چگونه عارضه ترک گوشه دهان را درمان کنیم؟

ترک گوشه لب

احتمالا برایتان پیش آمده با ترک خوردن گوشه لب‌هایتان در نقطه تلاقی، التهاب‌هایی سرخ رنگ بروز شده و با سوزش همراه باشد. با بروز این نوع التهاب‌ها، احتمالا این سوال برایتان پیش آمده که این عارضه دهانی چیست ‌و چه عواملی باعث ایجاد آن می‌شود؟ در جواب این سوال جالب است بدانید که این نوع التهاب‌های خاص، مختص به یک عارضه دهانی به نام انگولار چیلایتیس بوده که به طور عمومی به آن ترک گوشه لب هم می‌گفته می‌شود. عوامل فراوانی در بروز این نوع التهاب تاثیرگذار بوده که در بخش‌های بعدی به آن‌ها اشاره‌ای خواهیم داشت. همچنین اگر به دنبال درمان ترک گوشه لب هستید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید و با روش‌های درمانی این بیماری آشنا شوید.

ترک خوردن گوشه لب چیست؟

قبل از پرداختن به علل و درمان ترک خوردن گوشه لب، بد نیست که آشنایی کوتاهی با این نوع عارضه دهانی داشته و اطلاعاتی در خصوص آن کسب کنیم. ممکن است که مانند خیلی از افراد تا به امروز با این مشکل دست و پنجه نرم نکرده باشید و برایتان سوال شده که عارضه ترک گوشه لب چیست؟ در جواب این سوال باید گفت که ترک گوشه لب نوعی عارضه دهانی به شمار رفته که در محل تلاقی لب‌‌ها التهاب‌هایی بروز آمده و با عوارضی مانند درد و سوزش همراه است. این نوع التهاب می‌تواند در یک یا هر دو طرف لب نمایان شده و شرایط سختی را برای شما رقم بزند.

عواملی مانند وجود باکتری، کاهش دما، حساسیت و عادت‌ها نامناسب می‌‌تواند در بروز این بیماری تاثیرگذار بوده و احتمال آن را افزایش دهد. از آنجایی که انگولار چیلایتیس نوعی باکتری به شمار می‌رود، این عارضه از طریق ارتباط پوستی و استفاده از وسایل یکسان قابل انتقال است. همچنین در خصوص این بیماری باید گفت که بیشتر در افراد مسن و کودکان به چشم می‌خورد.

اگر درد ناشی از این عارضه خندیدن و حرف زدن را برای شما دشوار کرده، استفاده از داروهای آنتی بیوتیک و ضد قارچ می‌توانند موثر عمل کنند. البته در بخش‌های بعدی گسترده‌‌تر به درمان ترک گوشه لب می‌پردازیم. پس با ما همراه باشید و از دست التهاب‌ها زجرآور راحت شوید.

 

ترک خوردن گوشه لب

 

علت ترک گوشه لب چیست؟

حال پس از آشنایی کلی با این عارضه دهانی، وقت آن رسیده که با علت ترک گوشه لب آشنا شویم و در خصوص آن اطلاعات کسب کنیم. قبل از هر چیزی، باید بدانید که بروز ترک‌ در کنار لب، معمولا به یک دلیل ثابت منتهی نشده و عوامل فراوانی در بروز آن نقش داشته‌اند؛ حال این دلیل می‌تواند، قرارگیری بزاق بیش از حد دهان در گوشه‌‌های لب همراه با کمبود ویتامین‌های مورد نیاز بدن باشد. در ادامه به برخی از مهم‌ترین عواملی که در بروز این عارضه تاثیرگذار هستند، اشاره شده است:

 

  • آلرژی و حساسیت
  • کمبود آب بدن
  • قرار گرفتن در مجاورت هوای سرد و باد
  • تماس فراوان با نور خورشید
  • شستشوی بیش از حد صورت
  • استفاده مداوم از آنتی‌بیوتیک و کورتون
  • استعمال دخانیات یا در معرض دود و هوای آلوده قرار گرفتن
  • استفاده از داروهای خوراکی مانند رتینوئید
  • ابتلا به بیماری‌های التهابی مانند کرون
  • ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، کم‌خونی و سرطان
  • کمبود ویتامین‌های ضروری بدن مانند B-9 ، B-6 ، B-2، B-3 و ماده معدنی روی
  • برخورداری از شرایط پزشکی خاص مانند روزاسه، اگزما و پسوریازیس

 

ترک گوشه لب از چه علائمی برخوردار است؟

حال ممکن است با وجود آشنایی نسبی با علت ترک گوشه لب، همچنان از مبتلا شدن به آن آگاه نباشید؛ از همین رو، خالی از لطف نیست که نگاهی به علائم این عارضه داشته و در صورت وجود علائم، از ابتلا آن اطمینان کسب کنید.

در ابتدا ابتلا به عارضه ترک گوشه دهان، معمولا علائم خفیفی ظاهر شده و پس از مدتی التهاب‌ها پیشرفت کرده و با علائم شدید و دردناک‌تری همراه می‌شوند. از قرمزی خفیف گرفته تا تاول‌های باز و همراه با خونریزی را می‌توان علائم این عارضه دهانی دانست‌. از همین رو در بخش زیر، علائم ترک گوشه دهان در دو دسته متفاوت بررسی شده است:

 

علائم ترک گوشه لب خفیف

  • تجمع پوست در گوشه دهان و پوسته پوسته شدن ناحیه التهاب
  • احساس درد و ناراحتی در هنگام باز کردن دهان
  • قرمز شدن ناحیه التهاب
  • تورم و پف کردن کناره‌های دهان
  • خشک شدن گوشه لب‌ها
  • بوی بد دهان

 

علائم ترک گوشه لب شدید

  • تاول‌های شدید و دردناک
  • شکافته شدن عمیق گوشه دهان
  • خون‌ریزی
  • خارش در کناره دهان
  • احساس سوزش در ناحیه تلاقی لب‌ها

 

علت ترک گوشه لب

 

آشنایی با درمان ترک گوشه لب

اگر ترک‌های گوشه لب طاقت شما را به سر آورده و به دنبال راهی برای درمان آن هستید، جالب است بدانید که دو روش درمانی، مراجعه به پزشک و روش خانگی برای بهبود این عارضه وجود دارد. در ادامه محتوا نگاهی به هر دو روش درمانی خواهیم داشت:

 

مراجعه به پزشک متخصص

همواره مراجعه به پزشک متخصص با بهترین نتیجه‌ها همراه است. شما با کمک‌گیری از فرد متخصص در این زمینه، علاوه بر تشخیص دقیق عارضه و میزان وخامت آن، می‌توانید با استفاده از ضدعفونی‌کننده‌های موضعی، پماد‌های استروئیدی و آنتی‌بیوتیک‌ها، ترک گوشه لب را با مطمئن‌ترین حالت پشت سر بگذارید.

 

استفاده از روش‌های خانگی

در صورتی که علاقه‌ای به مراجعه به پزشک نداشتید، می‌توانید با استفاده از روش‌های خانگی التهاب‌های گوشه لب را درمان کنید. در این روش درمانی خانگی، با رعایت یکسری از نکات به صورت روزانه مانند تمیز کردن ناحیه ترک خورده، استفاده از آبرسان قوی، چرب کردن گوشه لب با وازلین می‌توانید میزان التهابات خود را تا حد ممکن بهبود داده و از دردسرهای این عارضه خلاص شوید.

[مطلب پیشنهادی: درمان خانگی ورم لثه]

 

خیار موثر در درمان ترک لب

اگر پس از پشت سر گذاشتن پروسه درمانی که در بخش قبل اشاره شد، به نتیجه‌ای نرسید، برای کاهش درد ترک گوشه لب می‌توانید از خیار استفاده کنید. در این روش‌‌ تنها کافیست که خیار را بر روی التهاب‌ها قرار داده و به آرامی آن ناحیه را مالش دهید.

 

درمان ترک گوشه لب

 

عسل با خواص ضد باکتری

استفاده از عسل هم در درمان ترک گوشه لب بی‌تاثیر نبوده و به رفع آن کمک می‌کند. خواص درمانی فوق‌العاده عسل باعث شده که میکروارگانیسم‌های عفونت‌زا را از بین ببرد و التهاب‌های شما را کاهش دهد. برای انجام این روش، تنها عسل را بر روی ترک‌های لب خود بمالید و ۱۵ دقیقه به آن زمان دهید.

 

آب مایع شفا بخش ترک گوشه لب

شاید برایتان عجیب به نظر برسد، اما یکی از بهترین روش‌های درمانی ترک گوشه لب، آب است. شما با نوشیدن آب به میزان کافی می‌توانید از خشکی و لک شدن لب‌هایتان جلوگیری کرده و باعث از بین رفتن ترک‌ها شوید‌. نوشیدن روزانه ۱۰-۱۲ لیوان آب، می‌تواند در برای این روش درمانی موثر باشد و لب‌های ترک‌خورده را بهبود بخشد.

 

استفاده از برگ‌ چریش

روش دیگری که برای بهبود ترک گوشه لب استفاده می‌شود، استفاده از برگ چریش است. چریش نوعی گیاه کوهستانی به شمار می‌رود که از خواص درمانی گوناگونی برخوردار است. شما می‌توانید با خرد کردن برگ‌‌های این گیاه و قرار دادن آن بر روی ناحیه آسیب دیده، میکروارگانیسم‌های عامل عفونت را از بین برده و ترک گوشه دهان را درمان کنید.

 

به عنوان نتیجه‌گیری، باید اشاره کنیم که در ابتدا این مطلب با عارضه ترک خوردن گوشه دهان آشنا شدیم و علت بروز آن را بررسی کردیم. همچنین در ادامه با بررسی علائم آن، در خصوص روش‌های درمانی این عارضه هم اطلاعات کسب کردیم. با وجود روش‌های درمانی فراوان، به شما پیشنهاد می‌کنیم که به جای درمان، پیشگیری را پیش بگیرید و با ترک عادت‌ها غلط و نامناسب از بروز این نوع التهاب‌ها جلوگیری کنید. امیدواریم که مطالب مفید واقع شده باشد و به میزان مناسبی، آگاهی شما را در خصوص این عارضه دهانی افزایش داده باشد.

۳.۶/۵ - (۸۳ امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.