ارتودنسی قبل و بعد

عکس ارتودنسی دندان قبل و بعد

عکس‌های قبل و بعد از ارتودنسی، قدرت و اثربخشی درمان‌های ارتودنسی دندان را به خوبی نشان می‌دهند و تأثیر آن‌ها بر زیبایی لبخند و چهره را ملموس می‌سازند. اگر به دنبال انجام درمان ارتودنسی هستید، پس از دریافت تخمین هزینه‌ها، یافتن یک متخصص ارتودنسی ماهر اولویت شما باید باشد. یکی از روش‌های مطمئن برای سنجش کیفیت نتایج مورد نظر، دیدن نمونه کارهای قبل و بعد از ارتودنسی انجام شده توسط دکتر مربوطه است. این کار به شما کمک می‌کند تا از اثربخشی درمان اطمینان حاصل کنید.

با این حال، عوامل دیگری مانند تخصص دندانپزشک، امکانات مطب یا کلینیک ارتودنسی، و همچنین مدارک و گواهینامه‌های متخصص ارتودنسی نیز باید به عنوان معیارهای انتخاب یک متخصص در نظر گرفته شوند. اطمینان از صلاحیت حرفه‌ای و تجربه ارتودنتیست می‌تواند تضمین‌کننده نتایج مطلوب و رضایت‌بخش باشد.

فیلم ارتودنسی دندان قبل و بعد

 

قبل و بعد ارتودنسی

در ادامه با توجه به نوع ناهنجاری و درمان ارتودنسی، چند نمونه عکس قبل و بعد ارتودنسی را خواهید دید که موثر بودن انواع روشهای ارتودنسی و توانایی متخصص ارتودنسی را نشان می دهد.

 

گالری عکس ارتودنسی

 

 

عکس های ارتودنسی قبل و بعد و درمان ناهنجاری های فک و دندان ها

 

مشکلات رفع‌شده در تصاویر ارتودنسی قبل و بعد

هر عکس قبل و بعد سیم کشی دندان که بالاتر مشاهده کردید، شامل اصلاح یک تا چندمورد از ناهنجاری‌های زیر بوده است:

  • کراس بایت (Cross Bite): زمانی که تعدادی از دندان‌های بالایی یا تمام آنها در داخل یا خارج از دندان‌های پایین قرار می‌گیرند. کراس بایت بیش از هرچیز منجر به مشکلاتی در جویدن می‌شود.
  • شلوغی دندان‌ها (Crowding): بسیاری از تصاویر قبل و بعد ارتودنسی دندان ازدحام یا شلوغی دندان‌ها را نشان می‌دهند. وقتی فضای کافی برای رشد صحیح همه دندان‌ها وجود نداشته یا فک‌ها کوچک‌ باشند، دندان‌ها روی هم قرار می‌گیرند، نامرتب می‌شوند و خیلی نزدیک به هم رشد می‌کنند. همان‌طور که در عکس ارتودنسی دندان می‌بینید، شلوغی بیش از حد از حرکت دندان‌های دائمی به موقعیت صحیح جلوگیری می‌کند و حتی می‌تواند از رشد آنها جلوگیری کند. مختل شدن کارکرد دندان‌ها، درست تمیز نشدن، تحمل فشار غیر عادی و … از عوارض این ناهنجاری‌ست.
  • دیپ بایت (Deep Bite) یا اوربایت (Overbite): هنگامی که دندان‌های جلویی بالایی بیش از حد روی دندان‌های پایینی همپوشانی دارند. در این حالت ممکن است لبه دندان‌های بالایی با بافت لثه جلو برخورد کند، یا دندان‌های پایین به سقف دهان آسیب بزنند.
  • اپن بایت (Open Bite): اپن بایت یعنی عدم همپوشانی عمودی دندان‌ها، که می‌تواند جلوی دهان یا هریک از دو طرفِ آن رخ دهد. وقتی دندان‌های جلویی بالا و پایین به طور یکنواخت و به صورت کاملا مشخص به هم نرسند، یک یا دو طرف دهان باز می‌ماند. این منجر به عدم توازن نیروی گاز گرفتن و جویدن شده و منجر به سایش زودرس دندان‌های آسیب‌دیده می‌شود.
  • فاصله بین دندان‌ها (Spacing): بسیاری از تصاویر دندان ارتودنسی شده قبل و بعد، رفع فواصل بین دندانی را نشان می‌دهند. این ناهنجاری به دلایل زیادی اتفاق می‌افتد، از جمله افتادن دندان‌ها، کوچک بودن اندازه‌شان، عدم تعادل عضلانی مانند فشار زبان، دندان‌های متمایل (به جلو) و غیره.
  • بیرون‌زدگی (Protrusion): بیرون‌زدگی بیش از حد دندان‌های جلویی بالا به کرات در عکس ارتودنسی دندان دیده می‌شود و از مشکلات رایج بین بیماران است. این عارضه که معمولا «دندان خرگوشی» نامیده می‌شود، به راحتی اصلاح‌پذیر است.

روش استفاده‌شده در عکس قبل و بعد سیم کشی دندان دیده نمی‌شود. اما بیشترِ این ناهنجاری‌ها با بریس‌های سنتی فلزی یا سرامیکی درمان شده‌اند. در موارد خفیف، می‌توان از پلاک‌ها، الاینرها یا ترازکننده‌های شفاف هم استفاده کرد.


 

اقدامات قبل و بعد ارتودنسی دندان

برای اینکه عکس قبل و بعد سیم کشی دندان شما هم به موردی کاملا بی‌نقص در نمونه‌کارهای ارتودنتیست تبدیل شود، لازم است شما نیز به عنوان بیمار همکاریِ لازم را با متخصص‌تان داشته باشید. تمام اطلاعات لازم را ارتودنتیست‌تان به شما خواهد گفت، که چکیده آن شامل چنین مواردی می‌شود:

 

اقدامات قبل از ارتودنسی

پیش از رسیدن روز نصب بریس‌ها باید به چند نکته توجه داشته باشید:

 

معاینه کامل

جدا از عکس‌برداری و صحبت درباره روش درمانِ مناسب برای شما، یک دندانپزشک عمومی باید وجود پوسیدگی دندان و مشکلات لثه را بررسی کند. هرگونه مشکل باید با ترمیم، پر کردن، عصب‌کشی و … برطرف شود تا سلامت دندان‌های در طول درمان ارتودنسی در وضعیت مناسبی باشد.

در صورت لزوم، کشیدن دندان هم در همین مرحله انجام می‌شود. اگر عکس کشیدن چهار دندان در ارتودنسی قبل و بعد (یا به تعداد کمتر) را دیده باشید، متوجه خواهید شد که اینکار بیشتر به دلیل وجود دندان اضافی یا بیش از حد کوچک بودن فک‌ها انجام می‌شود.

 

خرید مواد غذایی خاص

در چندروز اول پس نصب بریس‌ها باید از خوردن هرچیز سفت، ترد یا جویدنی خودداری کنید. پس مواد لازم برای آماده کردن غذاهای نرم مانند پوره سیب زمینی، اسموتی‌ها، پودینگ‌ها و شیک‌های پروتئینی را از قبل تهیه کنید.

برای مصرف سبزیجات هم سعی کنید اسفناج را به اسموتی‌ها اضافه کنید یا سوپ سبزیجات را پوره کنید. سعی کنید از مصرف غذاهای شیرین مانند بستنی و نوشابه هم خودداری کنید.

 

تهیه موم ارتودنسی و مسکن

موم ارتودنسی می‌تواند به تسکین سوزش بریس‌ها در داخل دهان کمک کند. پس حتما آن را تهیه کنید و هرجا هستید همراه‌تان داشته باشید. خوب است مسکن‌های بدون نسخه هم در دسترس‌تان باشد، تا در صورت لزوم طبق مشورت متخصص از آنها استفاده کنید.

 

حفظ آرامش

علاوه بر بررسی نمونه کارهای دندان ارتودنسی شده قبل و بعد، سراغ متخصصی بروید که به شما احساس راحتی می‌دهد، درباره همه گزینه‌ها صحبت می‌کند و به تمام سوالات‌تان پاسخ می‌دهد. هم بزرگسالان و هم کودکان ممکن است درباره تاثیر بریس‌ها روی ظاهر و زندگی‌شان اضطراب داشته باشند.

در این حالت، متخصص با ارائه گزینه‌های جایگزین و یادآوری مزایای بلندمدت این درمان (لبخند سالم و درخشان) به آرامش بیمار کمک می‌کند.

 

آمادگی برای روز نصب

فرآیند نصب دستگاه ارتودنسی (شامل قرار دادن براکت‌ها روی دندان، قرار دادن سیم‌ها بین براکت‌ها و محکم کردن سیم‌ها روی براکت‌ها با الاستیک‌ها) عملا بدون درد است.

اما اگر اضطراب دارید، می‌توانید چیزی را همراه‌تان بیاورید که به شما احساس آرامش دهد. این می‌تواند یک موسیقی آرامش‌بخش، یک آیتم خاص از خانه یا حتی شخصی باشد که می‌تواند شما را آرام یا حواس‌تان را پرت کند.

پیش از مراجعه به مطب هم کمی غذا بخورید، و دندان‌های خود را مسواک بزنید. حتی می‌توانید یک چیز سرد مانند کمپرس یخ بیاورید تا اگر در راه خانه درد داشتید، شما را آرام کند. برخی از بیماران هم پیش از ترک خانه از مسکن‌های بدون نسخه استفاده می‌کنند تا احتمال هرگونه ناراحتی را به حداقل برسانند.

 

توجه به برنامه شخصی

ممکن است تا چند روز پس از نصب بریس‌ها در دهان خود احساس درد داشته باشید، و مدتی طول می‌کشد تا به دستگاه و حس آن عادت کنید. به این دلایل، ایده خوبی است که تا یکی-دو هر رویداد بزرگی را که شامل زیاد صحبت کردن یا زیاد غذا خوردن می‌شود، کنسل کنید.

همچنین، فراموش نکنید که هر چهار تا هشت هفته یکبار باید برای تنظیم بریس‌ها به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید.

 

 

اقدامات بعد از ارتودنسی

پس از قرار گرفتن بریس‌ها در دهان، توجه به دستورالعمل‌ها و توصیه‌های متخصص ارتودنسی‌تان حیاتی است. این توصیه‌ها ممکن است بسته به اینکه مثلا بریس فلزی یا سرامیکی دارید متفاوت باشد، اما چند نکته ساده وجود دارد که برای به حداقل رساندن ناراحتی و مشکلات بسیار مفیدند:

 

تسکین دردهای احتمالی

شاید از تصاویر ارتودنسی دندان قبل و بعد مشخص نباشد، اما همان‌طور که گفتیم، نصب بریس‌های روی دندان به طور کلی درد ندارد. با این وجود، ممکن است در روزهای اول احساس ناراحتی جزئی داشته باشید.

برای کاهش سردرد یا درد فک، می‌توانید از داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن استفاده کنید. اگر متوجه شدید که گونه‌های شما در اثر تماس با فلز زخم شده است، از موم ارتودنسی برای محافظت از نواحی حساس استفاده کنید.

 

تمیز نگه داشتن دندان‌ها و دستگاه

برای تمیز نگه داشتن دندان‌ها و مراقبت از بریس‌ها باید یک برنامه منظم و کامل داشته و کاملا به آن متعهد باشید. ارتودنتیست در این مورد هم به شما کمک می‌کند. اما در حالت کلی، شرایط تفاوت زیادی با حالت عادی ندارد؛ هرچند که باید مراقبت بیشتری انجام دهید، چون ذرات غذا به راحتی در اجزای بریس‌ها گیر می‌کند.

حتما دوبار در روز به مدت دو دقیقه به آرامی مسواک بزنید، نخ دندان بکشید و از دهانشویه استفاده کنید. استفاده از مسواک‌ها و نخ دندان‌های مخصوص ارتودنسی هم توصیه می‌شود.

 

توجه به رژیم غذایی

هنگامی که بریس دارید، به شدت توصیه می‌شود مه از مصرف برخی غذاها، به ویژه غذاهایی که ترد، چسبناک یا سفت هستند، اجتناب کنید. غذاهایی مانند سیب، هویج، ته دیگ، آدامس، ذرت بو داده، آبنبات و تافی از جمله این غذاها هستند.

غذاهای شیرین هم می‌توانند مشکلات جدی ایجاد کنند، چون منجر به تشکیل پلاک و پوسیدگی دندان می‌شوند.


 

سوالات متداول ارتودنسی دندان قبل و بعد

 

قبل از ارتودنسی

۱. آیا نیاز به ارتودنسی دارم؟
برای تعیین نیاز به ارتودنسی، ارتودنتیست می‌تواند با بررسی دندان‌ها و فک، تشخیص دهد که آیا اصلاحات لازم هستند یا خیر.

۲. ارتودنسی چه مدت زمانی طول می‌کشد؟
مدت زمان درمان بسته به پیچیدگی مورد و واکنش فرد به درمان متفاوت است؛ معمولا ۶ ماه الی ۱۸ ماه

۳. آیا ارتودنسی دردناک است؟
برخی افراد ممکن است در ابتدای درمان یا پس از تنظیمات دوره‌ای احساس ناراحتی کنند، اما این معمولاً موقتی است.

۴. هزینه ارتودنسی چقدر است؟
ارتودنسی ثابت  یک فک حدودا ۳۵ میلیون تومان و دو فک حدودا ۵۰ میلیون تومان

۵. چگونه باید قبل از شروع ارتودنسی مراقبت کنم؟
حفظ بهداشت دهان و دندان خوب و مراجعه به دندانپزشک برای هرگونه درمان پیشگیرانه مهم است.

 

بعد از ارتودنسی

۱. چگونه باید پس از ارتودنسی مراقبت کنم؟
استفاده از رتینرها برای حفظ نتایج به دست آمده و ادامه مراقبت‌های بهداشت دهان و دندان ضروری است.

۲. آیا دندان‌هایم دوباره حرکت خواهند کرد؟
بدون استفاده صحیح از رتینرها، احتمال بازگشت دندان‌ها به وضعیت اولیه وجود دارد.

۳. چه مدت باید از رتینر استفاده کنم؟
مدت زمان استفاده از رتینر بسته به توصیه‌های ارتودنتیست متفاوت است و می‌تواند از چند ماه تا دائمی باشد.

۴. آیا نیاز به مراجعات منظم پس از ارتودنسی دارم؟
بله، مراجعات منظم به ارتودنتیست برای بررسی حفظ نتایج و سلامت دهان مهم است.

۵. تغییر در سبک زندگی پس از ارتودنسی چگونه باید باشد؟
ادامه رعایت بهداشت دهان و دندان و مراقبت از رتینرها برای حفظ نتایج به دست آمده ضروری است.


 

برای عکس قبل و بعد ارتودنسی خود آماده‌اید؟

تمام متخصصان دخیل در امر ارتودنسی (دندانپزشکان عمومی، پریودنتیست‌ها، جراحان فک و نهایتا خود ارتودنتیست‌ها) می‌دانند که هرچقدر تصاویر قبل و بعد ارتودنسی امیدوارکننده باشد، بیماران همچنان پرسش‌ها و نگرانی‌ها خاص خود را نسبت به اقدامات پیش از ارتودنسی، نصب بریس‌ها و ماه‌های آتی که باید با این دستگاه در دهان زندگی کند، دارند.

دکتر سعید قریشی (رتبه اول بورد تخصصی ارتودنسی ایران و بورد تخصصی از کانادا) در هر گام از راه کنار شما هستند، و با توضیح کامل روند درمان منحصربه‌فردتان، ارائه آخرین و موثرترین متدهای درمانی، استفاده از مواد و دستگاه‌های بسیار باکیفیت و … هرگونه ابهام و نگرانی را برطرف می‌کنند.

اگر برای اضافه شدن عکس ارتودنسی دندان قبل و بعدتان به آرشیو آماده هستید، از طریق سایت از نزدیک‌ترین مطب نوبت بگیرید. سوالی دیگری دارید؟ آن را از طریق بخش با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما باشیم.