تعداد جلسات ارتودنسی چقدر است؟

پزشک تایید کننده: دکتر سعید قریشی

تعداد جلسات ارتودنسی و عوامل موثر بر آن

تعداد جلسات ارتودنسی و مدت هر جلسه، یکی از دغدغه‌های افرادی است که قصد انجام ارتودنسی دندان را دارند. ارتودنسی فرآیندی زمان‌بر است و تعداد جلسات آن به عوامل مختلفی بستگی دارد. اگر برای شما هم این سوال ایجاد شده است که ارتودنسی چقدر طول می‌کشد، در ادامه این مقاله ضمن بررسی عوامل موثر در فاصله و تعداد جلسات ارتودنسی، به سوالات شما درباره جلسه اول ارتودنسی، فاصله بین جلسات ارتودنسی و … نیز پاسخ می‌دهیم.

 

چرا ارتودنسی یک درمان طولانی مدت است؟

هدف از انجام ارتودنسی، تغییر زاویه و موقعیت دندان‌ها، فک‌ها و عضلات دهان است. این تغییرات به طور طبیعی زمان‌بر هستند و برای بهبود و تثبیت نتایج، نیاز به درمانی تدریجی و پیوسته دارند. ارتودنسی یک درمان دقیق و پیچیده است که برای رسیدن به نتایج مطلوب و حفظ آن‌ها، نیاز به زمان کافی دارد.

از طرف دیگر، هر فرد به طور متفاوتی به درمان ارتودنسی واکنش نشان می‌دهد؛ بنابراین ممکن است مدت زمان درمان برای هر فرد با دیگری متفاوت باشد. میزان تغییرات قبل و بعد ارتودنسی، به مدت زمان انجام آن بستگی دارد. هر چقدر وقت بیشتری برای انجام ارتودنسی صرف شود، تغییرات و بهبود‌های حاصل شده بیشتر و بهتر است.

 

انجام ارتودنسی در چند جلسه انجام می‌شود؟

ارتودنسی یک فرایند درمانی نسبتا طولانی مدت است که برای اصلاح مشکلات دندان و فک انجام می‌شود. با توجه به مراحل ارتودنسی، انجام آن می‌تواند بین چند ماه تا چند سال طول بکشد. در ادامه به بررسی مراحل انجام ارتودنسی می‌پردازیم.

 

ارتودنسی در چند جلسه با فاصله زمانی مختلف انجام می شود

 

۱. جلسات تشخیص و بررسی

ممکن است در یک یا حتی چند جلسه ابتدایی، دندانپزشک صرفا به بررسی مشکلات دندان‌ها و فک بپردازد. در این مرحله، شرایط انجام و نوع ارتودنسی موردنیاز بررسی می‌شود و برنامه درمانی برای بیمار تنظیم می‌شود. همچنین ممکن است عکسبرداری‌ها و بررسی‌های متعددی صورت بگیرد تا پزشک به طور کامل از شرایط دندان‌ها آگاهی پیدا کند.

 

۲. براکت بندی

در این مرحله پس از پاکسازی دندان‌ها، براکت‌ها بر روی دندان‌ها قرار می‌گیرند. این جلسه ممکن است زمان‌بر باشد و با دقت بالایی انجام شود، زیرا هر براکت باید به شکل درست روی دندان نصب شود. براکت‌ها باید به درستی تنظیم شوند تا فشار به میزان کافی و از جهت درست به دندان‌ها وارد شود. این کار ممکن است نیاز به تعویض براکت‌ها یا سیم‌ها داشته باشد تا به تدریج زاویه و موقعیت دندان‌ها را تغییر دهد.

 

۴. تنظیم سیم‌ها

سیم‌هایی که روی براکت‌ها قرار می‌گیرند نیز باید به درستی تنظیم شوند تا فشار مورد نیاز به دندان‌ها اعمال شود. ممکن است در طول درمان، در جلسات متعددی نیاز به تنظیم مجدد وجود داشته باشد. پس از بستن و تنظیم سیم‌ها، باید مدتی در همان حالت باقی بمانند. در صورت نیاز، باید به صورت دوره‌‌ای چند جلسه را برای تنظیم مجدد سیم‌ها به دندانپزشک مراجعه کنید.

 

۵. جداسازی بریس‌ها

پس از اتمام روند درمان (که ممکن است چند ماه تا چندسال طول بکشد)، نوبت به جداسازی بریس‌ها می‌رسد. در این مرحله، متخصص با استفاده از تجهیزات خاص، بریس‌ها را جداسازی می‌کند. در اینجا روند اصلی ارتودنسی به پایان می‌رسد و نوبت به مراحل پس از ارتودنسی می‌رسد.

 

۶. مراقبت و نگهداری

بعد از جداسازی تجهیزات ارتودنسی، باید دندان‌ها و فک‌ها در موقعیت صحیح خود نگهداری شوند. برای این منظور، ممکن است نیاز به ریتنر یا پلاک ارتودنسی داشته باشید. در این مرحله نیز ممکن است جلساتی برای تنظیم و نگهداری تعیین شود.

به طور کلی به دلیل نیاز به تنظیم و تغییر تدریجی تجهیزات در طول درمان، ارتودنسی در چند جلسه انجام می‌شود. همچنین، هر فرد دارای شرایط و نیازهای خاص خود است و ممکن است فردی نیاز به جلسات اضافی داشته باشد.

 

مدت و تعداد جلسات ارتودنسی به چه عواملی بستگی دارد؟

تعداد جلسات مورد نیاز سیم کشی دندان برای همه افراد یکسان نیست و طبق شرایط و نوع ارتودنسی هر فرد، ممکن است متفاوت باشد. عوامل مختلفی در مدت و تعداد جلسات ارتودنسی موثر هستند. در ادامه این عوامل را توضیح می‌هیم.

 

تعداد جلسات ارتودنسی توسط دنداپزشک و متناسب با شرایط بیمار تعیین می شود.

 

شدت و نوع مشکل

هر چه مشکل بیمار شدیدتر باشد، ممکن است برای حل آن نیاز به جلسات بیشتری داشته باشد. همچنین، نوع مشکل ارتودنسی نیز می‌تواند تعداد جلسات را تحت تاثیر قرار دهد. افرادی که میزان ناهمترازی دندان‌های آن‌ها زیاد است، یا افرادی که به مشکل شکاف لب و کام دچار هستند، ممکن است زمان و تعداد جلسات بیشتری نیاز داشته باشند.

 

سن فرد

سن و میزان رشد فرد نیز بر تعداد و مدت جلسات ارتودنسی تاثیرگذار است. با توجه به اینکه کودکان و نوجوانان در مرحله رشد دندان‌ها و فک قرار دارند، ممکن است تعداد و مدت جلسات موردنیاز آن‌ها با بزرگسالان متفاوت باشد. (مطالعه مطلب کامل بهترین سن ارتودنسی)

 

میزان همکاری بیمار

همکاری بیمار با دندانپزشک نیز می‌تواند تعداد و مدت جلسات را تحت تاثیر قرار دهد. اگر بیمار دستورالعمل‌ها و راهنمایی‌های دندانپزشک خود را به درستی دنبال کند، ممکن است نیاز به تعداد کمتری جلسه داشته باشد. معمولا کودکان و نوجوانان همکاری کمتری با دندانپزشک می‌کنند و به همین دلیل، گاهی مدت ارتودنسی افراد این رده سنی نسبت به بزرگسالان افزایش می‌یابد.

 

پاسخ به درمان

بدن هر فرد به درمان ارتودنسی به طور متفاوتی واکنش نشان می‌دهد. برخی افراد به سرعت به درمان پاسخ می‌دهند و برخی دیگر نیاز به زمان بیشتری دارند. بنابراین، تعداد و مدت جلسات ممکن است به واکنش‌های بدن به درمان نیز بستگی داشته باشد.

شما می‌توانید با مراجعه به کلینیک دکتر قریشی، از مدت و تعداد جلسات ارتودنسی را بر اساس شرایط و نیازهای خود مطلع شوید.

 

جلسه اول ارتودنسی چقدر طول می‌کشد؟

در جلسه اول ارتودنسی، کارهایی مانند بررسی دندان‌ها، تصویربرداری از دندان‌ها (مانند تصویربرداری OPG) و… انجام می‌شود. انجام این موارد ممکن است از یک تا چند ساعت طول بکشد. در این جلسه، دندانپزشک مشکلات دندانی و فکی را بررسی می‌کند و برنامه درمانی مناسب را تنظیم می‌کند. برای برخی از افراد، ممکن است در جلسه اول زمان بیشتری نسبت به جلسات بعدی نیاز باشد.

 

در جلسه اول ارتودنسی، بررسی دندان ها و شرایط فرد انجام می شود.

 

فاصله بین جلسات ارتودنسی چقدر است؟

پاسخ دقیق این سوال به میزان پیشرفت روند درمان فرد در هر مرحله بستگی دارد. هر چقدر روند بهبود زاویه و مکان دندان‌های شما سریع‌تر انجام شود، فاصله بین جلسات کاهش می‌یابد. فاصله بین جلسات ارتودنسی معمولا بین ۴ تا ۸ هفته است. در هر مرحله، دندانپزشک به تنظیم براکت‌ها، تعویض سیم‌ها، یا انجام تغییرات دیگری می‌پردازد تا به تدریج شکل و موقعیت صحیح دندان‌ها را تغییر دهد. همچنین در این جلسات ممکن است بررسی‌های دیگری از جمله ارزیابی میزان پیشرفت درمان و نیاز به تغییرات در برنامه درمانی نیز صورت بگیرد.

 

جمع بندی

در این مقاله به بررسی تعداد جلسات ارتودنسی، مدت زمان و تعداد جلسات و فاصله بین جلسات ارتودنسی پرداختیم. اگر قصد بررسی زمان انجام ارتودنسی برای دندان‌های خود یا دیگر اعضای خانواده را دارید، می‌توانید با مراجعه به مطب دکتر قریشی در تهران، پس از انجام معاینه و بررسی‌های لازم، برنامه زمانی ارتودنسی دندان‌ها را دریافت کنید.

۴.۲/۵ - (۱۴ امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها