چه دندان هایی باید ارتودنسی شوند؟

چه دندان هایی نیاز به ارتودنسی دارند

نحوه ارتودنسی دندان و اینکه چه دندان‌هایی باید ارتودنسی شوند در شرایط و موارد مختلف مورد سوال کاربران متقاضی انجام این کار قرار گرفته است. عمل ارتودنسی به دلیل فراهم آوردن شرایط برای از بین بردن عدم توازن دندان‌ها و فک بدون عوارض جانبی از جمله پر طرفدارترین عمل‌های درمانی و زیبایی دندان است.

حتما بارها برای شما هم این سوال پیش آماده است که چه دندانی نیاز به ارتودنسی دارد. آیا دندان‌های شما در شرایط انجام عمل درمانی زیبایی ارتودنسی قرار دارد؟ و یا اینکه مراحل ارتودنسی دندان برای دندان‌های مختلف به چه صورت است. در این مقاله با بررسی ارتباط نوع دندان‌ها و انجام ارتودنسی با شما همراه خواهیم بود.

شرایط دندان هایی که نیاز به ارتودسی دارند

بهترین روش برای تشخیص اینکه چه دندان‎هایی باید ارتودنسی شوند مراجعه به یک پزشک متخصص ارتودنسی و بررسی وضعیت دندان‌ها است. اما با چندین روش و نکات تجربی هم می‌توان بصورت حدودی تشخیص داد که چه دندان‌هایی نیاز به ارتودنسی دارند. در کنار زمان انجام ارتودنسی، انتخاب یک روش اوصولی برای ارتونسی می‌توان این موضوع که چه دندان‌هایی باید ارتودنسی شوند را نیز از موارد مهم در انجام این روش درمانی در علم دندانپزشکی دانست.

 

چه دندان‌هایی باید ارتودنسی شوند؟
چه دندان‌هایی باید ارتودنسی شوند؟

 

وضعیت ظاهری دندان‌ها و عارضه مال اکلوژن

اولین نکته ای که برای نیاز به ارتودنسی باید بررسی شود، وضعیت ظاهری دندان ها است. درواقع افرادی که دارای دندان‌های نامرتب، نامتوازن، بهم ریخته و کج هستند باید برای ارتودنسی و دیگر روش‌های درمان جهت اصلاح وضعیت دندان‌هایشان اقدام کنند.

 

 

نامرتب بودن دندان‌ها و کجی مشهود در آنها در اصطلاح دندانپزشکی مال اکلوژن گفته می‌شود. از علائم واضح آن می‌توان به شلوغ و روی هم افتادگی و فشردگی (بصورتی که حتی نخ دندان از بین آنها رد نشود) دندان‌ها، جلو بودن یک ردیف دندان نسبت به دندان‌های دیگر بخصوص دندان‌های کناری اشاره داشت که در این شرایط بطور حتم می‌توان گفت که دندان‌ها نیاز به ارتودنسی و دیگر روش‌های درمانی دارند.

 

فاصله مشهود در بین دندان‌ها

علاوه بر فشردگی دندان‌ها فاصله دار بودن آنها نیز در تشخیص اینکه چه دندان‌هایی باید ارتودنسی شوند نقش دارند. در حالت کلی کوچک بودن دندان‌ها، دندان غائب یا فاصله‌دار بودن دندان‌ها عملکرد بایت و فک را مختل کرده و نیاز به استفاده از روش ارتودنسی دندان برای درمان این وضعیت را بوجود می‌آورد.

فاصله بین دندان ها از دلایل نیاز به ارتودنسی است

وضعیت بایت و نحوه قرار گرفتن دندان‌ها روی هم

یکی از نکات پر اهمیت در اینکه چه دندان‌هایی نیاز به ارتودنسی دارند، بررسی وضعیت نسبت ارتفاع صورت (بایت) به عمق صورت است که در شیوه‌ی درمانی ارتودنسی نقش مهمی دارد. در واقع انواع صورت بر روی رویش دندان‌های دائمی تاثیر مستقیم دارد.

تست این روش تشخیص به این صورت است که در زمان بستن دهان، دندان‌ها باید روی هم قرار بگیرد. اگر بین دندان‌های بالا و پایین فاصله وجود داشته باشد، یا دندان‌های بالا یا پایین بسیار جلوتر از دندان‌های فک مقابل قرار بگیرد، نشانگر اختلال بایت است و برای اصلاح آن باید به متخصص ارتودنسی مراجعه شود.

 

 

این عارضه به سه حالت اوربایت (دندان‌های بالا جلوتر از دندان‌های پایین بوده و قسمت اعظم سطح دندان‌های پایین را پوشش دهد.) اندربایت (دندان‌های پایین جلوتر از دندان‌های بالاست.) و در نهایت کراس بایت (دندان‌های بالا به نحو نامناسبی داخل دندان‌های پایین قرار گرفته است.) در هنگام بستن دهان تقسیم می‌شود. در کنار این موارد می‌توان به عارضه اورجت ( جلو بودن فک بالا به صورتی که دندان‌های پیشین پایین با دندان‌های پیشین بالا تماس نداشته و فاصله ساجیتالی بین آنها دیده می‌شود.) در این حالت اشاره داشت.

 

شیوه گفتار و ارتباط آن با نیاز به ارتودنسی دندان

یکی از علائم بارز مال اکلوژن نوک زبانی حرف زدن است. این اتفاق اوصولا تحت تاثیر نامرتب بودن دندان‌ها رخ داده و پس از انجام عمل ارتودنسی تا حد زیادی این مشکل گفتاری برطرف می‌شود. بنابراین این نشانه را نیز می‌توان از نکات مهم در تشخیص اینکه چه دندان‌های باید ارتودنسی شوند در نظر داشت.

احساس مداوم درد در فک از علائم نیاز به ارتودنسی

انحراف موجود در فک باعث ایجاد فشار بالا بر مفاصل فک و گیجگاه می‌شود. به دلیل اتصال این مفاصل به سر این عارضه همواره با سر درد‌های مداوم همراه است. گاها این عارضه در صورت انحراف فک و ناهنجاری بایت با انجام عمل ارتودنسی برطرف می‌شود.

بررسی دقیق وضعیت دندان با عکس

یکی از مواردی که در تشخیص این موضوع که چه دندان‌هایی باید ارتودنسی شوند اثر دارد بررسی عکس‌ها و مراحل ارتودنسی در دندان‌های مختلف است. مشاهده عکس قبل و بعد از ارتودنسی شرایط را برای دیدن وضعیت دندان‌ها و مقایسه آن با دندان‌های افراد فراهم می‌کند.

پزشک متخصص با عکس برداری دقیق و معاینه کامل دندان ها، تصمیم نهایی برای انجام ارتودنسی و همچنین نوع و روش مناسب برای شما را می گیرد. بعد از تشخیص نیاز ارتودنسی برای شما، بهترین روش برای رفع ناهنجاری های دندان و فک انجام می شود.

۴.۸/۵ - (۲۲ امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فائزه حسنی
فائزه حسنی
11 ماه قبل

سلام من دندونای بالام نسبت دندونای دیگم بالا تر در اومد نیاز به ارتودنسی دارم