ایمپلنت یا کاشت دندان؛ انواع، مراحل و قیمت

ایمپلنت‌های دندانی به عنوان درمانی استاندارد برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته در نظر گرفته می‌شوند. یک ایمپلنت، قطعه‌ی ثابتی است که طی جراحی درون استخوان فک قرار داده می‌شود و پس از گذشت چند ماه در این استخوان آمیخته می‌شود. در واقع از مزایای ایمپلنت دندان به عنوان جایگزینی برای ریشه‌ی دندان‌های از دست رفته به کار می‌روند و به عنوان نگهدارنده‌ی دندان جایگزین و یا بریج دندانی عمل می‌کنند.

این ایملنت‌های دندانی عمدتاً از جنس تیتانیوم ساخته می‌شوند که این اجازه را به آن‌ها می‌دهد تا بدون اینکه به عنوان یک جسم خارجی در بدن شناخته شوند، با استخوان ادغام شوند. در طول زمان و با پیشرفت علوم و تکنولوژی، نتایج کاشت دندان تا حد زیادی بهبود یافته‌اند، به نحوی که امروزه، نرخ موفقیت این عمل تقریباً نزدیک به ۹۸ درصد است.

تیم کاشت دندان در کلینیک تخصصی ارتودنسی دکتر قریشی با استفاده از تکنولوژی‌های جدید و مدرن دنیا، روش‌های کاشت دندان را در کوتاه‌ترین زمان و کمترین خطر برای شما پیاده خواهند کرد.

دستیاران ما در این کلینیک همواره آماده ارائه خدمات مشاوره و اطلاع‌رسانی جهت رزرو نوبت و ساعات کار کلینیک به شما عزیزان از طریق شماره تماس‌های ۲۲۰۶۸۶۴۶-۰۲۱ و ۲۲۰۷۳۷۸۵-۰۲۱ می‌باشند.

 

کاشت دندان چیست؟

روش‌های جایگزینی دندان از دست رفته در علم دندانپزشکی زیر مجموعه یک پروسه درمانی به نام کاشت دندان قرار گرفته است. رسیدگی به دندان از بین رفته که ریشه خود را نیز از دست داده است؛ از طریق کاشت دندان از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

مراحل ایمپلنت

رها کردن جای دندان از بین رفته به حال خود مشکلاتی از قبیل تحلیل لثه و استخوان دندان را به دنبال دارد. بنابراین تاخیر در انجام کاشت دندان به روش ایمپلنت یا دیگر روش‌های درمانی نیاز به انجام جراحی‌های مختلف برای فراهم آوردن جایگاه مناسب برای کاشت ایمپلنت و نصب دندان جدید را به دنبال دارد.

 

ایمپلنت دندان چیست؟

در فرآیند کاشت ایمپلنت دندان ریشه دندان آسیب دیده به مرور زمان از بین می‌روند. این به این معناست که دیگر هیچ جایگاهی برای جای گیری دندان جدید در روی لثه وجود ندارد. ایمپلنت دندان با استفاده از یک پایه فلزی از جنس تیتانیومی در استخوان دندان قرار گرفته و عملکرد ریشه طبیعی را برای دندان جدید شبیه سازی می‌کند. ایمپلنت علاوه بر فراهم آوردن شرایط نصب دندان جدید، زیبایی چهره افراد مخصوصا لبخند را به آنها برگردانده و اعتماد به نفس آنها را قوت می‌بخشد. ایمپلنت با خاصیت ثابت قرار گرفتن دندان روی فک شما این نگرانی را بابت افتادن یا از بین رفتن دندان کمرنگ می‌کند.

این روش کاشت دندان از ادامه تحلیل استخوان دندان جلوگیری کرده و تا ۴۰ سال ماندگاری دارد. کاشت دندان به روش ایمپلنت نیز نیاز به مراقبت مانند دندان طبیعی را به دنبال دارد. بنابراین با مراقبت‌های مناسب از وضعیت دندان می‌توانید به عمر طولانی‌تر این دندان کاشته شده امیدوار باشید.

 

چه موقع افراد به ایمپلنت‌های دندانی نیاز خواهند داشت؟

ایمپلنت‌های دندانی می‌توانند به عنوان جایگزینی برای یک یا چندین دندان یا همه‌ی آن‌ها مورد استفاده قرار ‌گیرند. هدف از جایگزینی دندان‌ها بازگرداندن عملکرد و زیبایی آن‌هاست.

