اقدامات قبل از ارتودنسی

پزشک تایید کننده: دکتر سعید قریشی

اقدامات قبل از ارتودنسی

اقدامات قبل از ارتودنسی به اندازه خود فرایند درمان مهم و قابل اهمیت است. برای تحمل یک جسم خارجی داخل دهان به مدت چند سال، باید آمادگی روحی و روانی خوبی داشته باشید.

همچنین دندانپزشک و متخصص حاذقی را پیدا کنید که بتواند بهترین نوع درمان را برای شما انتخاب کند. برای آشنایی با مهم‌ترین اقدامات قبل از ارتودنسی دندان، همراه ما باشید.

مهمترین اقدامات قبل از ارتودنسی چیست؟

معمولا این‌طور به نظر می‌رسد که برای ارتودنسی تنها کافی است تا یک متخصص مناسب پیدا کنید. با این حال، این تنها اقدام مهم نیست زیرا لازم است از لحاظ جسمی و روانی خود را برای اینکار آماده کنید. مهم‌ترین اقدامات قبل از ارتودنسی دندان به چند دسته اقدامات روانی، جسمی و پزشکی تقسیم‌ بندی می‌شود. در ادامه هرکدام از این اقدامات را بررسی می‌کنیم.

 

۱. آمادگی روانی برای ارتودنسی

اگر سوال شما این است که قبل ارتودنسی چکار کنیم که این دوره راحت‌تر سپری شود، باید بگوییم مهم‌ترین قدم این است که خود را از لحاظ روانی آماده کنید.

معمولا با توجه به نوع دندان و بهم‌ریختگی‌های آن، فرایند ارتودنسی حداقل ۶ ماه تا چند سال طول می‌کشد. در طول این مدت طرز صحبت کردن شما تغییر می‌کند. احتمالا درد را تجربه کنید و برای غذا خوردن در روزهای ابتدایی مشکل داشته باشید.

همه این موارد می‌تواند منجر به انصراف شما از دوره درمان شود. نگاه کردن به ارتودنسی دندان قبل و بعد کمک می‌کند تا نسبت به اقدام پیش‌رو آگاه‌تر و آماده‌تر باشید. اینکه مشاهده می‌کنید دندان‌ها چقدر مرتب و منظم شده‌اند، انگیزه کافی را در اختیارتان قرار می‌دهد.

 

آمادگی روانی قبل از ارتودنسی

 

۲. آمادگی جسمی برای ارتودنسی

بسیاری از افراد می‌پرسند که قبل از ارتودنسی چه کارهایی باید انجام داد تا این فرایند ساده‌تر و راحت‌تر شود. یکی دیگر از اقدامات مهم، فراهم کردن آمادگی جسمی است. متقاضیان انجام ارتودنسی معمولا به این مرحله توجهی نمی‌کنند و در طولانی‌مدت دچار مشکل می‌شوند.

شما در طول دوره درمان ارتودنسی نمی‌توانید غذاهایی مانند ساندویچ را به شکل معمول میل کنید. وجود بریس‌ها این اجازه را به شما نمی‌دهد. پس بهتر است غذاهای مختلف را قبل از شروع دوره، میل کنید.

همچنین به دنبال راهکارهای جایگزین برای دوره ارتودنسی باشید. شاید در ابتدا ساده به نظر برسد اما محرومیت از غذا در طولانی مدت مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند.

 

آمادگی جسمی قبل از ارتودنسی

 

۳. آمادگی پزشکی برای ارتودنسی

پیدا کردن متخصص ارتودنسی یکی از سخت‌ترین مراحل است. باید دندانپزشکی را پیدا کنید که در حوزه خود متخصص باشد و دستمزد مناسبی دریافت کند. متخصص باید با شما در مورد نحوه انجام ارتودنسی، طول دوره درمان، نوع بریس و اقدامات دیگر صحبت کند. همچنین باید اقدامات پزشکی دیگری را قبل از شروع ارتودنسی انجام دهید:

  • کشیدن دندان‌ عقل (در صورت لزوم)
  • پر کردن و عصب‌کشی دندان‌ها
  • جراحی لثه (در صورت لزوم)

به طور کلی در پاسخ به اینکه قبل از ارتودنسی چه کنیم؛ باید یک چکاپ کامل از دندان‌ها انجام دهید. در نتیجه در بهترین شرایط آمادگی قرار خواهید گرفت.

