تا به حال تلخی دهان در صبح، در طول روز یا بین وعدههای غذایی را تجربه کردهاید؟ تجربه این حالت نه تنها اشتها را کم میکند، بلکه میتواند منجر به کمبود مواد مغذی و سایر مشکلات سلامتی شود.
علت تلخی دهان در صبح یا دیگر مواقع روز معمولا نادیده گرفته میشود، چون پدیدهای نسبتا رایج است و معمولا با مسواک زدن هم از بین میرود (یا فوقالعاده کمرنگ میشود). اما گاهی اوقات این احساس ناخوشایند برای مدت طولانیتری در دهان میماند، حتی بدون آنکه فرد چیزی را مصرف کرده باشد.
به طور کلی، این عارضه میتواند ناشی از تغییراتی باشد که در بدن رخ میدهد یا از سبک زندگی نشأت بگیرد. در این مطلب از وبسایت “دکتر سعید قریشی” به شما میگوییم علت تلخی دهان چیست، و راههای درمان تلخی دهان را یک به یک بررسی میکنیم.
تلخی دهان چیست؟
به اعلام MedicalNewsToday، اصطلاح پزشکی برای طعم بد دهان «دیسگوزیا» (Dysgeusia) است. این طعم بد میتواند به صورت تلخ، فلز-مانند، ترش، شور یا شیرینی آزاردهنده احساس شود. اما در بیشتر موارد، دیسگوزیا به تلخی دهان اشاره میکند که میتواند به صورت طعمی ترش یا فلزی هم تجربه شود.
این مشکل مزه غذاها و نوشیدنیها را خراب میکند و با مسواک زدن هم از بین نمیرود. نشانه اصلی ابتلا به این اختلال چشایی هم همین است، این که با گذشت زمان یا مسواک زدن بهتر نشود یا کاملا از بین نرود. در ادامه دلایل این مشکل و تاثیرشان بر علت تلخی دهان در صبح را دقیقتر بررسی کردهایم:
۱. کبد و تلخی دهان
ارتباط کبد و تلخی دهان هنگام بررسی این موضوع بسیار نامآشنا است. کبد، به عنوان یکی از مهمترین اعضای بدن، بدن را از سموم و مواد زائد پاک میکند و در متابولیسم آنزیمها هم نقش دارد. در صورت ایجاد مشکل در کبد، دهان تلخ میشود. در چنین حالتی، کبد به پاکسازی احتیاج دارد.
۲. عدم توجه به بهداشت دهان
علاوه بر کبد و تلخی دهان، عدم توجه به بهداشت دهان و دندان هم میتواند علت تلخی دهان در صبح باشد. حتما پیش از خواب مسواک بزنید و از دهانشویه استفاده کنید تا تلخ بودن دهان اول صبح شما را آزار ندهد.
اگر دندانهایتان را ارتودنسی کردهاید و با مشکل تلخی دهان مواجه هستید، پیشنهاد میکنیم مجموعه ویدئوهای آموزشی که در صفحه بهداشت در ارتودنسی قرار دادهایم را تماشا کنید.
۳. سینوزیت و تلخی دهان در صبح
وقتی میپرسید تلخی دهان نشانه چیست، باید به وضعیت سینوزیتتان هم توجه داشته باشید؛ چون سینوزیت هم میتواند دلیل این مشکل باشد.
در اثر سینوزیت، راه سینوسهای بینی بسته میشود و فرد بو و طعم را احساس نمیکند. این عوامل احساس مزه بد هنگام صبح را تشدید میکند.
۴. سرماخوردگی
گاهی به جای احتمال نگرانکنندهای مانند ارتباط کبد و تلخی دهان، علت اصلی صرفا سرماخوردگی است. سرماخوردگی با ایجاد گرفتگی راه بینی و گلو و بروز عفونت در دستگاه گوارش، میتواند علت تلخی ته گلو و دهان هنگام صبح باشد.
۵. حساسیت
اینکه علت تلخی دهان چیست، میتواند به حساسیتها یا آلرژیها فرد هم برگردد. این وضعیت تاثیری مشابه با سرماخوردگی و سینوزیت دارد، و میتواند مزه دهان را ناخوشایند کند.
حساسیت میتواند موجب گرفتگی گلو و بینی و اختلال در سلامت دستگاه گوارش شود، و دلیل تلخی دهان در صبح باشد.
۶. رفلاکس معده دلیل تلخی دهان در صبح
علاوه بر کبد و تلخی دهان، بیماریهای دیگری هم میتوانند منجر به این پدیده شوند، از جمله رفلاکس معده یا همان برگشتن اسید معده به درون مری. در این حالت، دریچه بین مری و معده (که در حالت طبیعی بسته است و مانع خروج اسید به درون مری میشود) ضعیف شده و یا در اثر آسیب باز میشود.
در نتیجه اسیدها از معده خارج شده و فرد علاوه بر احساس در معده و قفسه سینه خود، در دهاناش هم مزه تلخی را احساس میکند.
۷. کشیدن سیگار
اغلب افرادی که سیگاری هستند معمولا تلخی دهان در صبح را تجربه میکنند. مواد سمی و شیمایی موجود در سیگار میتواند به جوانههایی چشایی صدمه وارد کند و باعث ایجاد تلخی در دهان شود.
۸. کاهش ویتامینهای بدن
کمبود ویتامین هم میتواند علت تلخی ته گلو و دهان باشد. انواع ویتامینها برای درک بو و مزه ضروری هستند، و مستقیما روی حواس چشایی و بویایی تاثیر میگذارند.
کمبود ویتامین ب۱۲ و افزایش روی در بدن از جمله دلایل محتمل هستند؛ البته توجه داشته باشید که وجود بیش از حد ویتامینها هم میتواند همین مشکل را ایجاد کند.
۹. انواع بیماریها و علت تلخی دهان
از اختلالات جزئی تا بیماریهای جدی، همه میتوانند به ما بگویند که تلخی دهان نشانه چیست. برای مثال بیآبی بدن، اختلال در عملکرد غدد بزاقی یا نفس کشیدن از راه دهان، باعث خشکی دهان میشوند. خشکی دهان طعم دهان را تغییر داده و به آن طعمی فلزی میدهد.
از ظرف دیگر، علاوه بر کبد و تلخی دهان، بیماریهای دیگری مانند دیابت، تیروئید یا مشکلاتی در کلیه هم میتوانند از دلایل بالقوه این عارضه باشند.
۱۰. شرایط خاص
علاوه بر موارد پرتکراری مانند سرماخوردگی، استفاده از دخانیات، کمبود ویتامین و …، موارد دیگری هم میتواند علت تلخی دهان در صبح باشند، برای نمونه:
- شیمیدرمانی: مصرف داروهای بیولوژیکی به مرور باعث ایجاد طعم فلزی، تلخی و شوری در دهان میشود.
- بارداری میتواند باعث ایجاد اختلال در حس چشایی شود و مزه تلخ و فلزی در دهان احساس شود. این موضوع در مراحل ابتدایی بارداری بیشتر مشهود است.
- افرادی که یائسگی را تجربه می کنند هم ممکن است این طعم تلخی را در دهانشان احساس کنند. اگر مشکل از خشکی مزمن دهان نباشد، شاید سطوح پایین استروژن در بدن مقصر باشند، که ممکن است یک بیماری ثانویه (مانند سندرم سوزش دهان) را ایجاد کنند.
- جراحیهای مربوط به بینی، حلق و دهان میتوانند به اعصاب جوانه چشایی و یا غدد بزاق صدمه بزنند و علت تلخی ته گلو و دهان در ساعات آغازین روز شوند.
- پیری هم میتواند دلیل بروز این مشکل باشد، که با سبک زندگی و تغذیه سالم میتوان تا حد زیادی آن را کنترل کرد.
۱۱. خشکی دهان
برای انکه دقیقا متوجه شویم علت تلخی دهان چیست، باید این احتمال را هم در نظر بگیریم. زمانی که دهان شما به اندازه کافی بزاق تولید نمیکند، ممکن است با احساس خشکی و چسبندگی در دهانتان مواجه شوید، که بعضا به آن زروستومیا (Xerostomia) گفته میشود.
نقش بزاق در دهان فوقالعاده حیاتی است؛ این مایع به کاهش رشد باکتریهای دهان کمک میکند و مواد غذایی باقیمانده را پاکسازی میکند. به همین دلیل، کاهش تولید بزاق میتواند به تجمع بیش از حد باکتریها و در نتیجه احساس تلخی در دهان منجر شود.
اگر همین موضوع علت تلخی دهان در صبح باشد، باید دید چه چیزی این خشکی را ایجاد میکند؛ بعضی از داروها، پیری، آسیبهای عصبی، مصرف دخانیات، اختلالات خودایمنی، دیابت و حتی گرفتگی بینی (که به تنفس دهانی منجر میشود) میتوانند باعث خشکی دهان شوند. در این صورت، متخصصان گوش، حلق و بینی میتوانند راهکارهای مناسبی را ارائه دهند.
برای مقابله با خشکی دهان، خود فرد هم میتواند با برخی تغییرات در سبک زندگی، تنظیم دوز داروهای مصرفی و استفاده از دهانشویههای مخصوص، وضعیت را بهبود بخشد. اگر احساس تلخی دهان در صبح ادامهدار باشد، باید برای ارزیابی دقیقتر و درمان موثر به پزشک مراجعه کنید.
۱۲. عفونتهای تنفسی علت تلخی ته گلو
علاوه بر سرماخوردگی و سینوزیت، سایر عفونتهای تنفسی مانند ورم لوزهها یا عفونت گوش میانی هم میتوانند روی حس چشایی و بویایی شما تاثیر بگذارند.
این مشکلات، به ویژه اگر ویروسی باشند، احتمال دارد که دلیل تلخی دهان در صبح (یا تغییر در مزه دهان) باشند؛ و نشانههای دیگری از جمله احتقان، درد گوش، یا گلودرد را هم به همراه دارند.
خوشبختانه این نوع عفونتها معمولا بین یک تا دو هفته به خودی خود خوب میشوند، و به درمان خاصی احتیاج ندارند. با برطرف شدن عفونت، حس ناخوشایند تلخی دهان و گلو هم باید برطرف شود.
۱۳. هپاتیت ب
هنگام بررسی ارتباط کبد و تلخی دهان، باید به این بیماری هم توجه داشت؛ چون هپاتیت ب (نوعی عفونت ویروسی که باعث عفونت و التهاب کبد میشود) هم میتواند باعث احساس مزه تلخ در دهان شود. سایر نشانههای این بیماری عبارتاندن از بوی بد دهان، از دست دادن اشتها، تب خفیف، حالت تهوع و استفراغ.
همانطور که گفتیم، کبد نقش مهمی در فیلتر کردن سموم بدن دارد و وقتی به درستی کار نکند، میتواند منجر به تغییراتی در حس چشایی و در نتیجه، احساس تلخی دهان در صبح و دیگر ساعات روز شود.
اگر علائم هپاتیت را تجربه میکنید یا فکر میکنید در معرض این ویروس قرار گرفتهاید، هرچه سریعتر با پزشک خود تماس بگیرید و به یک متخصص گوارش و کبد مراجعه کنید تا وضعیت شما و بهترین راههای درمان را بررسی کند.
۱۴. تلخی دهان و صفرا
علاوه بر رفلاکس معده به مری (که بالاتر بررسی شد)، رفلاکس صفرا هم میتواند باعث احساس تلخی در دهان شود. وقتی صفرا به دلیل ضعف عضله بالای معده وارد مری میشود، سوزش سر دل و احساس طعم ترش یا تلخ را به دنبال دارد.
گاهی اوقات باید ارتباط کبد و تلخی دهان را هم در نظر گرفت. چراکه صفرای تولیدشده توسط کبد (که به هضم کمک میکند) میتواند علت تلخی دهان باشد. اگر میخواهید بدانید علت تلخی دهان چیست و همزمان علائمی مانند سوزش سر دل را تجربه میکنید، احتمال دارد که درگیر مشکلات مربوط به صفرا شده باشید.
این مشکل همین باشد، یک متخصص گوارش و کبد میتواند مشکل را دقیقا تشخیص دهد. پرهیز از غذاهای اسیدی، خوردن وعدههای کوچکتر و مدیریت وزن هم میتواند به کاهش علائم تلخی دهان در صبح و صفرا کمک کند.
۱۵. آسیبهای عصبی علت تلخی دهان در صبح
آسیبهای عصبی و تأثیر آنها بر حس چشایی میتواند منجر به احساس تلخی در دهان شود. این آسیبها ممکن است ناشی از شرایطی مانند صرع، مولتیپل اسکلروزیس (MS)، تومورهای مغزی، فلج بل، یا زوال عقل باشند.
همچنین، داروهای استفادهشده برای درمان برخی از این بیماریها، از جمله آنتیبیوتیکهای خاص، داروهای قلبی و ویتامینهای حاوی مس، آهن یا روی هم ممکن است به طور جانبی علت تلخی ته گلو و دهان باشند.
توجه به اینکه جوانههای چشایی مستقیما با اعصاب مغز در ارتباط هستند، میتواند به درک بهترِ این تغییرات در حس چشایی کمک کند. اگر با این حالت مواجه هستید، برای ارزیابی دقیق شرایط و تعیین بهترین روش به پزشک مراجعه کنید.
۱۶. استرس و اضطراب
تجربه شدید استرس و اضطراب هم میتواند بدن و واکنشهای آن را تحریک کند، و حس چشایی فرد را تغییر دهد. اضطراب معمولا با ایجاد خشکی دهان منجر به ایجاد طعم تلخ میشود.
۱۷. برفک دهان
برفک دهان یک نوع عفونت دهانی است، که در نتیجه نوعی مخمر (قارچ) ایجاد میشود. این بیماری هم میتواند علت تلخی دهان در صبح باشد، هم علائم دیگری را ایجاد کند، از جمله:
- لکههای سفید روی زبان، گونه داخلی، سقف دهان یا گلو
- احساس پنبه مانند در دهان
- درد یا قرمزی
- درد هنگام غذا خوردن یا بلعیدن
- ترکخوردگی یا تغییر رنگ در گوشههای دهان
- از دست دادن احساس چشایی
۱۸. سندرم سوزش دهان
وقتی میپرسید تلخی دهان نشانه چیست، به سایر حسها هم در دهانتان توجه کنید. آیا احساس سوزش هم دارید؟ چرا این را میپرسیم؟ چون سندرم سوزش دهان هم میتواند این عارضه را ایجاد کنید.
این سندرم علاوه بر ایجاد احساس سوزش در دهان، بعضا منجر به احساس طعمی تلخ یا ترش هم میشود؛ حتی میتواند خوردن یا آشامیدن را هم برای فرد چالشبرانگیز کند.
این امکان وجود دارد که علائم و نشانههای سوزش دهان بهصورت پراکنده خود را نشان دهد. هر چند میتواند ادامه دار و مزمن نیز باشد.
علت تلخی دهان صبح در چیست؟
هر چند بدمزه بودن و تلخی دهان و گلو اول صبح به دلیل شایع بودن چندان جدی گرفته نمیشود، اما نباید نسبت به این مسئله کاملا بیاعتنا بود. در موارد جدیتر، دلیل تلخی دهان در صبح این است که بدن دچار اختلال شده و باید برای درمان اقدام کنیم، از جمله:
- مشکلات کبد
- عدم توجه به بهداشت دهان و دندان
- سینوزیت
- سرماخوردگی
- حساسیت و آلرژی
- رفلاکس معده
- کشیدن سیگار
- کاهش ویتامینهای بدن
- اختلالات جزئی تا بیماریهای جدی (از بیآبی بدن، کاهش بزاق و تنفس دهانی تا دیابت، تیروئید یا مشکلات کلیه)
- شرایط خاص (شیمیدرمانی و داروها آن، بارداری، یائسگی، پیری و جراحیهای بینی، حلق و دهان)
- خشکی دهان
- عفونتهای تنفسی
- هپاتیت ب
- مشکلات گوارشی
- آسیبهای عصبی و داروهای مربوط به آنها
- استرس و اضطراب
- برفک دهان
- سندرم سوزش دهان
علت تلخی دهان در طول روز
اگر به اندازه کافی آب میخورید و بهداشت دهان و دندانتان را هم با منظم مسواک زدن و نخ دندان کشیدن رعایت میکنید، باید موضوع را دقیقتر بررسی کرد.
برخی منابع مشکلاتی مانند رفلاکس اسید معده، اختلال کبدی یا کیسه صفرا، بارداری، عفونتهای دهانی (مانند برفک) و مصرف برخی داروها را دلایل عمده تلخی مزمن میدانند. اما به طور بالقوه، هریک از مواردی که بالاتر مرور کردیم میتوانند علت تلخی دهان به صورت ادامهدار باشند.
تشخیص قطعی و ریشهیابی تنها از یک دکتر متخصص پس از معاینه برمیآید. پس اگر مدتهاست دهانتان در تمام ساعات روز تلخ است، در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید.
تلخی دهان نشانه چیست؟ نحوه تشخیص علت تلخی دهان
رایجترین دلایل این عارضه خشکی دهان و عدم رعایت بهداشت است. اگر نشانههای این مشکلات را ندارید (آب کافی مینوشید، لثهها و دندانهای بیمار ندارید، روتین منظمی برای رسیدگی به بهداشت دهان و دندانتان دارید و …)، خوب است به سایر عادات زندگیتان دقت کنید.
برای نمونه اگر سیگار میکشید، ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت پس از آن با تلخی دهان درگیر باشید. یا اگر معدهتان مشکل دارد و با سوزش سر دل غریبه نیستید، احتمال دارد علت تلخی دهان در صبح و باقیِ روز همین باشد.
اگر هم به تازگی دچار یک بیماری شدهاید، داروی جدیدی را مصرف میکنید یا شرایط بدنیتان به هر شکلی دچار تغییرات جدی شده است، احتمال دارد ریشه مشکل همانجا باشد. اما نهایتا، همانطور که گفتیم، تشخیص دقیق تنها پس از معاینه پزشک امکانپذیر است.
درمان تلخی دهان
گام اول برای درمان علت تلخی دهان، مراجعه به پزشک عمومیست. این متخصصها شما را معاینه میکنند و سابقه پزشکی-داروییتان را به دقت بررسی میکنند.
در گام بعد داروی مناسب تجویز میشود، مانند دارویی برای کاهش اسید معده یا مکملهای ضروری. همچنین ممکن است به متخصص دیگری ارجاع داده شوید؛ مثلا دندانپزشک (اگر در معاینات متوجه شود سلامت دهان و دندان به رسیدگی حرفهای احتیاج دارد) یا متخصص غدد (اگر آزمایشها خبر از وجود دیابت بدهند).
اگر هم به تازگی مصرف داروی خاصی را شروع کرده باشید و مشخص شود که با تلخی دهان مرتبط است، همان پزشکی که آن را تجویز کرده، میتواند داروی دیگری را تجویز کند یا دوز داروی فعلی را تغییر دهد.
برای تلخی دهان چی بخوریم؟
در کنار نوشیدن آب کافی و رعایت بهداشت، خوردن برخی چیزها میتواند این حس را کمرنگتر کند، از جمله مرکبات تازه. همچنین میتوانید وعدههای غذاییتان آب لیمو اضافه کنید. اینکار جوانههای چشایی را فعال میکند و مزه بد را تا حد خوبی از بین میبرد.
توصیه میشود که روزانه یکیدو فنجان چای سبز هم بنوشید، که در برطرف کردن علائم دیسگوزیا عملکرد خوبی دارد. چای سبز باکتریهای دهان را میکشد و به بهداشت آن کمک میکند. کاتچین موجود در آن هم برای رفع علت تلخی دهان مفید است، چون به طور ویژه با طعم فلزی و بد در دهان مبارزه میکند.
جدا از اینکه برای تلخی دهان چی بخوریم، بد نیست مدتی هم از قاشق و چنگالهای پلاستیکی استفاده کنید. قاشق و چنگال فلزی میتوانند مشکل را تشدید کنند. همچنین، به سلامت دستگاه گوارش خود اهمیت دهید و مقدار زیادی میوه و سبزیجات بخورید.
علت تلخی دهان در صبح در طب سنتی
علت تلخی دهان در صبح در طب سنتی معمولا در یک مورد خلاصه میشود: غلبه صفرا. طبق نظر این طب، تلخی دهان از عوارش جدی و طولانیمدت در افراد مبتلا به غلبه صفراست، که با عوارض دیگری از جمله رفلاکس شدید (حتی هنگام خوردن مقداری آب)، بوی بد دهان، سردرد مزمن و تغییرات خلقوخو همراه است.
درمان تلخی دهان در طب سنتی
از جمله توصیههای طب سنتی برای درمان تلخی ته گلو و دهان عبارت هستند از:
- دوری از غذاهای پرچرب و فست فودی، و خوردن غذای کمحجم و غیر سنگین
- پیادهروی و ورزش
- نوشیدن آب کافی
- خوردن سرکه سیب یا آب لیموی تازه به همراه آب
- خوردن شربت خاکشیر به صورت ناشتا
- خوردن یک حبه سیر برای سمزدایی بدن
- مصرف عرقیات گیاهی مانند عرق کاسنی و شاه تره، که به گفته این طب در رفع تلخی دهان در صبح و بهبود بیماریهای کبدی موثر است
- پرهیز از خوردن مواد غذایی بسیار ترش و بسیار تند
- خوردن شربت سکنجبین و تمر هندی
- خوردن یک قاشق رب انار یک ساعت پس از غذا و پیش از خواب (برای درمان تلخی ته گلو و دهان ناشی از رفلاکش معده)
قرص برای رفع تلخی دهان
بیخطرترین قرص برای رفع تلخی دهان احتمالا قرص نعناست. این قرص علاوه بر خوشطعم و خوشبو کردن دهان، تا حدی میتواند به بهبود وضعیت معده و سوزش آن هم کمک کنید. سایر آنتیاسیدهای بدون نسخه هم میتوانند مفید واقع شوند.
باقی قرصها باید با تجویز پزشک مصرف شوند، از جمله امپرازول، لنزوپرازول و پنتوپرازول که به کاهش اسید معده کمک میکنند. همچنین گلوکوفاژ (متفورمین) که برای بیمارهای دیابتی مناسب است؛ چون این دارو میزان قند یا گلوکز تولیدشده در کبد را کاهش میدهد.
پیشگیری از تلخ شدن دهان
همانطور که دیدید، در برخی شرایط، حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا دلیل اصلی تلخی دهان مشخص شود و درمان را آغاز کنید. اما اگر تا آن زمان به دنبال درمانهای خانگی برای تسکینِ کوتاهمدت هستید، یا میخواهید از این عارضه آزاردهنده در آینده پیشگیری کنید، این توصیهها را به خاطر بسپارید:
- در طول روز مایعات فراوان بنوشید.
- از مراقبتهای منظم دهان و دندان شامل مسواک زدن (روزانه حداقل دوبار)، نخ دندان کشیدن (روزانه حداقل یکبار) و استفاده از دهانشویه آنتی باکتریال غافل نشوید.
- برای ترشح بزاق و جلوگیری از خشکی دهان، آدامسهای بدون قند بجوید یا آبنباتهای بدون قند بمکید. (ترجیجا با طعم مرکباتی و ترش)
- برای درمان تلخی ته گلو، از عوامل خطر یا ریسک فاکتورهای رفلاکس اسید مانند غذاهای چرب و یا تند، کافئین بیش از حد، دخانیات و الکل دوری کنید.
- برای رفع تلخی دهان در صبح، دهانتان را با محلول جوش شیرین و آب (یک قاشق چایخوری جوش شیرین + یک لیوان آب) بشویید.
- شستوشوی دهان با آب نمک هم مفید است، چون باکتریها را میکشید و اسیدی که به مینای دندانها آسیب میزند را خنثی میکند.
آیا تلخی دهان خطرناک است؟
تلخی دهان در بیشتر موارد موضوع خطرناکی نیست، و با بیشتر آب خوردن و مسواک زدن برطرف میشود.
با این حال، تلخیِ مزمن میتواند نشانه یک مشکل پنهان باشد؛ به ویژه اگر به تازگی تغییر خاصی در شرایط بدنتان ایجاد نشده. مثلا سیگار کشیدن را شروع نکرده باشید، باردار یا یائسه نشده باشید، مصرف دارویی جدید را آغاز نکرده باشید و موارد مشابه.
اگر مدتهاست که به دنبال علت تلخی دهان در صبح و شب هستید و هیچ توصیهای به شما کمک نکرده، بهتر است به یک متخصص مراجعه کنید تا ببینید جای نگرانی هست یا خیر.
در پایان
امیدواریم حالا بهتر بدانید علت تلخی دهان چیست، و بهتر است برای تلخی دهان چی بخوریم. همانطور که متوجه شدید، گاهی اوقات ایجاد تغییر در سبک زندگی نمیتواند این عارضه را از بین برود، و حتما باید تحت نظز پزشک علت اصلی آن را پیدا و درمان کنید.
چنانچه متوجه شدید دلیل تلخی دهان در صبح به مشکلات دهان و دندان شما برمیگردد، هم اکنون میتوانید از طریق راههای درج شده از نزدیکترین مطب نوبت ویزیت بگیرید، و نزد برترین متخصصان پایتخت معاینه شوید.
سلام مدتی است صبح ها اب دهانم زرد است همان صبح ودایما دهانم تلخ میشود وقتی فعالیت دارم بیشتر ومدتی هست شبها لرز میکنم وبدنم میلرزد بعد فشارم بالا میایدوگاهی سردرد میگیرم غذا های گرم خرما انگور این چیزها نمی توانم بخورم صفراوی هستم
سلام، مرد، ۶۵ سال، اهل دود و مشروبات الکلی و سایر مواد مخدر نیستم تا کنون بیماری خاصی ندارم جز شش سال است قرص فشار خون لوزارتان ۲۵ دوبار و متورال ۵۰ نصف در شبانه روز استفاده می کنم روزی حداقل پنج کیلومتر پیاده روی و دوچرخه سواری می کنم اهل موسیقی نوازنده و خواننده هستم ساکن مازندران هستم در طول عمرم این اولین بار است که اکنون دو سه روز است روز احساس تلخی می کنم هنگام خوردن ناهار شش ماه پیش کره گاوی گرفتم ذره ذره استفاده می کنم اکنون در حال تمام شدن است فکر می کنم زیاد در یخچال نگهداری کردم فاسد شد روز یک قاشق غذاخوری استفاده می کنم
سلام. خسته نباشید.ببخشید من ته زبونم تلخه
بعدشم صبحا خلت دهنمم زرد و تلخه
حالا واسه درمان باید چیکار کنم؟
سلام اینکه صبح ۱حبه سیر بخوریم برا کبد خوبه اما اگه مشکل از معده باشه خوب که نمیشی بلکه داغون میشی شما چطور این پیشنهادو برای کل مشکلات تلخی دهان میدین هرکی مشکل داشت باید بره پزشک تشخیص بده بعد دنبال درمان باشه
خیلی ممنون از راهنمایی خوب تون
از اطلاعات بسیار مفید شما سپاسگزار هستم.. دست و روی شما عزیزان را میبوسم…
🌺🌺🌺
چغندر خام یا پخته باشد؟
هر شب این ترکیب چه مقدار باشد ایا یک لیوان باشد؟
از توضیحات خوب شما بسیار سپاسگزارم .
ممنون فقط بفرمایید احتمال چه نوع سرطان ممکنه در تلخی زبان باشه . چون میزان چرک دهان من تازگیها بیشتر شده ممنون میشم جواب بدین
سلام من چرا صبح که بیدار میشوم لا به لای دندان هایم خلت جمع میشود چرا جواب بدید؟🍃
سلام من دو سه هفته هست صبح که بیدار میشم دهنم کهریزک ک میشه غذا که میخورم کم میشه