تصمیم‌گیری در مورد انتخاب گزینه‌های درمانی همواره به عوامل زیادی بستگی دارد. این عوامل برای ایمپلنت‌های دندانی عبارتند از:

  • مکان دندان یا دندان‌های از دست رفته
  • اندازه و کیفیت استخوان فک که ایمپلنت‌های دندانی بروی آن سوار می‌شوند.
  • سلامتی بیمار
  • قیمت ایمپلنت دندان
  • سلیقه‌ی بیمار

مزایای ایمپلنت

انتخاب ایمپلنت به عنوان جایگزینی برای دندان از مزایای بسیاری نسبت به سایر گزینه‌های درمانی برخوردار است. این روش، روشی کاملاً نظام‌مند و محتاط است به نحوی که جایگزینی یک دندان از دست رفته هیچ تأثیر یا تغییری در دندان‌های مجاور ایجاد نخواهد کرد. علاوه بر این، از آنجایی که ایمپلنت‌های دندانی به ساختار استخوانی جوش می‌خورند، بسیار مستحکم هستند و ظاهر و احساسی شبیه به دندان‌های طبیعی را برای فرد ایجاد می‌کنند.

انواع ایمپلنت

در حال حاضر بیش از ۴۰ نوع ایمپلنت مختلف تحت عناوین ایمپلنت‌های سنتی یا استاندارد یا ایمپلنت سریع در دسترس هستند. دو نوع دیگر آن‌ها، مینی ایمپلنت‌ها و میکرومینی ایمپلنت‌ها هستند.

انواع ایمپلنت‌های ترمیمی دندان عبارتند از:

  • ایمپلنت‌های جایگزین یک دندان: این نوع شامل یک ایمپلنت است که یک تاج دندانی بروی آن سوار می‌شود.
  • ایمپلنت‌های جایگزین چند دندان: چندین دندان از دست رفته را می‌توان با ایمپلنت‌های چندتایی جایگزین کرد که این ایمپلنت‌ها از بریج‌های ثابت پشتیبانی می‌کنند. یک بریج سه واحدی با دو ایمپلنت حمایت می‌شود. با ایمپلنت‌های بیشتر می‌توان تعداد دندان بیشتری را پشتیبانی کرد.
  • ترکیبی از بریج‌های ثابت و قابل برداشت: معمولاً جایی که ایمپلنت‌ها برای پشتیبانی از بریج ثابت مورد استفاده قرار می‌گیرند، بریج قابل برداشت نیز به آن‌ها متصل می‌شود.

بریج قابل برداشت

  • ایمپلنت نگه دارنده دست دندان مصنوعی کامل: در این حالت دو یا چند ایمپلنت استاندارد و یا مینی ایمپلنت، برای تثبیت دست دندان مصنوعی و حفظ استخوان زیرین استفاده می‌شوند.

ایمپلنت نگه دارنده دست دندان مصنوعی کامل

  • لنگرگاهی برای حرکت دندان‌ها (ارتودنسی): در حال حاضر از ایمپلنت‌های استاندارد، مینی و یا میکرومینی به عنوان قلابی بسیار محکم و غیرقابل حرکت، که حرکت سریع‌تر و آسان‌تر سایر دندان‌ها را امکان‌پذیر می‌سازد، استفاده می‌شود.

ایمپلنت لنگرگاهی برای حرکت دندان‌ها در ارتودنسی

  • بریج موقت: از ایمپلنت‌های میکرومینی در مدت زمان آماده‌سازی ایمپلنت دائم و جایگزینی دائم دندان‌ها، به عنوان بریج موقت استفاده می‌شود که بعداً برداشته خواهند شد. این ایمپلنت‌ها این اطمینان را حاصل می‌کنند که فرد هیچگاه بدون دندان نخواهد ماند و بنابراین بسیار راحت و کاربردی خواهند بود.

ایمپلنت موقت

دندانپزشک بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته از تحقیقات انجام شده و سازگاری زیستی ایمپلنت، نوع ایمپلنت را انتخاب خواهد کرد، تا جایگزین مناسبی برای دندان شما تهیه کند.

 

کاشت دندان بریج

کاشت دندان از این طریق با نصب روکش بر روی دندان آسیب دیده صورت می‌گیرد. این روکش‌ها از جنس فلزی، سرامیکی و یا ترکیبی از این دو ماده هستند. در انواع روکش برای کاشت دندان به این روش به صورت زیر تهیه و به کاربردی هستند.

  • روکش فلزی: از ترکیب چندین آلیاژ فلزی تشکیل شده است. بهترین نوع روکش در کاشت دندان روکش فلزی است. ایرادی که دارد نداشتن ظاهر زیبا بر روی دندان است.
  • روکش سرامیکی: با توجه به نام این روکش برای کاشت دندان به راحتی می‌توان حدس زد که جنس آن از نوعی چینی مثل پرسلن است. ساختار ضعیف این روکش باعث شده تا افراد تنها برای ظاهر زیبا آن را برای کاشت دندان انتخاب کنند.
  • روکش فلزی – سرامیکی (FPM): ترکیب روکش فلزی و سرامیکی اصطلاحا به روکش FPM معروف است.استحکام این روکشی چیزی میان روکش فلزی و سرامیکی است.(از فلزی کمتر و از سرامیکی بیشتر). مزیت این روکش داشتن حد بیشتری از استحکام روکش فلزی با زیبایی روکش سرامیکی در کنار هم برای کاشت دندان است.
  • روکش زیرکونیوم: این نوع روکش از انواع روکش‌های سرامیکی است که با به کارگیری فریم‌های زیرکونیوم ایجاد شده است. استحکام این نوع روکش گاها از روکش‌های فلزی نیز برای کاشت دندان بیشتر است.

مقایسه ایمپلنت و روکش دندان

 

آیا همه افراد می‌توانند ایمپلنت بکارند؟

اگر می‌خواهید بدانید آیا شرایط مناسبی برای کاشت ایمپلنت دارید یا خیر، باید با دندانپزشک در این زمینه صحبت کنید.

باید از نظر سلامت عمومی در وضعیت مناسبی قرار داشته باشید و ساختار استخوان فک از نظر حجم و تراکم باید مناسب باشد و همچنین بافت لثه کاملاً سالم باشد تا پشتیبانی کافی از ایمپلنت فراهم شود.

افرادی که نمی‌توانند دندان مصنوعی بگذارند می‌توانند به دنبال روش‌های بهتری مانند ایمپلنت باشند.

در صورتی که از مشکلات مزمن مانند دندان قروچه یا به هم فشردن فک و یا بیماری‌های سیستمی مانند دیابت رنج می‌برید احتمال موفقیت ایمپلنت در شما کمتر خواهد شد، علاوه بر این افرادی که سیگار می‌کشند یا الکل مصرف می‌کنند ممکن است نتوانند ایمپلنت بکارند.

 

مقایسه ایمپلنت و روکش دندان

هنگام استفاده از روکش دندان نیاز به تراشیدن دندان نیست. همین یکی از مهم‌ترین عوارض روکش کردن در کاشت دندان است. زیرا پس از انجام کار عدم مراقبت به موقع از دندان‌ها به دلیل تراشیده شدن ضعف و در نهایت پوسیدگی دندان را به دنبال دارد. در بریج دندان از دندان‌های کنار برای پل و تکیه گاه دندان روکش دار استفاده می‌شود که این امر به مرور زمان به دندان‌های مجاور در کاشت دندان آسیب وارد می‌کند.

در واقع مزایای ایمپلنت در کاشت دندان نسبت به بریج بیشتر است. اما نمی‌توان آن را به طور قطع بهتر روش برای همه افراد دانست. متخصص و دندانپزشک در این زمینه با مشاهده وضعیت دندان بیمار بهترین روش کاشت دندان را در نظر می‌گیرد.

 

کاشت دندان مصنوعی

 

کاشت دندان مصنوعی

این سبک از کاشت دندان بصورت‌های نیمه مصنوعی یا پارسیل، نیمه ثابت و متحرک ساخته شده و قابل استفاده در جای دندان‌های از بین رفته است. کاشت دندان با چسب یا کاشت دندان مصنوعی بر اساس سه روش بیان شده بصورت زیر انجام می‌شود.

 

کاشت دندان نیمه مصنوعی یا پارسیل

دندان مصنوعی نیمه یا پارسیل از یک پروتز مصنوعی مشابه و جایگزین دندان ساخته شده است. این نوع کاشت با تکیه بر دندان‌های مجاور بر جای خود ثابت می‌شود. اما ماهیت این سبک کاشت دندان مصنوعی محترک است زیرا بیمار قادر است در صورت لزوم آن را در بیاورد.

 

کاشت دندان نیمه مصنوعی یا پارسیل

 

دندان مصنوعی پارسیل به کمک چند گیره و قلاب فلزی به دندان‌های کناره وصل می‌شود. از جنس اکریلیک بوده و گاهی با کرومات استحکام بخشیده می‌شود.

