مراحل ارتودنسی دندان به ترتیب + عکس و فیلم

مراحل ارتودنسی دندان

در این مقاله مراحل ارتودنسی دندان را به ترتیب و به طور کامل برای شما توضیح داده ایم؛ همچنین روند کلی مراحل اجرای ارتودنسی در یک فیلم کوتاه توسط دکتر سعید قریشی ارائه شده است. دقت کنید که مراحل ارتودنسی در همه شیوه‎‌های درمانی (برای دو فک یا فک بالا به روش ثابت یا متحرک)  چند مرحله مشخص دارد، اما با توجه به نوع درمان و روش انتخابی، در بعضی بخش‌ها تفاوت‌هایی با هم دارند.

ارتودنسی ثابت اثرات خود را طی مدت یک و نیم تا دو سال و گاهاً حتی سه سال بر روی دندان‌ها می‌گذارد. هر چه میزان ناهنجاری‌ها بیشتر باشد مسلما زمان بیشتری برای طی کردن مراحل انجام ارتودنسی جهت به وجود آمدن نظم مورد نظر در قرارگیری دندان‌های دو فک یا فک بالا سپری می‌شود.

از آنجایی که بسیاری از افراد نگران شروع این درمان هستند، ما در این محتوا مراحل ارتودنسی دندان با عکس و فیلم را آورده ایم و توضیحات متخصص ارتودنسی “دکتر سعید قریشی” برای هر بخش شرح داده ایم.

 

فیلم ارتودنسی دندان

قبل از اینکه بطور مفصل به شرح مراحل انجام ارتودنسی بپردازیم، توصیه می کنیم فیلم کوتاه توضیحات دکتر سعید قریشی درباره مرحله اول ارتودنسی و روند درمان ارتودنسی دندان را ببینید.

 

 

در ادامه، حین بیان مراحل انجام ارتودنسی، فیلم مرحله گذاشتن براکت ها در ارتودنسی و فیلم مراحل پایانی ارتودنسی، یعنی برداشتن براکت ها، را نیز مشاهده خواهید کرد.

 

مراحل ارتودنسی به ترتیب

مراحل کلی انجام ارتودنسی را می‌توان با در نظر گرفتن خواسته مراجعین به دو دسته تقسیم کرد. دسته اول مراجعینی که جهت زیبایی اقدام به انجام ارتودنسی می‌کنند. دسته دوم بیمارانی که به سلامت دندان‌ها و راحتی در رعایت بهداشت دهان و دندان فکر می‌کنند را شامل می‌شود.

در این جا، تمام ۷ مرحله ارتودنسی دندان را با عکس و فیلم توضیح داده‌ایم.

 

[مطالب مرتبط: ارتودنسی نامرئی ]

 

۱- مرحله اول ارتودنسی؛ مشاوره، معاینه و ارزیابی دندان

اولین مرحله شروع ارتودنسی جلسه مشاوره است که با متخصص ارتودنسی برگزار می‌شود. طی این مشاوره معمولا بیمار دغدغه‌های خود را بیان کرده و در مورد مزایا و معایب روش انتخابی با ارتودنتیست خود بحث و گفتگو می‌کنند.
معاینه و ارزیابی متخصص جهت بررسی ناهنجاری موجود در ترتیب دندان‌ها و ناهنجاری‌های احتمالی فک و صورت انجام خواهد شد. در این مرحله شما درخواست های خود را با ارتودنتیست در میان می‌‎گذارید، گاهی اوقات شما تمایلی ندارید که براکت‌ها روی دندانتان دیده شود.

البته نتبجه گیری اصلی درباره نوع درمان و روش انتخابی، باید بعد از عکسبرداری از فک و دندان انجام شود که در مرحله بعد به طو کامل توضیح خواهیم داد.

 

۲- مرحله دوم ارتودنسی؛ تصویربرداری از دندان

برای اینکه متخصص بتواند طی دوره درمان ارتودنسی به صورت دقیق در مورد نحوه درمان تصمیم گیری نماید با استفاده از عکس‌های OPG قرار گیری ریشه‌های دندان و موقعیت آن‌ها را مورد سنجش قرار می‌دهد. معاینه شامل عکس برداری از دندان‌ها و ارائه یک طرح درمانی دقیق برای بیمار با توجه به مشکلات وی می‌باشد.

این مرحله ارتودنسی دندان شامل دو نوع عکس برداری به شرح زیر است:

عکس رادیولوژی

OPG یکی از رادیوگرافی‌های ضروری جهت شروع درمان ارتودنسی است. به وسیله عکس OPG، متخصص قادر به دیدن دقیق ریشه دندان است. می‌تواند کلیه دندان‌ها را از لحاظ سلامت کلی مورد ارزیابی قرار دهد.

 

مراحل انجام ارتودنسی دندان

 

فتوگرافی(عکس رنگی)

این تصاویر در مراحل ارتودنسی انجام می‌شود جهت بررسی وضعیت بافت سخت و نرم داخل دهان و ارزیابی شاخص‌های زیبایی صورت در ابتدای درمان ارتودنسی تجویز می‌شود.

بعد از گرفتن این عکس ها و بررسی متخصص، یک برنامه درمانی دقیق مشخص خواهد شد، هنگامی که این برنامه دقیق ارائه شد، ارتودنتیست هزینه ارتودنسی ثابت را به شما می‌گوید.

 

۳- مرحله سوم ارتودنسی؛ قالب گیری از دندان

مرحله بعدی ارتودنسی دندان، مرحله قالب گیری دندان است که در این مرحله متخصص ارتودنسی پس از معاینات دقیق دندان بیمار، قالب گیری دندان را انجام می‌دهد تا وضعیت دندان‌ها را در ابتدای مراحل ارتودنسی ثبت نماید.

 

مراحل ارتودنسی دندان

 

۴- مرحله چهارم ارتودنسی : ترمیم  و تمیز کردن دندان ها

در این مرحله از مراحل ارتودنسی دندان، فک بیمار مجدد توسط متخصص مورد بررسی قرار می‌گیرد. پزشک متخصص با درنظر گرفتن هزینه ارتودنسی به صورت تقریبی و همچنین زمان بندی احتمالی، نوع درمان های قابل اجرا را برای بیمار توضیح می‌دهد.

سپس با توجه به عکس هایی که گرفته شده است، تمامی دندان هایی که نیاز به ترمیم و درمان ریشه دارند را درست می کند و در آخر پیش از مرحله نصب براکت، دندان ها را تمیز می‌کند (پالیش زده و خشک می‌کند).

 

۵- مرحله پنجم ارتودنسی دندان: نصب براکت انتخابی

در این مرحله، شما با توجه به توضیحات ارتودنتیست و همچنین در نظر گرفتن هزینه درمان، نوع براکت و روش درمان خود را انتخاب کرده اید.

در صورتی که فرد ارتودنسی نامرئی را انتخاب کند، پس از قالب گیری و انجام عکس برداری لازم، علی رغم پرداخت هزینه ارتودنسی می‌تواند تنها در ۲۰ الی ۳۰ دقیقه حضور در مطب، ارتودنسی دندان را انجام دهد.

در غیر اینصورت جلسه مربوط به چسباندن بریس (براکت‌ها) در دهان حدود ۲ ساعت زمان می‌برد. متخصص ارتودنسی دقت و زمان زیادی را در این مرحله ارتودنسی دندان، برای قرار دادن براکت روی هر یک از دندان‌ها می‌گذارد.

 

فیلم ارتودنسی دندان – گذاشتن براکت ها

برای آشنایی با این مرحله ارتودنسی، می‌توانید فیلم مرحله نصب براکت ها و اقدامات قبل از آن را در ویدیوی زیر مشاهده کنید.

 

 

۶- مرحله ششم ارتودنسی: مراجعات منظم به متخصص

متخصص ارتودنسی پس از قرار دادن براکت بر روی دندان بیمار جلساتی را طبق برنامه زمان بندی برای مراجعه بیمار تنظیم می‌کند. این جلسات برای مشاهده روند پیشرفت درمان بیمار و تنظیم حرکات دندانی است (که گاها با درد همراه است). در طول هر یک از جلسات متخصص ارتودنسی مجدد نیروی لازم برای حرکت دندان‌ها را تنظیم می‌کند.

 

مراحل ارتودنسی به ترتیب برای فک بالا

 

۷- مرحله آخر: خارج کردن براکت و استفاده از ریتینر

در طول مراحل درمان ارتودنسی دندان، مراجعات منظم و دقیق به متخصص ارتودنسی جهت کسب نتایج ایده آل و دستیابی به لبخندی زیبا اهمیت زیادی دارد. پس از پایان مراحل ارتودنسی دندان و پرداخت هزینه ارتودنسی، براکت از دهان خارج شده و پس از آن استفاده از نگه دارنده دندان جهت ثابت نگه داشتن وضعیت دندان و فک بیمار شروع می‌شود. پس از انجام کلیه مراحل ارتودنسی دندان توسط متخصص ارتودنسی، بیمار می‌تواند از زیبایی دندان‌ها و لبخند خود لذت ببرد.

 

فیلم ارتودنسی دندان – برداشتن براکت ها

در ادامه، فیلم مرحله پایانی ارتودنسی دندان را می توانید ببینید که شامل برداشتن براکت، پاک کردن چسب و پولیش دندان هاست.

 

 

مراحل ارتودنسی به منظور زیبایی

  1. بطور معمول متخصص ارتودنسی اولین جلسه را به معاینه و بررسی مشکلات دندان شما اختصاص می‌دهد.
  2. رادیوگرافی از تک تک دندان‌های شما سبب می‌شود تا متخصص ارتودنسی بتواند هر گونه مشکل را از دندان‌ها قبل از قرار دادن براکت‌های ارتودنسی بر طرف نماید.
  3. پس از دیدن عکس‌های رادیوگرافی متخصص ارتودنسی می‌تواند نظر قطعی و برنامه درمانی شما را به اطلاعتان برساند.
  4. متخصص ارتودنسی شما ابتدا از سلامت لثه‌های شما اطمینان حاصل می‌کند.
  5. اگر مورد مشکوکی در لثه‌های شما پیدا کرد، برای تشخیص بیماری لثه شما را به یک پریودنتیست معرفی می‌کند.
  6. سپس به سراغ پر کردن پوسیدگی‌ها و جرم گیری دندان‌ها می‌رود.
  7. پس از رفع همه مشکلات در صورتی که نیاز به درمان ارتودنسی متحرک وجود داشته باشد.
  8. این بار نوبت به قالب گیری از فک بالا، پایین و دندان‌های شما می‌رسد.

 

مراحل ارتودنسی ثابت دندان

 

مراحل ارتودنسی ثابت

  1. استفاده از دستگاه برای درمان ناهنجاری پیچیده و پس از رویش تمام دندان‌های دائمی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  2. استفاده از ارتودنسی ثابت هیچ محدودیتی ندارد. همچنین کارایی بالایی که دارد باعث شده ارتودنسی ثابت طرفداران زیادی پیدا کند.
  3. در ارتودنسی ثابت؛ دندان‌های شما را به وسیله سیم‌ها و کش‌های مخصوص به سمت مورد نظر حرکت داده و دندان‌ها را در سر جای اصلی خود قرار می‌دهد.
  4. انجام این کار هیچ آسیبی به دندان‌ها و ریشه آن‌ها وارد نمی‌آورد.
  5. پس از برداشتن براکت‌ها در پایان کار بهداشت دهان و دندان‌ها نیز بسیار آسان تر می‌شوند.

 

ارتودنسی دندان چگونه انجام میشود

 

ارتودنسی متحرک دندان چگونه انجام میشود؟

  1. این نوع ارتودنسی برای سنین پایین و ناهنجاری فکی در سنین قبل از بلوغ استفاده می‌شود.
  2. در ارتودنسی متحرک ابتدا از فک بالا و پایین بیمار قالب گیری می‌شود و پلاک بالا و پلاک پایین ساخته می‌شود.
  3. پس از آماده شدن قالب ارتودنسی، بیمار باید در همه زمان‌ها حتی در خواب از قالب ارتودنسی متحرک استفاده نماید.
  4. قالب ارتودنسی متحرک را می‌توان فقط در زمان خوردن و آشامیدن از دهان خارج نمود.
  5.  پس از استفاده از مسواک و نخ دندان قالب ارتودنسی را دوباره در دهان قرار دهد.
  6. استفاده از روش ارتودنسی متحرک برای افرادی که سن کمتری دارند بسیار مفید است. زیرا باعث می‌شود که علاوه بر مشکلات دندان ناهنجاری کوچک فکی آن‌ها نیز بر طرف شود.
  7. همچنین استفاده از ارتودنسی متحرک ممکن است سبب محدودیت حرکات دندانی شود.
  8. برای درمان ارتودنسی به وسیله قالب متحرک متخصص ارتودنسی به همکاری بیمار نیز نیازمند است.
  9. مدت زمان استفاده از دستگاه ارتودنسی متحرک بسته به سن بیمار بین ۶ ماه الی یک سال متغیر است.

 

مراحل ارتودنسی ثابت معاینه دندان قیمت عکس opg دندان ارتودنسی نیم فک چیست مراحل ارتودنسی

 

سوالات متداول درباره مراحل ارتودنسی دندان

  • ترتیب مراحل ارتودنسی دندان چیست؟

ارتودنسی دندان با مراجعه و معاینه نزد متخصص ارتودنسی شروع و به ترتیب مراحل عکسبرداری از دندان و فک‌ها، انتخاب نوع درمان (براکت)، ترمیم و تمیز کردن دندانها، نصب براکت، مراجعه حضوری به صورت منظم، خارج کردن براکت و در نهایت با نصب ریتینر ها برای تثبیت دندانها به پایان می رسد.

  • وظیفه بیمار در طول درمان ارتودنسی چیست؟

بیمار در طول دوره درمان باید به صورت منظم به متخصص مراجعه کند، بهداشت دهان و دندان خود که شامل مسواک زدن و کشیدن نخ دندان به طور مرتب است را انجام دهد و در نهایت رژیم غذایی مناسب را رعایت کند و از خوردن خوراکی‌های سفت و چسبنده خودداری کند.

  • چقدر بعد از پایان مراحل اجرای ارتودنسی باید از ریتینر استفاده کرد؟

حدود ۱ الی ۳ سال باید از ریتینرها استفاده کرد، که زمان دقیق آن برای هر شخص، بر اساس شدت ناهنجاری و مشکلات بیمار و همچنین سن او تعیین می‌شود.

 

امیدواریم توضیحاتی که درباره مراحل ارتودنسی دندان بیان شد، برایتان مفید باشد. اگر دوست دارید بدانید ارتودنسی دندان چگونه انجام میشود، میتوانید دو فیلم ارتودنسی دندان که مربوط به مرحله اول ارتودنسی ثابت (گذاشتن براکت ها) و مرحله پایانی ارتودنسی است را ببینید.

۴.۵/۵ - (۱۵۶ امتیاز)
ارتودنسی چیست؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *