ارتودنسی چیست؟ (انواع، معایب، مزایا، کاربرد، مراحل + هزینه)

پزشک تایید کننده: دکتر سعید قریشی

ارتودنسی چیست

ارتودنسی یکی از شاخه‌های تخصصی رشته دندانپزشکی است، که روی هم‌تراز کردن بایت (نحوه تماس دندان‌های فک بالا و پایین) و صاف کردن دندان‌ها تمرکز می‌کند. به عبارت دیگر، ارتودنتیست‌ها با قرارگیری دندان‌ها در موقعیت‌های نامناسب سروکار دارند و آن را برطرف می‌کنند.

در ادامه ضمن تعریف دقیق ارتودنسی، انواع آن را معرفی می‌کنیم، با کاندیدای مناسب و نامناسب برای آن آشنا می‌شویم، مراحل آن را مرور می‌کنیم، و به سایر پرسش‌ها پیرامون درمان‌های ارتودنسی پاسخ می‌دهیم.

ارتودنسی دندان چیست؟

اصطلاح ارتودنسی از دو واژه یونانی “orthos” (صاف یا صحیح) و “dontics” (دندان) تشکیل شده است. به این ترتیب، ارتودنسی فرآیند صاف کردن دندان‌های نامرتب یا مال‌اکلوژن (ناهم‌ترازی دندان‌های بالا و پایین روی‌ هم) را توصیف می‌کند.

درواقع ارتودنسی به تشخیص، پیشگیری و درمان ناهنجاری‌های دندانی و فکی می‌پردازد.

همان‌طور که در 123Dentist هم عنوان شده، افرادی که دچار اوربایت یا آندربایت هستند، دندان‌های بسیار شلوغ و ناهنجاری فکی دارند، همچنین مشکلاتی را هنگام غذا خوردن، جویدن و صحبت کردن تجربه می‌کنند. در چنین مواردی، درمان‌های ارتودنسی توصیه می‌شود تا دندان‌ها مرتب شده و این چالش‌ها برطرف شوند.

 

متخصص ارتودنسی کیست؟

متخصص ارتودنسی یا ارتودنتیست دندانپزشکی است که در زمینه اصلاح ناهنجاری های فکی و دندانی تخصص دارد. متخصص ارتودنسی می‌تواند در زمینه اصلاح مشکلات زیر به شما کمک کند:

  • رفع فاصله بین دندانی زیاد
  • اصلاح فرم بایت و رفع انواع مال اکلوژن‌ها
  • تراز کردن دندان‌های کج
  • بهبود مشکلات تنفسی در خواب با اصلاح موقعیت دندان‌ها
  • بهبود مشکلات تکلم با اصلاح فرم بایت و دندان‌ها
  • درمان ازدحام و شلوغی دندان‌ها در دهان

چنانچه شما با هر یک از مشکلات بالا روبرو هستید، پیشنهاد ما مراجعه به بهترین متخصص ارتودنسی برای تشخیص دقیق مشکل و طرح ریزی برنامه درمانی مناسب است.

 

کاربرد ارتودنسی چیست؟ 

اینکه ارتودنسی برای چیست و چرا به آن نیاز داریم را به صورت کوتاه در اینفوگرافیک زیر مشاهده می‌کنید:

 

چرا به ارتودنسی دندان نیاز داریم

 

همان‌طور که انجمن ارتودنتیست‌های آمریکا هم توضیح می‌دهد، این درمان در موارد زیر به ما کمک می‌کند:

  • از عملکرد مناسب دندان‌ها و فک‌ها اطمینان حاصل کنیم.
  • سلامت و زیبایی لبخند را ارتقا دهیم، و ساختار صورت را به ایده‌آل‌ترین حالت آن برسانیم.
  • درست‌تر و راحت‌تر غذاها را بجویم و درگیر مشکلات گوارشی و سوء تغذیه نشویم.
  • بدون هیچ‌گونه مشکل صحبت کنیم، و حروف و کلمات را به درستی و کامل تلفظ کنیم.
  • بتوانیم به درستی دندان‌ها را تمیز کنیم تا دچار پوسیدگی، بیماری‌های لثه و … نشویم.
  • دردهای مزمنِ ناشی از ناهنجاری‌های دندانی و به ویژه فکی را برای همیشه برطرف کنیم.

در ادامه شرایط نیاز به ارتودنسی را دقیق‌تر توضیح داده‌ایم.

 

ارتودنسی دندان برای په کسانی است؟

 

چه کسانی به این درمان نیاز دارند؟

مهمترین کاندیدای این درمان عبارت هستند از:

  • افرادی که ازدحام دندانی (Overcrowding) دارند؛ وقتی فضا برای رشد صحیح دندان‌های یک فک وجود نداشته باشد، این مشکل ایجاد می‌شود. شلوغی دندان‌ها از مهمترین عوامل بروز بیماری‌های پریودنتال و پوسیدگی است.
  • افرادی که فاصله بین دندانی (Gap) دارند؛ فاصله بین دندان برعکس شلوغی دندان‌هاست. اگر فرد دندانی را از دست داده یا دندان‌ها در مقایسه با اندازه فک‌ها کوچک باشد، این مشکل محتمل‌تر است. اصلاح فاصله‌ها فراتر از بحث زیبایی‌ست، چون باعث گیرکردن غذا بین دندان‌ها و تجمع پلاک می‌شوند.
  • افرادی که مشکلات فکی دارند؛ بایت‌های مشکل‌دار منجر به مشکلات متعددی مانند اسپاسم عضلانی، سردرد، قفل شدن فک، درد فک‌ها، سردرد خستگی و حتی درد سینوسی می‌شوند.
  • افرادی که اوربایت (Overbite) دارند؛ اوربایت یک مشکل ارتودنسی‌ست، که در آن دندان‌های فک بالا از دندان‌های پایین جلوتر هستند. رفع این مشکل لبخند را بهبود می‌بخشد و راحتی فرد هنگام صحبت کردن یا غذا خوردن را افزایش می‌دهد.
  • افرادی که آندربایت (Underbite) دارند؛ آندربایت درست برعکس اوربایت است، یعنی دندان‌های پایینی جلوتر از دندان‌های بالا قرار می‌گیرند. با رفع این مشکل، دندان‌های هردو فک تراز می‌شوند و فرد لبخندی زیباتر و البته سالم‌تر خواهد داشت.
  • افرادی که کراس بایت (Cross Bite) دارند؛ این ناهنجاری زمانی اتفاق می‌افتد که یک یا چند دندان بالایی در داخل دندان‌های پایینی قرار می‌گیرند. این مشکل ارتودنسی می‌تواند منجر به درد فک، دندان قروچه و سایر مشکلات دندانی شود.
  • افرادی که اوپن بایت (Open Bite) دارند؛ اپن بایت معمولا به دلیل مکیدن شست، فشار دادن زبان یا سایر عاداتی ایجاد می‌شود که به دندان‌های جلویی فشار وارد می‌کنند. اگر این ناهنجاری کنترل نشود، می‌تواند باعث مشکل در صحبت کردن، غذا خوردن و کاهش زیبایی لبخند شود.

 

چه کسانی نمی توانند از ارتودنسی استفاده کنند؟

 

دریافت نوبت

"(اجباری)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(اجباری)
Hidden

 

انواع روش ها و دستگاه های ارتودنسی

ارتودنتیست‌ها برای مدیریت ناهنجاری‌های دندانی و فکی از دستگاه‌های متفاوتی استفاده می‌کنند. در ساده‌ترین طبقه‌بندی، انواع ارتودنسی در دو گروه ثابت و متحرک قرار می‌گیرند:

  • در ارتودنسی ثابت، دستگاه پس از نصب در تمام طول درمان در دهان می‌ماند و پس از پایان دوره توسط متخصص خارج می‌شود.
  • اما در ارتودنسی متحرک، امکان خارج کردن دستگاه از دهان (طبق دستورالعمل‌های متخصص) وجود دارد.

در ادامه انواع روش‌های ارتودنسی و مزایا و معایب‌شان را مرور کرده‌ایم. توجه داشته باشید، اینکه نهایتا درمان با چه دستگاه یا دستگاه‌هایی انجام شود به فاکتورهای مختلفی از جمله نوع و شدت ناهنجاری، ترجیحات بیمار، سن، بودجه و غیره، بستگی دارد.

 

ارتودنسی سرامیکی

ارتودنسی سرامیکی از نظر ساختار و عملکرد دقیقا مانند بریس‌های فلزی است، اما از براکت‌ها و سیم‌های سرامیکی (شفاف یا هم‌رنگ دندان) استفاده می‌کند. این مدل‌ها هم می‌توانند طیف گسترده‌ای از مشکلات ارتودنسی را به خوبی اصلاح کنند، و البته توجه بسیار کمتری را به خود جلب کنند.

 

ارتودنسی سرامیکی

 

ارتودنسی لینگوال

ارتودنسی لینگوال دقیقا شبیه بریس‌های فلزی است؛ با این تفاوت که براکت‌های آن به پشت دندان‌های چسبانده می‌شود و عملا نامرئی هستند. در مدل‌های جدیدِ این ارتودنسی، طراحی براکت‌ها تخت‌تر است تا زبان بیمار مانند گذشته راحت باشد و خود فرد هم راحت‌تر به آن عادت کند.

با این اوصاف، از بریس‌های لینگوال به ندرت در درمان‌های ارتودنسی استفاده می‌شود و دسترسیِ آن در مطب‌ها و کلینیک‌ها به اندازه روش‌های دیگر نیست.

 

ارتودنسی لینگوال

 

ارتودنسی با الاینرهای شفاف

ارتودنسی با الاینرهای شفاف مانند Invisalign، به دلیل ظاهر تقریبا نامرئی و راحتی بالا، بسیار محبوب است. در این متد، درمان با چندسری از پلاک‌های شفاف (مثلا پانزده جفت) انجام می‌شود و دندان‌ها به آرامی به سمت موقعیت صحیح‌شان حرکت می‌کنند.

این دستگاه جزو روش‌های ارتودنسی نامرئی و متحرک محسوب می‌شود و از چندجهت برای بیماران مناسب‌تر است، اما ایراداتی هم دارد.

مزایا

  • این پلاک‌ها قابل جابجایی هستند و بیمار می‌تواند آنها را برای یکی‌دو ساعت در روز از دهان خارج کند. به این ترتیب، حفظ بهداشت دهان و دندان هیچگونه چالشی ندارد؛ همچنین، بیمار می‌تواند غذاهای موردعلاقه خود را میل کند و محدودیت غذایی نخواهد داشت.
  • این دستگاه تقریبا نامرئی است، و برای بزرگسالان و افرادی با موقعیت خاص کاملا ایده‌آل است.
  • پلاک‌های شفاف معمولا راحت‌تر از بریس‌ها هستند، چون سیم یا براکتی ندارند که باعث تحریک بافت‌های نرم دهان شود.

معایب

  • گران‌ترین درمان ارتودنسی در مقایسه با سایر روش‌هاست.
  • ممکن است به اندازه بریس‌های سنتی برای اصلاح ناهنجاری‌های پیچیده‌تر موثر نباشد.
  • برای کسب نتیجه مطلوب باید به شکل دقیق و کاملا منطبق با دستورالعمل‌های متخصص از آن استفاده کرد. (به همین خاطر، کمتر برای بیماران کم سن و سال توصیه می‌شوند)

 

ارتودنسی نامرئی یا شفاف

 

ارتودنسی دیمون

ارتودنسی دیمون جدیدترین روشِ ارتودنسی ثابت است. این دستگاه از براکت‌های سلف لیگیتینگ (Self-Ligating) استفاده می‌کند که یک دریچه دارند. این دریچه باز می‌شود، سیم ارتودنسی در آن قرار می‌گیرد و تمام.

در این دستگاه‌ها از بندها الاستیک استفاده نمی‌شود و اصطکاک بین سیم و براکت هم کاهش پیدا می‌کند. این موضوع نهایتا به ساختار ساده‌ترِ این براکت‌ها هم کمک می‌کند، در نتیجه ظاهر ساده‌تر و زیباتری دارند و البته تمیز کردن‌شان هم ساده‌تر است.

 

دکتر سعید قریشی، رتبه اول بورد تخصصی ارتودنسی کشور.
دارای سه کلینیک در تهران (شرق – غرب – مرکز).
و دارای دیپلم فلوشیپ و بورد تخصصی ارتودنسی کانادا
و همچنین عضو انجمن ارتودنسی آمریکا

 

 

اجزای اصلی ارتودنسی

براکت‌ها و آرچ‌وایرها مهمترین بخش از دستگاه‌های ارتودنسی ثابت هستند، که حتما آنها را می‌شناسید. اما دستگاه‌های ارتودنسی بخش‌های دیگری هم دارند که حضورشان در پروسه‌های درمانی گوناگون احساس می‌شود:

نام جزء

کارکرد

براکت (Bracket)

نگین‌های فلزی یا سرامیکی کوچکی که به دندان‌ها چسبانده می‌شوند و سیم ارتودنسی را در شکاف خود نگه می‌دارند

آرچ وایر (Archwire)

سیم اصلی دستگاه ارتودنسی که همه براکت‎ها را به هم متصل، و جهت حرکت دندان‌ها را هدایت می‌کند

الاستیک‌ها (Elastics)

نوارهای لاستیکی برای اعمال فشار به فک (کشیدن به جلو یا عقب) و ردیف کردن دندان‌های بالا و پایین استفاده می‌شوند

بند مولار (Molar Band)

حلقه فلزی نازکی که اطراف دندان‌های عقبی قرار می‌گیرد، و معمولا با یک قلاب به الاستیک‌ها متصل می‌شود

لوله هدگیر (Headgear Tube)

لوله‌ای که در بخش بیرونی بند مولارِ دندان‌های آسیاب بالا قرار دارد و به هدگیر وصل می‌شود. لوله هدگیر دندان‌های آسیاب پایینی هم موقعیت مشابهی دارد، اما صاف‌تر است

پاور چِین (Power Chain)

نوارهای الاستیکی که از الاستیک‌های به هم چسبیده ایجاد شده است. آنها چند دندان را به هم وصل می‌کنند تا آنها را به هم بچسبانند

لیگاچور یا اورینگ (O Ring/Elastic Ligature Tie)

نوارهای الاستیک کوچک (یا شفاف یا رنگی) که سیم کمانی را در شکاف براکت‌ها محکم نگه می‌دارند

لیگاچور فولادی (Steel Ligature Wire)

سیم لیگاچور فولادی شبیه اتصالات الاستیک رنگارنگ یا لیگاچور است، اما از فولاد ساخته شده. این سیم‌ها در صورت باز شدن به لب‌ها یا گونه‌های بیمار آسیب می‌زنند

فنر یا کویل (Spring/Coil)

این فنرها بین دو دندان فشرده می‌شوند تا فضای بیشتری ایجاد کنند

قلاب‌ها (Hooks)

برای متصل کردن الاستیک‌ها بین فک بالا و پایین کاربرد دارند. قلاب‌ها را می‌توان روی سیم پیچ کرد، یا اینکه ممکن است بخشی از یک براکت یا بند مولار باشد

قلاب K (K Hook)

این شبه- لیگاچورها از جنس فولادی ضد زنگ هستند و برای متصل کردن کش‌ها از آنها استفاده می‌شود

 

سیم ارتودنسی دندان یا آرچ وایر

 

بهترین سن ارتودنسی چه موقع است؟

پاسخ به این سوال کمی دشوار است؛ چون همان‌طور که گفتیم، این درمان برای تمام گروه‌های سنی در دسترس است. اما به طور معمول، بهترین سن ارتودنسی زمانی است که بیشتر یا تمام دندان‌های شیری کودک افتاده، و بیشتر دندان‌های دائمیِ او رشد کرده باشند؛ و این معمولا بین سنین ۱۱ تا ۱۴ سالگی اتفاق می‌افتد.

 

ارتودنسی چگونه انجام میشود؟

تمام مراحل ارتودنسی را می‌توان در سه فاز قرار داد:

  1. برنامه‌ریزی (Planning): در ابتدا، ارتودنتیست وضعیت دندان‌ها را با استفاده از رادیوگرافی، قالب‎گیری و سایر روش‌ها ارزیابی می‌کنند. سپس، بر اساس همین ارزیابی، متخصص یک برنامه درمانی شخصی را ایجاد کرده و تعیین می‌کند که کدام دستگاه(های) ارتودنسی به بهترین شکل با نیازهای بیمار مطابقت دارد.
  2. درمان فعال (Active Treatment): در مرحله درمان فعال، ارتودنتیست دستگاه را روی دندان‌های بیمار نصب می‌کند. پس از آن، فرد باید در ویزیت‌های منظم حضور پیدا کند تا تنظیمات لازم روی دستگاه انجام شود، و روند درمان به دقت بررسی شود.
  3. ریتنشن یا نگهداشت (Retention): نگهداشت آخرین مرحله درمان است، و شامل استفاده از نگهدارنده‌ها برای حفظ موقعیت صحیح دندان‌ها می‌شود. این مرحله برای درمان موفق حیاتی‌ست؛ چون پس از مرحله فعال، استخوان و بافت‌های اطراف دندان به زمان احتیاج دارند تا با موقعیت‌های جدید خود سازگار شوند. در غیر این صورت با عود یا برگشت ارتودنسی مواجه می‌شویم.

 

طول درمان ارتودنسی

اینکه ارتودنسی چقدر طول می کشد، از یک بیمار به بیمار دیگر متفاوت است. گاهی اوقات درمان چندماه طول می‌کشد، و گاه ممکن است چندسال زمان ببرد. اما درمان‌های معمولی به طور میانگین بین ۱۲ تا ۳۶ ماه طول می‌کشند. برخی درمان‌ها حتی در عرض ۶ ماه به پایان می‌رسند.

 

طول درمان ارتودنسی چه مدت است؟

 

این زمان متغیر است؛ چون طول درمان ارتودنسی به فاکتورهای گوناگونی بستگی دارد، از جمله نوع و شدت ناهنجاری، سن بیمار، میزان همکاری او، نیاز به جراحی فک (درمان ارتوسرجی).

 

دکتر سعید قریشی، رتبه اول بورد تخصصی ارتودنسی کشور.
دارای سه کلینیک در تهران (شرق – غرب – مرکز).
و دارای دیپلم فلوشیپ و بورد تخصصی ارتودنسی کانادا
و همچنین عضو انجمن ارتودنسی آمریکا

 

هزینه ارتودنسی

مشابه طول درمان، هزینه ارتودنسی نیز از عوامل مختلفی تاثیر می‌پذیرد، از جمله دستگاه‌(های) لازم و انتخاب‌شده برای درمان، نوع و شدت ناهنجاری، هزینه‌های جانبی، تعمیرات در صورت لازم و غیره.

آخرین هزینه ارتودنسی در کلینیک‌ها و مطب‌های دکتر سعید قریشی را در جدول زیر ملاحظه می‌کنید:

نوع ارتودنسی یا خدمت ارائه شده شروع قیمت ارتودنسی (سال ۱۴۰۳)
ارتودنسی ثابت دو فک ۵۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان
ارتودنسی ثابت یک فک  ۳۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان
هزینه ارتودنسی نامرئی یا شفاف (بر اساس شدت مشکل ، تعداد پلاک و کمپانی سازنده پلاک) از ۷۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان
هزینه ارتوسرجری ۶۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان
قیمت براکت سرامیکی هر فک ۸.۰۰۰.۰۰۰ تومان
هزینه براکت دیمون ۲۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان
ارتودنسی face mask (با پلاک متحرک یا ثابت) از ۲۲.۰۰۰.۰۰۰ تومان
دستگاه فانکشنال  از ۲۲.۰۰۰.۰۰۰ تومان
ارتودنسی با دستگاه hyrax (به هزینه درمان اضافه می‌شود) ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان
گذاشتن فیکس هر فک ۲.۰۰۰.۰۰۰ تومان
برداشتن فیکس هر فک ۱.۴۰۰.۰۰۰ تومان
تعمیر براکت  (کنده شدن براکت و شکستن آن) ۴۵۰.۰۰۰ تومان
تعمیر براکت دیمون ۸۰۰.۰۰۰ تومان
تعمیر fix ۳۵۰.۰۰۰ تومان
هزینه الاستیک تراپی ۱.۲۰۰.۰۰۰ تومان
پلاک ۲.۰۰۰.۰۰۰ تومان
تعمیر پلاک  ۱.۰۰۰.۰۰۰ تومان
هزینه فتوگرافی  ۴۵۰.۰۰۰ تومان

 

عکس قبل و بعد ارتودنسی و نمونه کار ارتودنسی

بررسی نمونه‌کارهای ارتودنسی از مهمترین فاکتورها برای یک انتخاب متخصص و آغاز درمان است. تمام فعالانِ این رشته به خوبی می‌دانند که تصاویر قبل و بعد تا حد در تصمیم‌گیری مراجعان تاثیرگذار هستند، و خیال آنها را از بابت نتیجه درمان آسوده می‌کنند.

در مطلبی دیگر، می‌توانید آخرین تصاویر ارتودنسی قبل و بعد مربوط به اصلاح ناهنجاری‌های مختلف توسط دکتر قریشی را بررسی کنید.

 

عکس قبل و بعد ارتودنسی

 

سوالات متداول درباره ارتودنسی

در ادامه به پرسش های شما در مورد درمان ارتودنسی پاسخ می‌دهیم.

 

ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی شاخه‌ای از دندانپزشکی است که با تشخیص، پیشگیری، و درمان ناهنجاری‌های دندانی و فکی سروکار دارد. این فرآیند معمولاً با استفاده از وسایل ارتودنسی مانند بریس‌ها و نگهدارنده‌ها انجام می‌شود.

 

چه کسانی به ارتودنسی نیاز دارند؟

افرادی که دندان‌های کج، شلوغی دندانی، اختلال در گاز گرفتن یا جویدن، و/یا مشکلات فکی دارند، ممکن است به ارتودنسی نیاز داشته باشند. اما جواب بهتر در صورت چکاپ گرفته می شود.

 

هزینه ارتودنسی چقدر است؟

هزینه ارتودنسی بسته به پیچیدگی مورد، نوع وسایل ارتودنسی مورد استفاده، و مدت زمان ارتودنسی متفاوت است. مشاوره با یک ارتودنتیست می‌تواند شما را در تعیین هزینه‌های دقیق یاری کند. برای یک فک ۳۵ میلیون تومان و برای دو فک حدودا ۵۰ میلیون تومان

 

مدت زمان درمان ارتودنسی چقدر است؟

مدت زمان درمان به ناهنجاری‌های دندانی و فکی بستگی دارد و می‌تواند از چند ماه تا چندین سال متغیر باشد. متوسط زمان درمان حدود ۱۸ تا ۲۴ ماه است.

 

آیا ارتودنسی دردناک است؟

بیماران ممکن است بعد از تنظیم وسایل ارتودنسی یا در ابتدای درمان احساس ناراحتی یا فشار کنند، اما این حس معمولاً موقتی است.

 

چگونه می‌توانم در طول درمان ارتودنسی به خوبی از دهان و دندان‌هایم مراقبت کنم؟

بهداشت دهان و دندان در طول درمان ارتودنسی بسیار مهم است. استفاده منظم از مسواک و نخ دندان، اجتناب از خوراکی‌های سفت یا چسبنده، و دنبال کردن دستورالعمل‌های ارتودنتیست برای مراقبت از وسایل ارتودنسی ضروری است.

 

براکت ارتودنسی، مشکلی در صحبت کردن ایجاد نمی‌کند؟

در روزهای ابتدایی پس از درمان ارتودنسی، امکان دارد بیمار نوک زبانی صحبت کند. اما پس از چند روز به براکت ارتودنسی عادت کرده و مثل قبل به راحتی، می‌تواند کلمات را تلفظ نماید.

 

چطور باید براکت ارتودنسی را تمیز کرد؟

برای تمیز کردن براکت های ثابت ارتودنسی، می توانید از مسواک ارتودنسی استفاده نمایید.
برای دهانشویه نیز باید از دهانشویه مناسب دوران ارتودنسی استفاده نمایید چرا که دهانشویه‌های کلرهگزیدین در دوران ارتودنسی، سبب زردی دندان‌ها می شود.

 

بهترین تغذیه در دوران ارتودنسی چیست؟

بهتر است در دوران ارتودنسی، مواد غذایی حاوی مواد معدنی، ویتامین‌ها و کلسیم مصرف نمایید و از به هرگونه خوراکی رنگی، خوراکی‌های سخت و تنقلات، نه بگویید.


امیدواریم که با مطالعه این مطالب علاوه بر پاسخ سوال «ارتودنسی چیست؟»، نکات و توضیحات انواع ناهنجاری های فک و دندان و روش‌های مختلف ارتودنسی دندان، به شما کمک کند تا هنگام مراجعه به ارتودنتیست، مشاوره موثرتری دریافت کنید.

۴.۸/۵ - (۴۵۹ امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

17 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ملیحه
ملیحه
3 سال قبل

سلام آقای دکتر قریشی، من ۴۴ سال سن دارم و می خواهم بدانم ارتودنسی تا چه سنی تاثیرگذار است؟ آیا من میتوانم انواع ارتودنسی را انجام دهم؟ چون قبلا مطلبی درباره ارتودنسی دندان خوانده بودم که تا سن ۱۸ سالگی ارتودنسی دندان ها را اصلاح میکند و سوال دیگرم این است که عوارض ارتودنسی چیست؟ آن هم در سن بالا ؟ و اینکه آیا برای اصلاح فک باید جراحی کرد یا با ارتودنسی دندان، آن هم اصلاح می شود؟

دکتر سعید قریشی
پاسخ به  ملیحه
3 سال قبل

با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی، ارتودنسی در سنین بالا هم تاثیرگذار است و شما میتوانید انواع ارتودنسی را انجام دهید، البته درمان موفقیت آمیز ارتودنسی دندان مشروط به وضعیت لثه های شما می باشد. شما میتوانید جهت گرفتن وقت معاینه ارتودنسی دندان با شماره ۰۲۱۷۷۷۳۱۰۰۷ تماس بگیرید.

علیرضا میرشمسی
علیرضا میرشمسی
3 سال قبل

من امروز رفتم عکس گرفتم از دندونام گفتن باید دندونات ارتودنسی بشه. اینکه میگن ارتودنسی دندان درد داره راست میگن؟!!! لطفا هر چی میدونید راهنمایی کنید و
من میخوام دندونام ارتودنسی کنم عوارض ارتودنسی چیست؟
قضیه انواع ارتودنسی چیه یک توضیح مختصری میدید.
ارتودنسی دندان جدیدا هزینش چقدر شده؟

دکتر سعید قریشی
پاسخ به  علیرضا میرشمسی
3 سال قبل

با سلام، تشکر میکنم سوالات خود را در سایت ما پرسیدید مسلما به طور قطعی نمی‌توان پاسخ سوال آیا ارتودنسی درد دارد را منفی دانست. شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر مطلب زیر را مطالعه بفرمایید:
https://drsaeedghorashi.com/is-orthodontics-painful/
شما میتوانید هزینه های ارتودنسی در سال ۱۴۰۰ در https://drsaeedghorashi.com/orthodontic-cost/ مشاهده نمایید.
با تشکر از شما و آرزوی ساعاتی خوش
پاینده باشید .

زینب قر ائتی
زینب قر ائتی
3 سال قبل

با سلام. خیلی خوشحالم که با سایت ارتونسی شما آشنا شدم. محتواهای ارتودنسی دندان جالبی را در سایتتان گذاشته‌اید که من را مشتاق کرد بیشتر در مورد ارتونسی بدانم و مطالعه کنم. عکس‌های مربوط به ارتودنسی دندان باعث شده که از مقاومتم برای انجام ندادن ارتودنسی کاسته شود و علاقه‌مند به انجام ارتودنسی دندان شدم.
البته ۱۰ سال پیش برای ارتودسی به دکتر مراجعه کردم و به من گفته شد که انجام ارتودنسی دندان قبل از رشد دندان‌های عقلت باعث به هم ریختگی مجدد دندان‌هایت می‌شود و مجددا به ارتودنسی نیاز پیدا خواهی کرد. اما آن موقع واقعا نمیدانستم که ارتودنسی چیست؟ و آیا ارتودنسی دندان علاوه بر زیبایی، مزیت دیگری هم دارد؟ هنوز هم نمیدانم مزایای دیگر ارتودنسی چیست؟ از بین انواع ارتودنسی کدامیک درد کمتری دارد؟ چقدر طول میکشد تا پس از ارتودنسی متوجه تغییرات دندانهایمان شویم؟

دکتر سعید قریشی
پاسخ به  زینب قر ائتی
3 سال قبل

سلام دوست عزیز. بدیهی است که سوالاتی نظیر ارتودنسی چیست؟ آیا ارتودنسی درد دارد؟ و سوالاتی در زمینه تغییرات پس از ارتودنسی دندان نیز پرسیده شود. اینگونه از سوالات پیرامون ارتودنسی بسیار رواج دارد و در ادامه به آن خواهم پرداخت. در زمینه رشد دندان عقل و ارتباط آن با ارتودنسی دندان باید بگویم که بهتر بود در همان سن کم‌تر با رویش دندان عقل و قبل از فشار آوردن دندان عقل به دیگر دندان‌ها، ارتودنسی را انجام می‌دادید. به این صورت که با رشد اولیه دندان‌های عقل آن‌ها را کشیده و با مطالعه و تحقیق در زمینه ارتودنسی چیست یکی از انواع ارتودنسی دندان را انتخاب می‌کردید (مقاله انواع ارتودنسی را مطالعه کنید). در پاسخ به سوال دیگرتان در رابطه با اینکه آیا ارتودنسی درد دارد باید به عرضتان برسانم که درد ایجاد شده از ارتودنسی بستگی به سن، جنسیت، آستانه تحمل درد و تجربیات بیمار دارد. همچنین تغییرات ایجاد شده پس از ارتودنسی، کاملا به نحوه قرارگیری دندان‌ها و میزان تحمل دردهای ناشی از ارتودنسی دندان وابسته است. اینکه بیمار تا چه اندازه کشیده شدن‌ها، فشارها و اعمال تغییرات جهت انجام ارتودنسی را تحمل کند. البته باید به این نکته نیز توجه شود که برای کم کردن درد ناشی از انواع ارتودنسی دندان نیز راهکارهایی وجود دارد که به بیمار در طول فرایند ارتودنسی ارائه می‌شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقالات انواع ارتودنسی و آیا ارتودنسی درد دارد را مطالعه نمایید.

soworu5h
soworu5h
3 سال قبل

من حدود یک ماه هست که دنبال یک جای خوب برای انجام ارتودنسی هستم. الان با سایتتون آشنا شدم و کارای ارتودنسی دندان ام رو میخوام اینجا انجام بدم. ممنون بابت توضیحاتتون.

مریم تدین
مریم تدین
3 سال قبل

با سلام و احترام.برای ارتودنسی برای فرد ۱۷ ساله عوارض ارتودنسی چیست ؟ برای انجام ارتودنسی دندان باید قبل ارتودنسی دندانی که نیاز به پرکردن دارد را پر کرد ؟ هزینه ارتودنسی چه بازه ای هست ؟ انواع ارتودنسی چیست که در سنین ۱۷ سالگی میشود انجام داد ؟ ایا در سنین پایین ارتودنسی موثر تر هست یا در سنین بالاتر از ۲۰ سالگی ؟ تشکر از شما

حسین فروتن
حسین فروتن
3 سال قبل

با سلام
ویدئو جالبی گذاشتین که ترغیب شدم ارتودنسی دندان انجام بدهم، آیا شما ارتودنسی را به صورت قسطی هم انجام میدهید؟ و اینکه برای انجام ارتودنسی در غرب تهران هم مطب دارید ؟

حلیمه
حلیمه
3 سال قبل

خسته نباشید، من قصد کامپوزیت دندان داشتم که دوستم پیشنهاد داد درمان ارتودنسی انجام بدم، توی گوگل دنبال این میگشتم که بدونم دقیقا ارتودنسی چیست که با صفحه شما آشنا شدم و از نمونه عکس‌های قبل و بعد ارتودنسی شما لذت بردم، سوالم اینه که اگه فقط بخوام دندان های فک بالا رو انجام بدم، امکانش هست؟ اگه همه دندان ها نیاز به ارتودنسی دندان نداشته باشن چی؟ میشه فقط چند تا از اونها رو ارتودنسی کنم؟

محبوبه
محبوبه
3 سال قبل

سلام و خسته نباشید، دیدن جدول قیمت ارتودنسی در یک صفحه اینترنتی برای من عجیب بود، تا بحال ندیده بودم که دندانپزشکی هزینه های ارتودنسی دندان را انقدر شفاف بذاره! حتی وقتی به مطبشون زنگ می زنیم، میگن فقط حضوری قیمت میدیم! من ویدئو ارتودنسی رو دیدم، واقعا این همه تغییر فقط با درمان ارتودنسی شوکه کننده است، اما میخواهم نمونه کارهای بیشتری از شما ببینم،شما پیج اینستاگرام هم دارید؟

نوید
نوید
2 سال قبل

سلام ممنون از مقاله خوبتون
من میخواستم دندان های ردیف بالا رو ارتودنسی کنم. ولی بخاطر ظاهر ارتودنسی های فلزی این کار رو نکردم.میخواستم ببینم ارتودنسی های نامرئی متحرک به اندازه ی همان ارتودنسی های فلزی با کیفیت و تاثیر گذار هستند؟ مدت زمان تاثیر گذاری برای من خیلی مهم هست، آیا ارتودنسی نامرئی متحرک به همان اندازه ی دیگر ارتودنسی ها زمان میبرد؟
در مقاله اشاره کرده بودین که می توان به راحتی با ارتودنسی های متحرک دندان ها را مسواک زد. میخواستم ببینم پیشنهاد می کنید هنگام مسواک زدن ارتودنسی را خارج کنیم یا نه؟
با تشکر

مهدیس
مهدیس
2 سال قبل

سلام آقای دکتر قریشی ،یک سوال خدمتتون داشتم اول از همه اینکه آیا ارتودنسی در سنین بالا جوابگو هست ؟ من می خواستم از بین انواع ارتودنسی ها ارتودنسی نامرئی رو انتخاب کنم چون احساس می کنم از نظر زیبایی ظاهری بهتر است ولی یک سری سوالات تخصصی در این زمینه داشتم یکی اینکه فرق بین ارتودنسی نامرئی و فلزی چیست؟کدام بهتر است انجام بدهیم؟ مزایا و معایب ارتودنسی نامرئی چیست؟واینکه عوارض ارتودنسی نامرئی و فلزی شبیه به یکدیگر هست؟یا خیر؟؟آیا درد ارتودنسی نامرئی نسبت به ارتودنسی فلزی کمتر است یا خیر؟؟؟لطفا من رو راهنمایی کنید و اطلاعاتی در مورد این سوالات به من بدهید .ممنونم

زهرا
زهرا
2 سال قبل

خدایی قسطی نمیشه داد😢

ناشناس
ناشناس
1 سال قبل

سلام خسته نباشید
اگه ارتودنسی ما زمان درمانش کم باشه یعنی در شش ماه به حالت صاف در بیاد باعث کم شدن هزینه میشه یا خیر؟ یعنی چه مدت زمان زیاد شه و چه کم هزینه تغییر نمیکنه؟

علی ساعتی
علی ساعتی
1 سال قبل

سلام من و خواهرم دوقلو هستیم ۱۵ سالگی خوبه برای ارتودنسی ثابت
الان ما ۱۴ سال داریم سال دیگه ۱۰ اردیبهشت میشیم ۱۵ ساله خوب نیست برای ارتودنسی سن ۱۵ سالگی یک زمانی ارتودنسی ثابت بشیم خوب نیست
آقای دکتر یک سوال خواهر من که اصلن نه پرکردگی داره نه روکش نه عصب کشی
پس خوبه مشکلی نداره برای ارتودنسی ولی من برعکس خواهرم خوب مراقبت نکردم
الان یک دندان عصب کشی شده
دارم تویه این سن اون دندان را برای ارتودنسی ثابت که نمیکشند
که ؟
یک سوالم داشتم برای من گفتن ۱۸ سالگی روکش دندان عصب کشی شده میزارن
اما ما یک فامیل دور داریم دندان روکشدار داره آن دندان روکش دار برای ارتودنسی
ثابت
ایشان که مشکل ساز نیست تصمیم دارند بزارند هنوز دندانپزشک نرفته اند
سن ایشان ۱۹ ساله هست
ممنون سوال هایم همین
بود آقای دکتر

محمد علی
محمد علی
1 سال قبل

سلام آقای دکتر من ۱۴ سالمه ارتودنسی ثابت میزارن یا متحرک