسی در اثر تداوم لکه‌های سفید روی دندان روش‌های سفید کردن دندان و بلیچینگ نیز صورت می‌گیرد.

 

اهمیت رفع لکه‌های سفید بر روی دندان در ارتودنسی
اهمیت رفع لکه‌های سفید روی دندان در ارتودنسی

 

نکته‌ای که در این میان باید توجه داشته باشید، رعایت موارد پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز پوسیدگی دندان در ارتودنسی بوده، که زحمت تمام اقدامات لازم برای رفع پوسیدگی دندان در طول درمان ارتودنسی و پس از ارتودنسی را برای شما کم می‌کند.

 

آیا می‌توانیم با دندان پوسیده، ارتودنسی انجام دهیم؟

قبل از انجام ارتودنسی، حتما باید از سلامت دندان‌های خود اطمینان حاصل کنید. معمولا اکثریت افرادی که برای ارتودنسی مراجعه می‌کنند دندان پوسیده دارند. زیرا یکی از علت‌های پوسیدگی دندان، نامنظم و کج بودن دندان‌هاست. بنابراین متخصص ارتودنسی وظیفه دارد که دندان‌های پوسیده شما را قبل از شروع درمان شناسایی و ترمیم کند.

در برخی از موارد، متخصص ارتودنسی به ناچار دندان پوسده را می‌کشد. پس هرگز با وجود دندان پوسیده، ارتودنسی بی‌فایده است و در صورتی که ارتودنسی انجام شود، آسیب‌های جدی‌تری به دندان‌های شما وارد می‌شود.

 

پوسیدگی دندان در ارتودنسی را جدی بگیرید.

بیشتر افراد برای خلاصی از ناهنجاری‌های موجود در وضعیت دندان و فک روش درمانی ارتودنسی دندان را انتخاب کنید و زحمت تحمل طول درمان ارتودنسی را برای داشتن دندان‌های سالم و مرتب به جان می‌خرند. در این میان عدم توجه به عوامل بوجود آورنده‌ی پوسیدگی دندان در ارتودنسی آنها را با دیگر مشکلات دندانی پس از این دوره درمان مواجه می‌کند.

بنابراین توجه به نکات پیشگیرانه از پوسیدگی دندان در طول درمان ارتودنسی و پس از آن را باید به دقت و تحت نظارت یک ارتودنتست متخصص جدی بگیرید. برای داشتن دندان‌های یک دست و سالم رعایت نکات بهداشتی و موارد مراقبتی بهترین و اصلی ترین اقدام به شمار می‌آید.

۵/۵ - (۸ امتیاز)
قیمت و هزینه ارتودنسی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.