 

آمادگی پزشکی قبل از ارتودنسی

 

نکات تکمیلی قبل از عمل ارتودنسی

تا اینجا متوجه شدیم که قبل از ارتودنسی چه باید کرد تا فرایند راحت‌تری داشته باشیم. در همان روز عمل باید دندان‌های خود را به خوبی مسواک زده و نخ دندان بکشید. البته دندانپزشک پاکسازی لازم را انجام می‌دهد اما باید حتما مسواک زده باشید. علاوه بر این، نکات مهم دیگری وجود دارند که باید به آن‌ها توجه کنید:

  • گرفتن آخرین عکس: حتما برای مشاهده روند درمان، مدام از خود عکس بگیرید. یکی از آخرین اقدامات قبل از ارتودنسی گرفتن عکس با فرم دندان‌ها است. بعد از آن می‌توانید ماهانه این کار را تکرار کنید تا روند درمان بهتر مشخص باشد.
  • مشورت نهایی با متخصص: برای اینکه بدانید ارتودنسی در چند جلسه انجام میشود، باید با متخصص خود صحبت کنید. بسته به میزان نامرتب بودن دندان‌ها و مقاومت لثه، مدت زمان کافی برای ارتودنسی مشخص می‌شود.
  • انتخاب نوع بریس: اگر ترجیح خاصی در مورد نوع بریس دارید، حتما با دندانپزشک خود مشورت کنید. البته بهتر است این مورد را به دکتر واگذار کنید تا بسته به شرایط، بهترین انتخاب را انجام دهد.
  • اطلاع از درمان‌های موازی: ممکن است علاوه بر نامنظم بودن دندان‌ها، مشکل اوربایت یا کراس بایت داشته باشید. بنابراین متخصص ارتودنسی باید شما را از درمان‌های موازی که لازم است انجام دهید، آگاه کند.
  • محدودیت‌های جسمی: اگر در طول دوره درمان محدود خاصی وجود داشته باشد، به شما اطلاع می‌دهند. معمولا مراحل ارتودنسی چندان پیچیده نیستند اما گاهی ممکن است نیاز باشد از یک فعالیت فیزیکی خاص مانند بوکس دوری کنید.
  • نگهداری از بریس‌ها: یکی از اقدامات قبل از ارتودنسی آشنایی با روش‌های نگهداری از بریس‌ها است. تمیز کردن و نگهداری از بریس ثابت و متحرک متفاوت است. به همین دلیل باید در مورد هرکدام اطلاعات کافی را از دندانپزشک جویا شویم.
  • محدودیت‌های غذایی: بر اساس منبع معتبر DrSpillers، از دیگر اقدامات قبل از ارتودنسی دندان این است که با محدودیت‌های غذایی در روزها و هفته‌های اول آشنا شویم. معمولا خوردن تافی‌ها و آدامس‌ها در طول دوره درمان ممنوع بوده و در روزهای ابتدایی بهتر است غذاهای نرم میل کنید.

اقدامات بعد از ارتودنسی معمولا در مقایسه با اقدامات قبل از آن، محدودتر و ساده‌تر هستند. به عنوان مثال باید بعد از هر وعده مسواک بزنید، از دهانشویه و نخ دندان استفاده کنید و به صورت هفتگی به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

به درد و فشار محکم شدن بریس بعد از مدتی عادت می‌کنید. البته در روزهای ابتدایی، می‌توانید در صورت نیاز از مسکن استفاده کنید.

 

قبل ارتودنسی چکار کنیم

 

در این مقاله به این سوال پرداختیم که قبل ارتودنسی چکار کنیم. هرچه شما قبل از شروع درمان، آماده‌تر باشید؛ این فرایند ساده‌تر خواهد بود. باید در نظر داشته باشید که احساس درد و ناراحتی به خصوص در ابتدای دوره، اتفاق عجیبی نیست. با این حال کم کم، برطرف می‌شود.

انتخاب متخصص ارتودنسی حرفه‌ای نیز به شما در این روند کمک زیادی می‌کند. دندانپزشکی که شرایط مراجع را درنظر گرفته و بر اساس آن توصیه‌های پزشکی بدهد.

۵/۵ - (۱۰ امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها