بهترین زمان و سن مناسب برای ارتودنسی

ageortho

اگر صاحب فرزند هستید ممکن است برای ارتودنسی دندان‌های او دچار شک و تردید شوید. انجام ارتودنسی دندان‌ها به عوامل مختلفی بستگی دارد. تمامی ارتودنسی کودکان نیازهای متفاوتی برای انجام ارتودنسی دارند و روش استفاده شده برای یک نفر ممکن است برای دیگری مناسب نباشد. برخی از کودکان ممکن است نیازی به ارتودنسی نداشته باشند. متخصصین ارتودنسی توصیه می‌کنند که تمامی کودکان تا قبل از سن ۷ سالگی مورد معاینه قرار بگیرند. تا این سن، دندان‌های دائمی رشد کرده و بسیاری از مشکلات شایع از قبیل عدم توازن فک و نامرتبی دندان‌ ها مشخص می‌شوند. از آنجایی‌که دندان‌ها و فک در این سن هنوز در حال رشد هستند، درمان این عارضه‌ها آسان‌تر خواهد بود.

برای کودکان، ارتودنسی زودهنگام کلید پیشگیری و درمان مشکلاتی است که می‌توانند با گذر زمان به عارضه‌های جدی تبدیل شوند. صبر کردن و درمان مشکلات فک و دندان‌ها در سنین بالاتر می‌تواند نیازمند مدت‌زمان بیشتری برای درمان و روش‌های درمانی شدیدتری باشد.

در نهایت بهترین راه برای تصمیم‌گیری در مورد انجام درمان ارتودنسی برای کودک شما، تعیین یک قرار ملاقات با متخصص ارتودنسی است. در طول اولین جلسه، کودک و والدین او با تیم درمانی آشنا شده و اطلاعات بیشتری را درباره‌ی درمان ارتودنسی کسب می‌کنند. هدف از انجام معاینه‌ی اولیه، بررسی رشد دندان‌ها و فک و همچنین بررسی نگرانی‌های خاص و اهداف شما از انجام درمان است. اگر انجام درمان ضروری باشد، متخصصین ما در کلینیک تخصصی ارتودنسی دکتر قریشی، مشکلات موجود، روش‌های درمانی در دسترس و زمان انجام درمان را مورد بحث قرار می‌دهند. شما می‌توانید از طریق شماره‌های ۰۲۱۲۲۰۷۳۷۸۵ و ۰۲۱۲۲۰۶۸۶۴۶ با ما تماس گرفته و اولین جلسه‌ی مشاوره را برای درمان پیشگیرانه کودک خود رزرو کنید.

بهترین سن برای انجام درمان ارتودنسی چه زمانی است؟

با وجود اینکه اکثر افراد فکر می‌کنند ارتودنسی یک روش درمانی برای نوجوانان و جوانان است، امروزه بیشتر متخصصین ارتودنسی توصیه می‌کنند که این روش برای کودکان زیر ۷ سال انجام شود. توصیه شدن این سن پایین به این دلیل است که متخصص ارتودنسی می‌تواند مشکلات موجود دهان و دندان را قبل از اینکه به عارضه‌های جدی‌تری تبدیل شوند به‌ راحتی درمان کند.بنابراین بهترین سن برای انجام ارتودنسی، سنین پایین است. درمان ارتودنسی بر روی کودکان کم سن و سال  قابل انجام بوده و بهتر است که برحسب نیاز، حتی‌الامکان در همین سن انجام شود.

چرا باید کودک تحت درمان ارتودنسی قرار بگیرد؟

کودکان باید در پایین‌ترین سن ممکن تحت درمان ارتودنسی و سیم‌کشی دندان‌ها قرار بگیرند. متخصص ارتودنسی به ‌راحتی می‌توانند مشکلات موجود در کودکان را رفع کنند (قبل از رشد کامل فک و صورت). ممکن است این مشکلات زمانی که فرد به سنین نوجوانی می‌رسد، به دلیل کمتر شدن انعطاف‌پذیری قابل ‌درمان نباشند. می‌توانید از درمان ارتودنسی و سیم‌کشی دندان به‌عنوان یک درمان زودهنگام برای مشکلات جدی قبل از دائمی شدن آن‌ها فکر کنید.

در زیر به برخی از مزایای انجام ارتودنسی بر روی کودکان کم سن و سال که بهترین سن برای ارتودنسی را دارند، اشاره می‌کنیم:

  • دندان‌های دائمی به محل مناسبی هدایت می‌شوند.
  • نحوه‌ی قرار گرفتن لب‌ها بر روی یکدیگر از نظر فیزیکی و زیبایی بهبود پیدا می‌کند.
  • بهبودی ظاهر کلی صورت
  • اصلاح عادات مضر مربوط به دهان مثل جویدن ناخن و مکیدن انگشت
  • کاهش خطر آسیب رسیدن به دندان‌ها نامرتب
  • رشد مناسب فک و قرار گرفتن آن در محل صحیح
  • صاف شدن دندان‌های کج شده
  • اصلاح مشکلات مربوط به جویدن غذا
  • جلوگیری از کشیدن دندان‌ ها در آینده
  • ایجاد فضای کافی برای دندان‌های نامرتب یا در حال رشد

نشانه‌های نیاز کودک به ارتودنسی

ageortho1

درمان‌های ارتودنسی را می‌توان برای رفع مشکلات متعددی به کار گرفت از جمله کج بودن و نامرتبی دندان‌ها، عقب رفتن فک تحتانی ( اوربایت)، جلو رفتن فک تحتانی (آندربایت)، انحراف فک و اختلالات مربوط به مفاصل فک. در زیر به برخی از نشانه‌های نیاز کودک شما به ارتودنسی اشاره می‌کنیم:

  • دندان‌های شیری خیلی زود یا خیلی دیر بیفتند.
  • تنفس محسوس از دهان
  • مکیدن طولانی‌مدت شست و انگشتان دست
  • دشواری در جویدن و گاز گرفتن
  • قرار گرفتن نامتوازن دندان‌ها بر روی یکدیگر و یا به هم نرسیدن دندان‌ها
  • دندان‌قروچه و قفل شدن فک

آیا کودک می‌تواند قبل از مراجعه برای ارتودنسی چند سال صبر کند؟

حتی در صورتی‌که دندان‌های کودک شما صاف و منظم به نظر می‌رسند، مهم است که یک قرار ملاقات با متخصص ارتودنسی ترتیب دهید، ممکن است مشکلات دیگری وجود داشته باشند که تنها متخصص ارتودنسی قادر به تشخیص آن‌ها است. ممکن است این مشکلات در صورت عدم درمان و با گذشت زمان به عارضه‌های جدی تبدیل شوند.

در اکثر موارد، کودک شما بلافاصله به سیم‌کشی دندان احتیاج پیدا نخواهد کرد. در اولین معاینه توسط متخصص ارتودنسی احتمالاً مشخص می‌شود که کودک شما در حال حاضر نیازی به درمان ندارد. (با این‌حال مواردی وجود دارند که لازم است تا در سن پایین، کودک تحت درمان قرار بگیرد). بنابراین کودک خود را برای معاینه نزد متخصص ارتودنسی ببرید. او به شما توصیه‌های درمانی، برنامه‌ی معاینات و اطلاعاتی درباره‌ی تمامی روش‌های درمانی موجود و زمان‌بندی آن‌ها را ارائه خواهد داد.

بهتر است که صبر نکنید تا دندانپزشک عمومی شما را به متخصص ارتودنسی ارجاع دهد، متخصصین ارتودنسی می‌توانند مشکلات ریز و نامحسوسی که در زمان معاینه‌های عمومی قابل تشخیص نیستند را تشخیص دهند.

اگر مشکلات جدی در زمان مناسب ارتودنسی و زمانی که کودک شما کم سن و سال است تشخیص داده نشده و درمان نشوند، ممکن است سیم‌کشی دندان‌ها به‌ تنهایی برای رفع این مشکلات در سنین بالاتر کافی نباشد. با درمان زودهنگام این مشکلات، شما می‌توانید کودک خود را از درمان‌های پیچیده و تهاجمی دور کنید.

براکت‌ها و دیگر روش‌های درمانی ارتودنسی برای کودکان

اگر متخصص ارتودنسی تشخیص دهد که کودک شما نیازمند درمان پیشگیرانه است، ممکن است موارد زیر را به شما توصیه کند:

مرحله اول

ageortho2

  • گسترش قوس فک تحتانی و فوقانی
  • گشترش فضای موجود بر روی فک به‌ منظور رشد دندان‌های دائمی
  • بهبود رابطه‌ی بین فک فوقانی و تحتانی

اولین مرحله درمانی برای کودکان خفیف و غیرتهاجمی است. این مرحله معمولاً بین ۹ تا ۱۸ ماه زمان می‌برد. پس ‌از آن ممکن است لازم باشد تا دندان‌های کودک سیم‌کشی شوند.

مرحله دوم

ageortho3

کودکانی که مشکلات بزرگ‌تری دارند که می‌توان آن‌ها را با درمان زودهنگام رفع کرد، بهترین موارد برای انجام ارتودنسی نامرئی در مرحله دوم می‌باشند. همچنین، مرحله دوم در صورت درمان زودهنگام ممکن است کوتاه‌تر از فاز یک باشد.

اگر کودک شما تحت درمان پیشگیرانه‌ی زودهنگام قرار گرفته است، حتماً برای تکمیل مرحله دوم و کامل کردن روند درمانی دوباره به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. سالم به نظر رسیدن دندان‌ها و محسوس نبودن مشکلات به معنی عدم وجود آن‌ها نیست و ممکن است مشکلات عملکردی نامحسوسی وجود داشته باشند که باید توسط متخصص ارتودنسی درمان شوند.

انواع روش‌های ارتودنسی برای کودکان

انواع مختلفی از بریس‌های ارتودنسی وجود دارند که با وارد کردن فشار مداوم بر روی دندان‌ها می‌توانند آن‌ها را ردیف کرده و مشکلاتی از قبیل نامرتبی دندان‌ها را رفع کنند. در طول روند درمان، دندان‌ها به ‌آرامی به موقعیت مناسب خود حرکت داده می‌شوند. بسیاری از کودکان نتیجه‌ی مناسبی را از بریس‌های فلزی می‌گیرند. ارتودنسی شفاف متحرک مانند ارتودنسی نامرئی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند ولی بیشترین اثر را بر روی نوجوانان دارای مشکلات خفیف می‌گذارند.

در برخی از موارد ممکن است لازم باشد تا دندان‌های کودک کشیده شوند تا فضای کافی برای دندان‌های دیگر قبل از انجام درمان ایجاد شود. ممکن است برخی از افراد علاوه بر براکت مجبور به استفاده از هدگیر در طول شب شوند تا مشکلات شدید فک را رفع کند. مدت زمان ارتودنسی بسته به شرایط هر کودک متفاوت خواهد بود ولی مدت‌زمان میانگین چیزی در حدود ۲ سال می‌باشد. پس از باز کردن بریس‌ها، معمولاً لازم است تا کودک از نگهدارنده‌هایی با سایز سفارشی بر روی دندان‌های خود استفاده کند تا از عقب رفتن دندان‌های مرتب شده جلوگیری شود.

۴.۶/۵ - (۷۲ امتیاز)
قیمت و هزینه ارتودنسی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.