همه چیز درباره سیم کشی دندان

پزشک تایید کننده: دکتر سعید قریشی

همه چیز درباره سیم کشی دندان

آیا سیم کشی دندان همان ارتودنسی ثابت است؟ سیم کشی دندان چقدر طول میکشد؟ آیا سیم کشی دندان درد دارد؟ این‌ها سوالاتی است که ممکن است در ذهن افرادی که می‌خواهند ارتودنسی انجام دهند، به وجود آید. سیم کشی دندان عبارتی است که ممکن است بسیاری از افراد به جای ارتودنسی به کار ‌ببردند و گمان کنند قیمت سیم کشی دندان کمتر از هزینه کردن برای فرایند ارتودنسی است.

دکتر سعید قریشی، رتبه اول بورد تخصصی ارتودنسی کشور
دارای سه کلینیک در تهران (شرق – غرب – مرکز)

و دارای دیپلم فلوشیپ و بورد تخصصی ارتودنسی کانادا
و همچنین عضو انجمن ارتودنسی آمریکا

 

فیلم سیم کشی دندان

در فیلم زیر می‌توانید نحوه مراحل سیم کشی دندان که شامل نصب براکت‌ها، نصب سیم دندان و در نهایت قرار دادن اورینگ ها دور براکت‌ها است را مشاهده کنید.

 

 

توجه توجه : در مطب و کلینک های دکتر سعید قریشی، شما تمام هزینه را در ابتدا پرداخت نمی کنید
بلکه در ابتدا تنها ۲۵% تا ۳۰% مبلغ را پرداخت می کنید و مابقی هزینه به صورت اقساط ۱۰ الی ۱۲ ماهه می باشد

انواع سیم کشی دندان

در ساده‌ترین دسته‌بندی، سیم کشی دندان دو نوع دارد:

  • فلزی: که در آن براکت‌ها و سیم‌ها (آرچ‌وایرها) از جنس فلز و معمولا فولاد ضد خش هستند.
  • سرامیکی: که در آن براکت‌ها از جنس سرامیک شفاف یا همرنگ دندان، و سیم‌های فلزی هستند. البته برای افزایش زیبایی و اصطلاحا نامرئی‌تر بودن دستگاه، می‌توان از آرچ‌وایرهای فلزی با روکش سرامیک هم استفاده کرد.

در حالت ایده‌آل، متخصص ارتودنسی مشخص می‌کند که کدام نوع سیم کشی دندان برای ناهنجاری دندان و فک شما مناسب‌تر است. اما قطعا ترجیحات شما، سبک زندگی‌تان، بودجه‌ای که مدنظر دارید و … هم روی این تجویز و روش درمان نهایی موثر است.

در ادامه انواع سیم کشی دندان را به‌طور کوتاه معرفی می‌کنیم:

 

سیم کشی دندان فلزی (معمولی یا سنتی)

منظور از «سیم کشی دندان»، معمولا همین بریس‌های فلزی است. البته مدل‌های جدید این بریس‌ها کوچک‌تر و زیباتر از بریس‌های قدیمی هستند.

این مدل قدرت بالایی در اصلاح ناهنجاری‌ها دارد، اقتصادی‌ترین گزینه است، و می‌توان رنگ لیگاچورهای آن را به دلخواه انتخاب کرد (گزینه‌ای که برای بیماران جوان و کم سن و سال فوق‌العاده جذاب است). اما در این روش، سیم‌ها بیشتر در دهان شما خودنمایی می‌کنند.

 

سیم کشی دندان فلزی

 

سیم پیچی دندان سرامیکی

بریس‌های سرامیکی از نظر شکل، اندازه و نحوه عملکرد مانند بریس‌های فلزی هستند؛ با این تفاوت که براکت‌های سیم کشی دندان سرامیکی شفاف یا همرنگ دندان‌هاست. به همین خاطر، این دستگاه در دسته ارتودنسی‌های نامرئی هم قرار می‌گیرد.

این بریس‌ها ضمن جلب کمترین توجه، قدرت بالایی برای اصلاح ناهنجاری‌های مختلف دارند. اما گران‌تر از بریس‌های فلزی هستند، و بعضا در مقابل ضربه و تغییر رنگ آسیب‌پذیرند (در صورت نگهداری نامناسب).

 

سیم کشی دندان سرامیکی

 

سیم کشی دندان سلف-لیگیت (دیمون)

این بریس‌ها تقریبا مشابه سیم پیچی دندان سنتی است، با این تفاوت که به لیگاچور (برای محکم نگه داشتن سیم ارتودنسی روی براکت) نیاز ندارد. در عوض، این مدل از یک گیره مخصوص برای اینکار استفاده می‌کند.

نتیجه این طراحی نوآورانه اصطکاک کمتر روی دندان‌ها، نیاز کمتر به ارتودنتیست برای تنظیم دستگاه و طول درمان کوتاه‌تر است. براکت‌های سلف-لیگیت یا خودبازشونده در چند مدل موجود هستند؛ از جمله فلزی، شفاف و همرنگ دندان.

 

انواع سیم کشی دندان (براکت دیمون)

 

سیم پیچی دندان لینگوال

بریس لینگوال همان سیم پیچی دندان سنتی است، با این تفاوت که براکت‌ها و سیم‌های آن پشت دندان‌ها نصب می‌شود. به همین خاطر، به این مدل بریس زبانی یا پشت دندانی هم گفته می‌شود.

این بریس‌ها عملا نامرئی هستند، اما چند مشکل مهم دارند: تمیز کردن آنها به شدت چالش‌برانگیز است؛ گران هستند؛ برای ناهنجاری‌های شدید چندان مناسب نیستند؛ و جلسات تنظیم آنها بیشتر از سیم کشی دندان فلزی و سرامیکی طول می‌کشد.

مهم‌تر از همه اینها، قابلیت دسترسیِ این بریس‌ها پایین است؛ و کمتر مطب یا کلینیکی را می‌توانید پیدا کنید که این روش را ارائه دهد.

 

سیم پیچی دندان لینگوال

 

در نهایت، ارتودنسی نامرئی با پلاک‌های شفاف را داریم که دقیقا «سیم کشی دندان» به حساب نمی‌آیند. تفاوت اصلیِ این دستگاه‌ها عدم استفاده از سیم و براکت در ساختار آنهاست؛ به علاوه متحرک بودن‌شان.

 

روند سیم کشی دندان چگونه است؟

در ابتدا دکتر ارتودنسی، معاینه‌های اولیه برای تشخیص فرم دندان‌های شما و ناهنجاری‌ها را انجام می‌دهد. بر اساس آن، بهترین روش ارتودنسی و سیم کشی را تجویز می‌کند. در معاینه اولیه، عکس‌برداری‌های لازم از دهان و دندان به عمل انجام می‌شود.

پس از بررسی و مشورت با بیمار، جهت انتخاب روش سیم کشی، متخصص ارتودنسی، اقدام به نصب براکت ها می‌کند که این بخش خود شامل سه بخش است:

  • نصب براکت‌ها روی دندان
  • نصب سیم دندان مابین براکت ها (این سیم‌ها باعث متصل شدن براکت ها به یکدیگر و ایجاد فشار به دندانها می‌شود)
  • وصل کردن اورینگ‌ها دور هر براکت: در واقع این اورینگ‌ها کش های پلاستیکی هستند که برای حفظ سیم در شیار استفاده می‌شوند. در فیلم بالا که مربوط به سیم پیچی دندان است، این کش‌ها به طور کامل نشان داده شده است.

 

سیم کشی دندان چقدر طول میکشد؟

امروزه ارتودنسی یا سیم کشی دندان یکی از روش‌های مفید برای مرتب کردن دندان و درمان ناهنجاری‌های مربوط به دندان است. مدت زمان لازم برای سیم کشی دندان، به موارد مختلفی بستگی دارد.

سلامت دندان‌ها، نوع سیم کشی دندان و سن شخص از مهم‌ترین مواردی است که در مدت زمان سیم کشی دندان موثر هستند. بهترین سن ارتودنسی زمان کودکی است اما تا هر زمان که دندان ها و لثه ها سالم باشند درمان ارتودنسی قابل انجام است.

برای تخمین طول دوره درمان، لازمست تا عوامل مؤثر در مدت زمان ارتودنسی به دقت توسط متخصص بررسی شود. این عوامل را به تفصیل در مطلب جداگانه‌ای با نام “مدت زمان ارتودنسی” بیان کرده‌ایم، که خواندن آن شما را به پاسخ سوال بالا نزدیک تر می‌کند.

 

سیم کشی دندان چه مشکلاتی را رفع می‌کند؟

در ادامه ۱۰ مورد از رایج‌ترین مشکلاتی که با سیم کشی دندان برطرف می‌شوند را می‌بینید (مزایای سیم کشی دندان):

  • ازدحام دندانی: بحث زیبایی را که کنار بگذاریم، شلوغی بیش از حد دندان‌ها به شما اجازه نمی‌دهد تا آنها را به درستی تمیز کنید. دندان‌هایی که به شدت نزدیک به هم هستند حتی می‌توانند به مینای یکدیگر آسیب برسانند.
  • فاصله دندانی: سیم پیچی دندان فاصله‌های موجود بین دندان‌ها را هم اصلاح می‌کند. این مشکل باعث به دام افتادن غذاها بین دندان‌ها شده، و می‌تواند منجر به تجمع پلاک و حتی پوسیدگی شود. از طرف دیگر، می‌تواند اعتماد به نفس فرد را هم تحت تاثیر قرار دهد.
  • اوربایت: این مال‌اکلوژن به وضعیتی اشاره دارد که وقتی دهان بسته است، فک بالا تمام یا کمی از فک پایین را می‌پوشاند. اوربایت باعث می‌شود چانه فرد کوچکتر به نظر برسد، و ظاهری فرورفته را در فک پایین ایجاد می‌کند. همچنین، می‌تواند جویدن را مشکل‌دار کند. سیم کشی دندان معمولا می‌تواند اوربایت را اصلاح کنند؛ هرچند ممکن است موارد شدیدتر به درمانی دیگر نیاز داشته باشند.
  • آندربایت: آندربایت یعنی وقتی دهان بسته است، فک پایین تا حدی جلوتر از فک بالا قرار بگیرد. این ناهنجاری هم هم باعث می‌شود چانه و صورت فرد ار تعادل خارج شود، و درست جویدن را کمی دشوار کند. سیم پیچی دندان این مشکل را هم اصلاح می‌کند.
  • اپن بایت: اپن بایت معمولا در کودکانی که شست‌شان را می‌مکند یا مرتبا از پستانک استفاده می‌کنند، رخ می‌دهد. در این حالت فضای نسبتا زیادی بین فک بالا و پایین در جلوی دهان وجود دارد؛ هیچ فکی از فک دیگر جلوتر نیست، اما دندان‌ها روی هم قرار نمی‌گیرند. اپن بایت اکثرا خود به خود رفع می‌شود، وگرنه باید از سیم کشی دندان کمک گرفت.

 

قیمت سیم کشی دندان

 

  • ناهماهنگی خط وسط دندان‌ها (میدلاین): ناهماهنگی میدلاین یعنی فک بالا و پایین به درستی روی هم قرار نمی‌گیرند؛ بنابراین، صرفا ناحیه جلوی دهان را دچار مشکل می‌کند. این اتفاق نه تنها ظاهر لبخند را تحت تاثیر قرار می‌دهد، بلکه می‌تواند ناراحت‌کننده باشد و بر نحوه گاز گرفتن غذا تاثیر بگذارد.
  • ناهماهنگی فک: ناهماهنگی فک به درد و ناهمترازی فک‌ها اشاره دارد، که معمولا از نامرتبی دندان‌ها ناشی می‌شود. اختلال مفصل گیجگاهی فکی (TMJ) بیشترین مشکل را ایجاد می‌کند. بسته به شدت ناهنجاری ، باید از سیم کشی دندان و بعضا جراحی برای درمان کمک گرفت.
  • مشکلات پریودنتال: مشکل دیگری که از مال‌اکلوژن‌های مختلف ناشی می‌شود، بیماری پریودنتال یا لثه است. وقتی دندان‌ها خیلی شلوغ یا نامرتب باشند، رعایت بهداشت دشوار می‌شود. این می‌تواند منجر به ایجاد پلاک و تجمع باکتری در لثه شود و آن را بیمار کند. بریس‌ها بیماری‌های لثه را مستقیما درمان نمی‌کنند؛ اما به رفع علت بروز آنها کمک می‌کنند.
  • مشکل در جویدن: همانطور که متوجه شدید، برخی مال‌اکلوژن‌ها تاثیری منفی روی جویدن صحیح غذا دارند. این می‌تواند منجر به سوء هاضمه شود؛ چون وقتی غذایی درست جویده نشود و وارد معده نشود، احتمال دارد به درستی هضم نشود.
  • مشکل در صحبت کردن: نامرتبی دندان‌ها تلفظ صحیح برخی صداها و کلمات را دشوار می‌کند. اصلاح ناهماهنگی‌ها با سیم پیچی دندان تمام این چالش‌ها را برطرف می‌کند.

 

آیا سیم کشی دندان درد دارد

 

مراقبت‌های سیم کشی دندان در خانه

مراقبت از سیم کشی دندان در خانه کار سخت و دشواری نیست. بعد از سیم کشی دندان، بهتر است برای کوتاه‌تر شدن دوران ارتودنسی، از سیم دندان خود به خوبی مراقبت کنید.

بعد از سیم کشی دندان، ممکن است تا چند روز رژیم غذایی خاصی توسط متخصص ارتودنسی به شما داده شود. از خوردن غذاهای سخت و سفت پرهیز کنید تا سیم دندان دچار آسیب نشود. همچنین به توصیه متخصص ارتودنسی، از مسواک مخصوص ارتودنسی و نخ دندان استفاده کنید و همیشه سیم دندان خود را تمز نگهدارید تا دچار پوسیدگی یا مشکل نشوید.

 

مراقبت از سیم پیچی دندان

خوردن غذاهای سفت ابتدای سیم کشی دندان ممنوع!

سیم دندان به دلیل این که در طول مدت درمان سیم کشی دندان، ثابت روی دندان‌ها می‌ماند، مهم است که چگونه از دندان‌های خود مراقبت کنید. مهمترین نکته در مورد این گروه از بیماران، حفظ بهداشت دهان و دندان به طور منظم است. از مسواک‌های مخصوص ارتودنسی و نخ دندان بعد از هر وعده غذایی استفاده کنید.

همچنین بیماران باید در نگهداری سیم دندان و براکت خود، کوتاهی نکنند. یعنی از جویدن خوراکی‌های سخت و محکم در زمان سیم کشی دندان خودداری کنید. از براکت‌ها در مقابل صدمات، فشار و آسیب جلوگیری کنید.

دکتر سعید قریشی، رتبه اول بورد تخصصی ارتودنسی کشور
دارای سه کلینیک در تهران (شرق – غرب – مرکز)

و دارای دیپلم فلوشیپ و بورد تخصصی ارتودنسی کانادا
و همچنین عضو انجمن ارتودنسی آمریکا

آیا سیم کشی دندان درد دارد؟

ترس از درد ارتودنسی دندان هنگام سیم کشی ممکن است شما را از انجام ارتودنسی دندان جلو یا درمان ارتودنسی به صورت کلی و داشتن دندان‌های مرتب بازدارد.

در زمان شروع درمان و سیم کشی دندان ممکن است درد در فک خود احساس کنید، اما با رعایت نکات مراقبتی و  مصرف مسکن‌های تجویزی دکتر ارتودنسی، می‌توانی سیم کشی با درد کمتر تجربه کنید.

توجه توجه : در مطب و کلینک های دکتر سعید قریشی، شما تمام هزینه را در ابتدا پرداخت نمی کنید
بلکه در ابتدا تنها ۲۵% تا ۳۰% مبلغ را پرداخت می کنید و مابقی هزینه به صورت اقساط ۱۰ الی ۱۲ ماهه می باشد

قیمت سیم کشی دندان

هزینه سیم کشی دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله سن بیمار، نوع و شدت ناهنجاری، دستگاه انتخاب‌شده برای درمان، طول درمان، وضعیت فعلی دندان‌ها (و آماده‌سازی آنها برای نصب بریس‌ها). حتی میزان تحصیلات و سابقه ارتودنتیست و شهر محل سکونت شما هم می‌تواند روی هزینه تمام‌شده تاثیر بگذارد.

برای بررسی ریز هزینه‌ها در سال ۱۴۰۳، به صفحه هزینه ارتودنسی بروید و جدول هزینه‌ها را بررسی کنید.

 

سخن پایانی

تا اینجا با سیم کشی دندان و تمام نکات پیرامون آن آشنا شدید. حالا کافی است که همت کنید و سری به مطب دکتر سعید قریشی بزنید. دکتر قریشی با استفاده از مجهزترین و جدیدترین متد و دستگاه‌ها وضعیت فک و دندان شما را بررسی می‌کند و بهترین پیشنهاد را برای سیم پیچی دندان در طول دوره درمان به شما ارائه می‌دهد.

۳.۷/۵ - (۱۵۱ امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

6 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پوریا
پوریا
3 سال قبل

سلام من ۱۵ سالمه میخواستم بدونم مدت زمان اورتودنسی دندانم چقدر طول میکشه؟

امین
امین
پاسخ به  پوریا
2 سال قبل

بستگی به نامرتب بودن دندان داره

سامان
سامان
1 سال قبل

سلام ببخشید من ۱۷ سالمه چقدر طول میکشه دندونام از سیم کشی به حالت اول برگرده

اسماعیل
اسماعیل
1 سال قبل

سلام من ۲۱ سالمه اگه ارتودنسی کنم چقدر زمان میبره و آیا سنم میخوره برای این کار لطفا بگید بهم

میثم شادمانی
میثم شادمانی
پاسخ به  اسماعیل
1 سال قبل

سلام. بله از نظر سن مشکلی ندارید فقط باید یه بررسی بشه که قبل از ارتوذنسی دندان خراب نداشته باشید.

علی
علی
1 سال قبل

سلام خسته نباشید وقت به خیر ببخشید من ۲۴ سالمه و میخواستم دندونام رو ارتودنسی کنم آیا سنم مشکلی نداره