همه چیز درباره ارتودنسی دیمون

پزشک تایید کننده: دکتر سعید قریشی

ارتودنسی دیمون

ارتودنسی دیمون (Damon orthodontics) یکی از جدیدترین روش‌های ارتودنسی دندان است که با استفاده از متد‌های جدید انجام شده و طرافداران این روش ارتودنسی را بیشتر از قبل کرده است. ارتودنسی به روش دیمون در کنار دیگر روش‌های ارتودنسی در کلینیک‌های تخصصی تحت نظارت متخصص ارتودنسی صورت می‌گیرد.

 ارتودنسی دیمون از روش‌های مختلف ارتودنسی پیشرفته‌تر است و به دلیل استفاده از متد‌های کاربردی مناسب تا حد زیادی درصدد رفع ضعف‌های روش‌های قبلی برآمده است. مزیت این نوع ارتودنسی، قابلیت خود تنظیم شونده در بریس‌های نصب شده است به صورتی که با حرکت دندان‌ها، براکت‌ها نیز به صورت خودکار تنظیم می‌شوند.

 

شکل براکت ارتودنسی دیمون
ارتودنسی دیمون

 

ارتودنسی دیمون چیست؟

در این روش ارتودنسی که به ارتودنسی دیمون معروف است از براکت‌هایی با قابلیت باز و بسته شدن خودکار در روی دندان‌ها استفاده می‌شود. محل جای‌گیری این براکت‌ها در همان جای قبلی براکت‌های فلزی ابتدایی است.

تفاوت این سبک ارتودنسی دیمون با روش‌های دیگر ارتودنسی در این است که برخلاف براکت‌های سنتی فلزی که باید بطور منظم تنظیم و سفت می‌شدند، براکت‌های به کار رفته در روش دیمون از مکانیزم کشویی برخوردار هستند که از طریق سیم متصل شده به براکت با تراز شدن دندان‌ها، به صورت طبیعی به حرکت در می‌آیند.

در واقع در ارتودنسی خود تنظیم شونده تغییر در سبک براکت‌ها و جایگیری مزیتی است که با استقبال افراد مواجه شده است. هزینه ارتودنسی دیمون نیز با توجه به وضعیت دندان‌ها متغیر است اما به طور کلی نسبت به سایر روش‌های ارتودنسی هزینه بیشتری دارد.

 

ارتودنسی دیمون شفاف
ارتودنسی دیمون شفاف

 

در عکس بالا مشاهده می‌کنید که ارتودنسی دیمون شفاف با ارتودنسی نامرئی تفاوت دارند.

این قابلیت راحتی، ظاهر مناسب‌تر و همین طور رسیدن به نتایج مطلوب در زمان کمتر برای شکل‌دهی مناسب دندان‌ها را به دنبال دارد. ارتودنسی دیمون به گونه‌ای طراحی شده است که دیگر نیاز به کش‌های کوچک در اطراف براکت‌ها نبوده در نتیجه تمیز کردن اطراف سیم و براکت‌ها برای بیمار به راحتی صورت می‌گیرد.

ارتودنسی دیمون روش‌های بهداشت دهان خصوصا در کودکان را مورد هدف قرار داده و تا حد زیادی در بهبود شرایط بهداشتی در طول درمان ارتودنسی تاثیر مثبتی داشته است. بخصوص در کودکانی که برای رعایت بهداشت دهان و دندان در مدت زمان درمان ارتودنسی مشکل داشته‌اند، بسیار کاربرد دارد. بنابراین می‌توان گفت ارتودنسی خود تنظیم شونده در بهبود سیستم بهداشت اطراف براکت‌ها و جلوگیری از تغییر رنگ کش‌های دور براکت‌ها نقش بسزایی داشته است.

 

ارتودنسی به روش دیمون
ارتودنسی به روش دیمون

 

مزایا و معایب ارتودنسی دیمون

ارتودنسی به روش دیمون از ویژگی‌ها و مزایای زیادی برخوردار است که در این بخش به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

 

جدول مزایا و معایب ارتودنسی دیمون

مزایای ارتودنسی دیمون معایب ارتودنسی دیمون
کاهش تعداد جلسات ویزیت و مراجعه به ارتودنتیست

جلوگیری از سایش دندان‌ها

کمتر شدن طول دوره درمان

احساس درد کمتر

هزینه مقرون به صرفه درمان

ظاهر بهتر

بهبود وضعیت بهداشت دهان و دندان

هزینه بالاتر نسبت به سایر روش‌های ارتودنسی ثابت

احساس آزردگی ناشی از قرارگیری براکت دیمون روی دندان

نمایان بودن سیم ارتودنسی روی دندان

 

  1. کاهش تعداد مراجعه به متخصص در طول دوره درمان: سیستم خودکار و پیشرفته براکت‌های نصب شده در روش ارتودنسی دیمون بر روی دندان‌ها و عدم نیاز به لیگاتور‌های پلاستیکی، و در نتیجه انجام تنظیمات کمتر کاهش مراجعه بیماران به متخصص ارتودنسی را به دنبال دارد. به دلیل طراحی حساب شده و مناسب ارتودنسی دیمون فرد بیمار دندان‌های خود را متناسب با موقعیت‌های صحیح به راحتی حرکت می‌دهد. در مواردی که امکان ویزیت‌های ماهیانه برای بیماران مقدور نباشد، استفاده از این سیستم ویزیت‌های ۱۰ هفته‌ای (۲ ماه و نیم) را برای بیماران مقدور می‌سازد، ازآنجایی‌که در این روش کش‌ها، سیم را درون براکت‌ها نگه نمی‌دارند، نیاز به جابجایی و عوض کردن کش‌ها وجود ندارد و امکان ویزیت بیماران در دوره‌های ۱۰ هفته‌ای امکان‌پذیر است.
  2. روش ارتودنسی دیمون یک روش مقرون به صرفه: اگرچه قیمت ارتودنسی دیمون نسبت به دیگر روش‌ها و انواع ارتودنسی ثابت، متحرک و نامرئی بیشتر است اما کاهش تعداد دفعات مراجعه به دندانپزشک متخصص منجر به مقرون به صرفه شناخته شدن این روش شده است.
  3. جلوگیری از سایش و فرسایش دندان: طراحی ارتودنسی به روش دیمون امکان حرکت آزادانه دندان‌های فرد را بوجود آورده و به نوعی در جلوگیری از فرسایس و سایش دندان‌ها در اثر اصطکاک تاثیر مناسبی زیادی است.
  4. کمتر شدن طول درمان با روش ارتودنسی دیمون: عواملی مانند کاهش اصطکاک دندان‌ها که تحت تاثیر روش ارتودنسی دیمون ایجاد شده تا حد زیادی منجر به کاهش حداقل ۶ ماهه دوره درمان ارتودنسی شده است. قابلیت تنظیم خودکار در طول دوره درمان، با سرعت بیشتری فاصله دندان‌ها و ناهنجاری‌ها را برطرف می‌کند و بسته به شدت مشکلات فک و دندان، زمان ارتودنسی را کوتاه‌تر می‌کند.
  5. تجربه درد کمتر: در ارتودنسی دیمون در مقایسه با روش‌های دیگر ارتودنسی احساس درد کمتری وجود دارد. چون بریس‌ها قابلیت حرکت دارند و فشا وارد شده به دندان‌ها به صورت کنترل شده انجام می‌شود. زمانی که فشار به دندان‌ها تنظیم شده باشد، فرد در دوران ارتودنسی با درد و مشکلات کمتری مواجه است.

 

مزایای ارتودنسی دیمون
مزایای ارتودنسی دیمون نسبت به روش سنتی

 

معایب ارتودنسی دیمون

ارتودنسی دیمون با براکت‌های خود تنظیم شونده با وجود همه مزایا و ویژگی‌های مثبتی که دارد، یک روش کاملا بی‌نقص و بدون ایراد نیست. اگر برای صاف کردن دندان‌های نامرتب خود قصد استفاده از این  روش درمانی را دارید بهتر است با معایب آن را نیز بدانید:

  1. هزینه بالاتر: قیمت ارتودنسی دیمون در مقایسه با سایر روش‌های ارتودنسی ثابت بالاتر است. اگرچه هزینه بالاتر با وجود راحتی بیشتر قابل توجیه است اما برای برخخی افراد مبلغی که برای درمان صرف می‌شود بسیار مهم است.
  2. آزاردهندگی براکت دیمون: در روزهای اول بعد از نسب براکت‌های دیمون فرد احساس درد و ناراحتی را تجربه می‌کند که تا زمان عادت کردن به شرایط جدید و حضور براکت‌ها در دهان ادامه دارد.
  3. سیم‌های فلزی قابل رویت: سیم‌هایی که برای اتصال براکت‌های دیمون استفاده می‌شود تا حدی برای دیگران قابل مشاهده هستند. البته نمایان بودن سیم ارتودنسی دیمون کمتر از اتودنسی معمولی است. سیم ارتودنسی را نمی‌توان به طور کامل حذف کرد اما اگر مشخص نبودن دستگاه ارتودنسی برایتان مهم است، می‌توانید از ارتودنسی دیمون شفاف استفاده کنید.

 

تاثیر ارتودنسی به روش دیمون بر رعایت بهداشت دهان

جمع شدن باکتری و پلاک‎های دندان در اطراف براکت‌ها و رنگی شدن کش‌ها در اثر مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌ها از معضل‌های بهداشتی در زمان ارتودنسی است که با حذف کش‌ها در روش ارتودنسی دیمون شرایط بهتری شکل گرفت.

 

براکت دیمون
تمیز کردن براکت دیمون

 

بنابراین از آنجایی که امکان تمیز کردن دندان‌ها و اطراف براکت‌ها در روش ارتودنسی دیمون نسبت به دیگر روش‌های ارتودنسی راحت‌تر شده است، می‌توان این روش را یک عنصر بهبود دهنده بهداشت دهان و دندان بخصوص در کودکان در دوره درمان ارتودنسی دندان دانست.

 

نوع سیم‌های استفاده شده در ارتودنسی دیمون

سیم‌های مورد استفاده در ارتودنسی ثابت دندان به روش دیمون طوری ساخته‌شده که می‌توانند نیروی بسیار کمی به دندان اعمال کنند. این سیستم برای درمان‌های بدون کشیدن دندان طراحی شده و هدف آن افزایش عرض قوس فکی در ناحیه خلفی است. بنابراین سیم‌ها به‌ نوعی طراحی شده‌اند که بتوانند با نیروی بسیار کم‌ عرض قوس فکی را مخصوصاً در ناحیه عقب افزایش دهند. با استفاده از این سیستم براکتی دیگر نیازی به گسترش عرضی فک بالا با دستگاه‌های جداگانه نیست.

 

نتیجه مطلوب در ارتودنسی دیمون

با توجه به نظرسنجی‌های انجام شده نتایج حاصل از ارتودنسی دیمون رضایت بخش بوده است. در واقع بیماران با انتخاب روش ارتودنسی دیمون می‌توانند نتایجی مطلوب‌تر، سریع‌تر و با درد و عوارض جانبی کمتر را بدست آورند.

ارتودنسی دیمون یا خود تنظیم شونده به عنوان یک تکنولوژی پیشرفته شناخته شده است که دندان‌ها را بهتر از روش‌های سنتی حرکت داده و به تعدیل کمتری نیاز دارد. در نهایت می‌توان گفت ایجاد یک لبخند زییا به دنبال قرارگرفتن مناسب دندان‌ها در کنار هم از نتایج فوق العاده روش ارتودنسی دیمون است.

 

هزینه ارتودنسی دیمون
هزینه ارتودنسی دیمون

 

بررسی هزینه ارتودنسی دیمون

هزینه ارتودنسی دیمون نسبت به دیگر روش‌های ارتودنسی گران‌تر است. اما با توجه به وضعیت دندان‌ها و طریقه به کارگیری متد‌های پیشرفته در روش دیمون، این هزینه می‌تواند متغیر باشد. بیشتر متخصصان ارتودنسی به دلیل نیاز به مراجعه کمتر به پزشک و کاهش طول دوره درمان لقب یک روش گران ولی مقرون به صرفه را به روش ارتودنسی دیمون داده‌اند. برای مشاهده کامل لیست قیمت ارتودنسی کلیک کنید.

هزینه ارتودنسی دیمون به دلیل استفاده از براکت‌ها و سیم‌های خاص در این روش بالاتر از هزینه ارتودنسی ثابت معمول با براکت‌های کش‌دار بوده و حدود ۵/۲ تا ۴ میلیون تومان بالاتر است.

با توجه به اینکه استفاده از این براکت‌ها باعث افزایش هزینه در درمان بیماران می‌گردد، در مواردی که متخصص ارتودنسی بر کشیده نشدن دندان‌ها با تمرکز بر افزایش عرض قوس فک بالا تأکید دارد، این درمان به بیماران توصیه می‌گردد. البته این به معنای آن نیست که درمان‌های معمول با براکت‌های عادی نمی‌توانند نتایج مشابه را برای بیمار فراهم نماید.

 

سوالات متداول ارتودنسی دیمون

  • ارتودنسی دیمون برای چه افرادی مناسب است؟

ارتودنسی ثابت دندان با براکت دیمون برای افرادی که بافت لثه ضعیفی دارند، کسانی که نیاز یا تمایلی به کشیدن دندان برای ارتودنسی ندارند و افرادی با تنگی قوس فک بالا، بهترین گزینه است.

  • مدت زمان درمان با ارتودنسی دیمون چقدر است؟

خاصیت خود تنظیم شوندگی براکت‌های ارتودنسی دیمون موجب کاهش طول دوره درمان و اثر بخشی بیشتر این روش برای اصلاح دندان‌های بهم ریخته و شلوغ شده است. طول دروه درمان با ارتودنسی دیمون به سن بیمار و شدت ناهنجاری و بی نظمی دندان‌ها بستگی دارد. این روش دوره درمان را ۳ تا ۷ ماه کاهش می‌دهد و نتایج بعد از ۱۰ هفته قابل مشاهده است. به طور کلی اصلاح موقیعت دندان‌ها با ارتودنسی دیمون حدود ۲۰ ماه طول می‌کشد.

  • مزایای ارتودنسی دیمون نسبت به سایر روش‌های ارتودنسی چیست؟

درد کمتر، ظاهر بهتر، دوره درمان کوتاه‌تر، بهداشت دهان و دندان بهتر و راحت‌تر، سایش کمتر دندان‌ها و درمان اثر بخش‌تر از جمله مزایای ارتودنسی به روش دیمون است. در مقابل قیمت بیشتر، احساس ناخوشایند و مشخص بودن سیم ارتودنسی روی دندان از جمله معایب این روش به شمار می‌رود.

  • انواع بریس‌های قابل استفاده در ارتودنسی دیمون کدام است؟

انواع بریس مورد استفاده در ارتودنسی دیمون دندان شامل بریس‌های فلزی، بریس‌های سرامیکی (ارتودنسی دیمون شفاف) و بریس‌های رنگ است.

 

کلام آخر

در نهایت علاوه بر ویژگی‌ها و نقاط قوت روش ارتودنسی دیمون باید به این نکته توجه داشت که عدم نیاز به درآوردن دندان‌ها، کاهش طول درمان، افزایش فاصله بین ویزیت‌های بیمار، کاهش درد بیمار و تمام موارد بیان شده بستگی به نوع ناهنجاری، سن مراجعه، شدت مشکل بیمار و بسیاری از فاکتورهای بیولوژیک دارد که از هر بیمار به بیمار دیگر متغیر است و در هنگام معاینه بیمار توسط متخصص ارتودنسی مشخص می‌شود که بیمار نیاز به درآوردن دندان دارد یا ندارد و طول مدت درمان چقدر است. انتخاب روش دیمون یا ارتودنسی ثابت معمولی بستگی به انتخاب شما و همچنین پیشنهادات متخصص با توجه شرایط دندان شما است.

۴.۴/۵ - (۴۰ امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها