آیا سیم کشی دندان همان ارتودنسی است؟ سیم کشی دندان چقدر طول میکشد؟ آیا سیم کشی دندان درد دارد؟ اینها سوالاتی است که ممکن است در ذهن افرادی که میخواهند ارتودنسی انجام دهند، به وجود آید. سیم کشی دندان عبارتی است که ممکن است بسیاری از افراد به جای ارتودنسی به کار ببردند و گمان کنند قیمت سیم کشی دندان کمتر از هزینه کردن برای فرایند ارتودنسی است.
دکتر قریشی، متخصص ارتودنسی در ادامه درباره سیم کشی دندان در خانه و تمامی سوالات بالا پاسخ دادهاند. در ادامه به توضیح تمامی موارد پیرامون سیم پیچی دندان پرداختهایم.
فهرست عناوین
سیم کشی دندان چقدر طول میکشد؟
امروزه ارتودنسی یا سیم کشی دندان یکی از روشهای مفید برای مرتب کردن دندان و درمان ناهنجاریهای مربوط به دندان است. مدت زمان لازم برای سیم کشی دندان، به موارد مختلفی بستگی دارد. سلامت دندانها، نوع سیم کشی دندان، سن شخص از مهمترین مواردی است که در مدت زمان سیم کشی دندان موثر هستند.
برای تخمین طول دوره درمان، لازمست تا عوامل مؤثر در مدت زمان ارتودنسی به دقت توسط متخصص بررسی شود. این عوامل را به تفصیل در مطلب جداگانهای با نام ” مدت زمان ارتودنسی ” بیان کردهایم، که خواندن آن شما را به پاسخ سوال بالا نزدیک تر میکند.
فیلم سیم کشی دندان
در فیلم زیر میتوانید نحوه مراحل سیم کشی دندان که شامل نصب براکتها، نصب سیم دندان و در نهایت قرار دادن اورینگ ها دور براکتها است را مشاهده کنید.
روند سیم کشی دندان چگونه است؟
در ابتدا دکتر ارتودنسی، معاینههای اولیه برای تشخیص فرم دندانهای شما و ناهنجاریها را انجام میدهد. بر اساس آن، بهترین روش ارتودنسی و سیم کشی را تجویز میکند. در معاینه اولیه، عکسبرداریهای لازم از دهان و دندان به عمل انجام میشود.
پس از بررسی و مشورت با بیمار، جهت انتخاب روش سیم کشی، متخصص ارتودنسی، اقدام به نصب براکت ها میکند که این بخش خود شامل سه بخش است:
- نصب براکتها روی دندان
- نصب سیم دندان مابین براکت ها (این سیمها باعث متصل شدن براکت ها به یکدیگر و ایجاد فشار به دندانها میشود)
- وصل کردن اورینگها دور هر براکت: در واقع این اورینگها کش های پلاستیکی هستند که برای حفظ سیم در شیار استفاده میشوند. در فیلم بالا که مربوط به سیم پیچی دندان است، این کشها به طور کامل نشان داده شده است.
انواع سیم کشی دندان
سیم کشی دندان دارای دو نوع سرامیکی و فلزی است. سیم دندان یا بریس همانطور که گفتیم، نوع و جنس سیم کشی دندان میتواند بر طول مدت زمان سیم کشی دندان تاثیرگذار باشد. بهتر است متخصص ارتودنسی شما مشخص کند که کدام نوع سیم کشی دندان برای ناهنجاری دندان و فک شما مناسبتر است. سیم کشی دیمون ارتودنسی، سیم کشی سرامیکی ارتودنسی، سیم کشی سرامیکی و سیم کشی یا ارتودنسی نامرئی از انواع سیم کشی دندان هستند که متناسب با فرم فک و دندانهای شما یکی از انواع آن اجرا میشود.
البته بعد از بررسی و معاینه، متخصص به این مورد توجه میکند که خواسته شما چیست؟ آیا دوست دارید بتوانید براکت را هنگام غذا بردارید یا خیر، یا میخواهید براکت ها در دندان پیدا نباشد و از انواع ارتودنسی نامرئی استفاده کنید.
مراقبتهای سیم کشی دندان در خانه
مراقبت از سیم کشی دندان در خانه کار سخت و دشواری نیست. بعد از سیم کشی دندان، بهتر است برای کوتاهتر شدن دوران ارتودنسی، از سیم دندان خود به خوبی مراقبت کنید. بعد از سیم کشی دندان، ممکن است تا چند روز رژیم غذایی خاصی توسط متخصص ارتودنسی به شما داده شود. از خوردن غذاهای سخت و سفت پرهیز کنید تا سیم دندان دچار آسیب نشود. همچنین به توصیه متخصص ارتودنسی، از مسواک مخصوص ارتودنسی و نخ دندان استفاده کنید و همیشه سیم دندان خود را تمز نگهدارید تا دچار پوسیدگی یا مشکل نشوید.
دیگر نکات مهم در دوران درمان سیم کشی دندان
سیم دندان به دلیل این که در طول مدت درمان سیم کشی دندان، ثابت روی دندانها میماند، مهم است که چگونه از دندانهای خود مراقبت کنید. مهمترین نکته در مورد این گروه از بیماران، حفظ بهداشت دهان و دندان به طور منظم است. اط مسواکهای مخصوص ارتودنسی و نخ دندان بعد از هر وعده غذایی استفاده کنید.
همچنین بیماران باید در نگهداری سیم دندان و براکت خود، کوتاهی نکنند. یعنی از جویدن خوراکیهای سخت و محکم در زمان سیم کشی دندان خودداری کنید. از براکتها در مقابل صدمات، فشار و آسیب جلوگیری کنید.
مزایای سیم کشی دندان
یکی از مزایای سیم کشی دندان با براکت ارتودنسی این است که طول درمان با سیم کشی ثابت بسیار کوتاهتر است. همچنین هزینه ارتودنسی دندان با براکت فلزی نسبت به سایر روشهای ارتودنسی ارزانتر است.
آیا سیم کشی دندان درد دارد؟
ترس از درد دندان هنگام سیم کشی ممکن است شما را انجام ارتودنسی و داشتن دندانهای مرتب بازدارد. در زمان شروع درمان و سیم کشی دندان ممکن است درد در فک خود احساس کنید، اما با رعایت نکات مراقبتی و مصرف مسکنهای تجویزی دکتر ارتودنسی، میتوانی سیم کشی با درد کمتر تجربه کنید.
سخن پایانی
تا اینجا با سیم کشی دندان و تمام نکات پیرامون آن آشنا شدید. حالا کافی است که همت کنید و سری به مطب دکتر سعید قریشی بزنید. دکتر قریشی با استفاده از مجهزترین و جدیدترین متد و دستگاهها وضعیت فک و دندان شما را بررسی میکند و بهترین پیشنهاد را برای سیم پیچی دندان در طول دوره درمان به شما ارائه میدهد.
سلام من ۱۵ سالمه میخواستم بدونم مدت زمان اورتودنسی دندانم چقدر طول میکشه؟
بستگی به نامرتب بودن دندان داره
سلام ببخشید من ۱۷ سالمه چقدر طول میکشه دندونام از سیم کشی به حالت اول برگرده
سلام من ۲۱ سالمه اگه ارتودنسی کنم چقدر زمان میبره و آیا سنم میخوره برای این کار لطفا بگید بهم
سلام. بله از نظر سن مشکلی ندارید فقط باید یه بررسی بشه که قبل از ارتوذنسی دندان خراب نداشته باشید.