ارتودنسی در ۳۰ سالگی برای بسیاری از افراد امری عجیب و غیرقابل باور است. اکثر افراد تصور میکنند که ارتودنسی فقط در سنین پایین و کودکی باید انجام شود تا نتیجه مطلوبی به همراه داشته باشد.
ارتودنسی در سنین بالاتر ممکن است چالشهای بیشتری به وجود بیاورد؛ اما کماکان به عنوان یکی از بهترین روشهای درمانی برای انواع ناهنجاریهای دندان در نظر گرفته شده و میتواند نتایج فوقالعادهای داشته باشد. در بخشهای بعدی با ما همراه شوید تا توضیحات بیشتری و کاملتری درباره ارتودنسی در سی سالگی و مراقبتهای آن ارائه دهیم.
آیا ارتودنسی در ۳۰ سالگی امکانپذیر است؟
یک بله قاطع میتواند جواب مشخصی برای این سوال باشد. شما در سی سالگی و حتی سنین بالاتر هم میتوانید برای ارتودنسی دندانهای خود اقدام کرده و منتظر یک نتیجه مطلوب باشید. در واقع هیچگونه محدودیت سنی برای ارتودنسی دندان وجود ندارد.
افزایش سن میتواند این پروسه را پیچیدهتر و چالشبرانگیزتر کند؛ اما به هیچ عنوان یک عامل محدودکننده در این زمینه نخواهد بود. شما در سی سالگی هم با پشت سر گذاشتن بهترین سن ارتودنسی، میتوانید از این روش درمان استفاده کرده و یک نظم مناسب به دندانهای خود بدهید.
آیا ارتودنسی محدودیت سنی دارد؟
یکی از مهمترین پرسشهایی مربوط به ارتودنسی دندان، محدودیت سنی برای این روش درمانی است. به صورت کلی باید بگوییم که هیچگونه محدودیت سنی برای این روش تعریف نشده و شما در هر زمانی میتوانید برای مرتب کردن دندانها و ساخت یک خط لبخند زیبا، اقدام کنید.
با این وجود باید بگوییم که افزایش سن میتواند چالشهای موجود در این مسیر را افزایش داده و سختیهایی را در این پروسه ایجاد کند. در صورتی که ریشه دندانها، استخوان فک و لثهها سالم باشند، در هر سنی میتوانید برای ارتودنسی دندان اقدام کرده و به نتیجه دلخواهی هم دست پیدا کنید.
انواع بریس مناسب برای ارتودنسی در ۳۰ سالگی
برای اینکه بتوانید از ارتودنسی در سی سالگی به نتیجه مطلوبی دست پیدا کنید، باید در انتخاب بریس دقت زیادی به خرج دهید. در این بازه سنی شما میتوانید از انواع مختلف بریس بر اساس شرایط و نوع ناهنجاریهای دندانی استفاده کنید.
هر کدام از این بریسهای ارتودنسی مزایای مخصوص به خود را داشته و در مواقع خاصی هم مورد استفاده قرار میگیرند. در این بخش به معرفی بریسهای کاربردی میپردازیم:
- بریسهای فلزی: این مدل به عنوان رایجترین و درعینحال به صرفهترین نوع بریس ارتودنسی شناخته میشوند. ساختار آنها از براکتهای فلزی و سیمی تشکیل شده که به کمک چسب بر روی دندان قرار میگیرند تا بتوانند فشار مورد نظر را به دندانها اعمال کنند.
- بریسهای سرامیکی: این بریسها همرنگ دندان هستند و از نظر زیبایی میتوانند در جایگاه بالاتری نسبت به بریسهای فلزی قرار بگیرند. این بریسها قیمت بالاتری هم نسبت به نمونههای فلزی دارند ولی کارایی آنها مشابه یکدیگر است.
- بریسهای لینگوال: این مدل به عنوان بریس پشت دندانی هم شناخته شده و در قسمت داخلی و همان پشت دندان نصب میشوند. همین موضوع باعث شده که اصلا دیده نشوند. از این رو بسیاری از افراد بزرگسال و بیشتر از ۳۰ سال، این گزینه را برای ارتودنسی دندانهای خود انتخاب میکنند.
- ارتودنسی دیمون: یکی از جدیدترین مدلهای بریس ارتودنسی مدل دیمون بوده که به عنوان خود تنظیم هم شناخته میشوند. در این حالت دیگر نیازی به کش ارتودنسی نخواهید داشت و میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن به نتیجهای که در نظر دارید، دست پیدا کنید.
- ارتودنسی نامرئی: این روش ارتودنسی در واقع از قالبها و یا الاینرهای شفاف و متحرکی تشکیل شده که به صورت موقت بر روی دندان قرار گرفته و آنها را به سمت موقعیت مناسب هدایت میکنند. این مدل کاملا نامرئی بوده و بهترین گزینه برای بزرگسالان با ناهنجاریها خفیف محسوب میشود.
مزایای ارتودنسی در سن سی سالگی
پیش از اینکه از ارتودنسی دندان برای از بین بردن ناهنجاریهای دندانها و فک استفاده کنید، توصیه میکنیم اطلاعاتتان را درباره مزایای اجرای این روش در سی سالگی ارتقا دهید. استفاده از ارتودنسی حتی در ۳۰ سالگی هم میتواند مزایایی را به همراه داشته باشد که برخی از آنها به شرح زیر هستند:
- بالا بردن سطح اعتمادبه نفس
- اصلاح مشکلات مربوط به تکلم و جویدن
- بهبود سلامت دهان و دندان
- جلوگیری از مشکلات جدی دندانی در آینده
- اصلاح و زیباسازی خط لبخند
- کاهش احتمال بیماریهای دهان و دندان
معایب ارتودنسی در سن ۳۰ سالگی
در نظر داشته باشید که ارتودنسی در سن بالا در کنار مزایای متعدد، ممکن است معایب و یا عوارضی هم به همراه داشته باشد. شناخت این عوارض و معایب ارتودنسی در ۳۰ سالگی به شما کمک میکند تا با آگاهی به مراتب بالاتری در مسیر درمان قرار بگیرید.
از جمله اصلیترین معایب ارتودنسی در سی سالگی، میتوانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:
- طولانی شدن دوره درمان
- احتمال آسیب دیدن ریشه دندان
- احتمال آسیب دیدن لثه
- درد و ناراحتی بیشتر
- احتمال بازگشت دندانها به وضعیت قبلی
- افزایش هزینه خدمات ارتودنسی بزرگسالان
مراقبت از ارتودنسی دندان در سی سالگی
- مسواک زدن به صورت منظم
- استفاده از نخ دندان
- استفاده از دهانشویه
- مراجعه منظم برای چکاپ های دورهای به ارتودنتیست
- پرهیز از خوردن غذاهای سفت و چسبناک
- جلوگیری از وارد شدن آسیب و ضربه به براکتهای ارتودنسی
هزینه ارتودنسی در ۳۰ سالگی
به صورت کلی ارتودنسی دندان یکی از روشهای درمانی گرانقیمت و پرهزینه محسوب میشود. این روش برای بزرگسالان معمولا هزینه به مراتب بیشتری هم نسبت به کودکان به دنبال دارد. در بزرگسالی پروسه درمان طولانیتر بوده و پیچیدگیهای آن افزایش پیدا میکند. به همین دلیل توصیه میکنیم از بهترین متخصص ارتودنسی در تهران کمک بگیرید تا بتوانید بهترین نتیجه ممکن را از درنهایت دریافت کرده و رضایت بیشتری داشته باشید.
ارتودنسی در سی سالگی را همین امروز شروع کنید
برای ارتودنسی در سی سالگی شما نیاز به خدمات کامل و جامعی دارید که با در نظر گرفتن شرایط و ناهنجاریهای دندانی شما ارائه شوند. در کلینیک دکتر قریشی با استفاده از جدیدترین و به روزترین تکنولوژیهای دنیا طرح درمان ارتودنسی برای شما برنامهریزی خواهد شد. از این رو شما میتوانید با اطمینان خاطر کامل از خدمات کلینیک دکتر قریشی استفاده کرده و همه ناهنجاریهای دندانی خود را به دست بهترین متخصص ارتودنسی در تهران بین ببرید تا یک خط لبخند زیبا و یکدست برای خود بسازید.