 

کاشت دندان مصنوعی نیمه ثابت

این نوع کاشت دندان برای پر کردن جای خالی دندان آسیب دیده در دهان بسیار موثر است. این سبک کاشت دندان با هزینه مناسب تر نسبت به ایمپلنت و بریج دندان صورت می‌گیرد. در این سبک کاشت دندان امکان اضافه کردن دندان مصنوعی جدید وجود دارد.

 

کاشت دندان مصنوعی نیمه ثابت

 

کاشت دندان مصنوعی متحرک

یک دست کامل از دندان مصنوعی بر روی لثه قرار می‌گیرد. این نوع کاشت دندان از قدیمی ترین نوع کاشت بوده و با قیمت ارزانی نسبت به دیگر روش‌ها صورت می‌گیرد. در این روش کاشت دندان‌ها با قرار نگرفتن درست بر سرجای خود در هنگام صحبت کردن، خندیدن و غذاخوردن موجب عدم راحتی بیمار می‌شوند.

 

کاشت دندان مصنوعی متحرک

 

چسباندان دندان مصنوعی با چسب یا کاشت دندان با چسب یک روش موقتی برای اثبات دندان در جای خود به حساب می‌آید.

 

کاشت دندان با لیزر

از دیگر روش‌های کاشت دندان می‌توان به روش جدید کاشت دندان با لیزر اشاره داشت. در این روش لثه و دندان با آسیب کمتری مواجه شده و ایمپلنت دندان پش از جای گذاری در مدت زمان کمتری ترمیم و جوش می‌خورد. در واقع استفاده از لیرز کار آماده سازی بستر جای گیری ایمپلنت دندان را با کمترین آسیب به لثه و دندان انجام می‌دهد و شرایط را برای کاشت دندان و قرار گرفتن دندان جدید فراهم می‌کند.

 

کاشت دندان با لیزر

 

در واقع کاشت دندان با لیزر تحت عنوان جراحی آتروماتیک نیز معروف است. در این روش آسیبی به لثه و عمل پیوند استخوان فک با دندان (لیفت سینوس) وارد نشده و جراحی ایمپلنت به انجام می‌گیرد.

 

جدیدترین تکنولوژی کاشت دندان چیست؟

امروزه استفاده از ابزار جدید و ورود دیجیتال و فناوری های لیزر و نانو به دنیای کاشت دندان را می‌توان در دسته تکنولوژی های جدید کاشت دندان دانست. کاشت دندان بدون عمل جرای با روش پانچ، ایمپلنت دندان بدون جراحی با روش پانچ پیشرفته، استفاده از فناوری لیزر در ترمیم و ایجاد بستر مناسب برای ایمپلنت و مواردی از این قبیل بیانگر پیشرفت کاشت دندان به مرور زمان است.

 

روش کاشت ایمپلنت دندانی

در طول مراحل مشاوره و برنامه‌ریزی، جراح دندان، موقعیت مورد نظر برای قرار گرفتن ایمپلنت‌های دندانی را معاینه و همچنین تصاویر تهیه شده از دندان (به کمک اشعه‌ی ایکس، فیلم‌های پانورما و یا سی‌تی اسکن) را بررسی می‌کند. کیفیت و اندازه‌ی استخوان فک با هدف تعیین نیاز به استخوان اضافه در محل کاشت ایمپلنت، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در صورتی که اثبات شود، محل مورد نظر برای قرار دادن ایمپلنت مناسب است، بیمار برای انجام عمل جراحی کاشت دندان مراجعه خواهد کرد. در طول تمام مراحل انجام جراحی، از بی‌حسی موضعی برای بی‌حس کردن مناطق مورد جراحی و همچنین از داروهای آرام‌بخش برای آرامش و غلبه بر اضطراب استفاده می‌شود.

اولین مرحله در این جراحی کشیدن دندان یا دندان‌هاست. برای مکان‌هایی که دندانی ندارند ولی از استخوان فک مناسبی برخوردار نیستند، به عمل پیوند استخوان نیاز است که بروی استخوان فک کنونی قرار داده می‌شود (پیوند استخوان انله).

پس از گذشت زمان لازم برای بهبودی، ایمپلنت دندانی برای تعیین موفقیت آمیز بودن روند جوش خوردن، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در صورت تأیید، یک پروتز دندانی بوسیله‌ یک پیچ به ایمپلنت دندانی متصل می‌شود. این پروتز که اباتمنت نامیده می‌شود، به عنوان نگهدارنده‌ای برای دندان یا تاج جایگزین عمل می‌کند. سپس دندانپزشک قالبی از این اباتمنت در دهان تهیه خواهد کرد و تاجی متناسب با این ایمپلنت سفارش می‌دهد. تاج تهیه شده با چسب یا بوسیله‌ی یک پیچ بروی اباتمنت محکم می‌شود.

انواع اباتمنت در ایمپلنت دندان

روش کاشت و قرار گیری دندان به سه صورت انجام می‎‌شود:

ENDOSSEOUS: که داخل استخوان فک قرار می‌گیرد.

SUBPERIOSTEAL : که برروی استخوان فک قرار می‌گیرد. این نوع ایمپلنت دندان از یک چارچوب فلزی تشکیل شده است که روی استخوان فک و زیر بافت لثه قرار داده می‌شود.

TRANSOSTEAL: که از میان استخوان فک عبور می‌کند. این نوع ایمپلنت به صورت میخ‌هایی فلزی یا به صورت قاب U شکل موجود است که از میان استخوان فک و لثه عبور کرده و به داخل دهان وارد می‌شود.

 

آیا کاشت دندان درد دارد؟

جراحی کاشت دندان معمولاً تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و بنابراین هیچگونه دردی در طول عمل نباید حس شود. پس از اتمام بی‌حسی، ناراحتی‌های پس از جراحی وجود خواهند داشت که برای افراد مختلف متفاوتند. با این حال، معمولاً، بسیاری از افراد دردی شبیه به کشیدن یک دندان را احساس خواهند کرد که با مصرف داروهای ضد درد مانند ایبوپروفن (ادویل) و استامینافون (تیلنول) قابل مدیریت هستند.

 

هزینه‌ ایمپلنت چقدر است؟ آیا بیمه‌های درمانی این هزینه را پرداخت می‌کنند؟

هزینه و قیمت کاشت دندان بسته به محل قرارگیری و شخص انجام دهنده‌ی عمل می‌تواند متفاوت باشد. هزینه ایمپلنت شامل دستمزد جراح قرار دهنده‌ی ایمپلنت، تمام اجزاءِ بکار رفته و تاج ایمپلنت می‌شود.

بیمه‌های درمانی معمولاً قیمت ایمپلنت دندان را تحت پوشش قرار نمی‌دهند، فقط ممکن است برخی از آن‌ها کمک‌هزینه‌ای بابت بخش تاج ایمپلنت پرداخت کنند.

 

خطرات بالقوه، عوارض و مشکلات مرتبط با کاشت ایمپلنت دندان چیست؟

همواره در همه‌ی جراحی‌ها خطرات و عوارضی برای بیمار و برای موفقیت عمل وجود دارند. درست مانند سایر جراحی‌های دهانی، قبل از انجام عمل اختلالات خونی، عفونت، آلرژی، شرایط پزشکی موجود و داروهای بیمار باید به دقت بررسی شوند.

خوشبختانه میزان موفقیت این عمل بسیار بالاست و شکست معمولاً در صورت بروز حوادثی غیرمحتمل مانند عفونت، شکستگی ایمپلنت دندانی، وارد آمدن فشار زیاد بر ایمپلنت، آسیب به نواحی اطراف ایمپلنت (اعصاب، رگ‌های خونی و دندان‌ها)، جایگذاری ضعیف ایمپلنت و اندازه و کیفیت پایین استخوان فک، اتفاق می‌افتد.

 

مراقبت‌های تکمیلی پس از کاشت دندان

کاشت ایمپلنت‌های دندان با خطر ایجاد مشکلی با نام التهاب اطراف ایمپلنت همراه است. این مشکل، به التهاب لثه و استخوان‌های اطراف ایمپلنت باز می‌گردد که اغلب به علت وارد آوردن نیروی بیش از حد در موقع گاز زدن یا عفونت‌های باکتریایی ایجاد می‌شود. این مشکل در صورتی که بدون درمان رها شود می‌تواند به از دست رفتن ایمپلنت منجر شود.

امور مراقبت از انواع کاشت دندان در منزل شامل مسواک زدن و استفاده از نخ دندان برای زدودن بقایای مواد غذایی و پلاک دندان‌ها، می‌شود. در مطب دندانپزشکی، بافت نرم و سخت اطراف ایمپلنت مورد بررسی قرار می‌گیرند و از ابزار خاصی برای حذف رسوبات سخت آهکی اطراف ایمپلنت استفاده می‌شود. در صورت نیاز، دندان‌های نیش تنظیم خواهند شد تا این اطمینان حاصل شود که به ایمپلنت موقع جویدن غذا فشار سنگینی وارد نمی‌شود.

۴.۶/۵ - (۱۷ امتیاز)
قیمت و هزینه ارتودنسی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *