همه چیز در مورد ارتودنسی دندان روکش شده

پزشک تایید کننده: دکتر سعید قریشی

ارتودنسی دندان روکش شده امکان پذیر است؟

دندان‌های پوسیده، عصب کشی و ترمیم می‌شوند و بعد از پر کردن، آن‌ها را روکش خواهند کرد. گاهی اوقات افراد دندان‌هایشان را ترمیم و روکش می‌کنند و بعد از مدتی، تصمیم به انجام عمل ارتودنسی می‌گیرند.

در چنین شرایطی، آن ها با این سوال مواجه می‌شوند که آیا امکان ارتودنسی دندان روکش شده وجود دارد یا خیر؟ ما در این مطلب، تصمیم داریم به این سوال پاسخ داده و تمام نکات مربوطه را مورد بررسی قرار دهیم.

 

آیا ارتودنسی دندان روکش شده امکان پذیر است؟

امروزه ارتودنسی با پیشرفت‌های زیادی همراه شده و متخصصین این حوزه می‌توانند دندان‌های روکش شده را هم ارتودنسی کنند. در صورتی که در گذشته دندان‌هایتان را روکش کرده‌اید ولی حالا تصمیم به ارتودنسی دارید، جای هیچ نگرانی وجود نخواهد داشت.

فقط باید متخصص ارتودنتیست را از این موضوع آگاه کنید تا فرایند درمان شما را با راهکارهای خاص مخصوص دندان روکش شده پیش ببرد.

 

مشکلات استفاده از بریس‌های قرار داده شده بر روی بریج‌ها یا روکش‌ها

با وجود اینکه ارتودنسی کردن دندان روکش شده امکان پذیر است، اما اکثر متخصصین توصیه می‌کنند روکش دندان بعد از ارتودنسی انجام شود.

علت این موضوع، مشکلاتی است که روکش دندان در حین فرایند ارتودنسی به وجود می‌آورد. در ادامه این مشکلات را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 

مشکلات ارتودنسی دندان روکش شده

 

محدود شدن حرکت دندان‌ها

در صورتی که بیمار قبلا بریج یا ایمپلنت نصب کرده باشد، ارتودنتیست نمی‌تواند موقعیت آن را تغییر دهد یا حرکت این بریج‌ها بسیار محدود خواهد بود.

گاهی اوقات برای رفع این مشکل، بریج‌ها را بعد از اتمام مراحل ارتودنسی مجددا نصب خواهند کرد.

 

آسیب دیدن روکش‌ها

یکی دیگر از مشکلات روکش ارتودنسی این است که امکان دارد در حین فرایند درمان، کمی جابجا شده یا آسیب ببیند. در این صورت باید تا اتمام مراحل درمان صبر کنید و بعد از آن، مجددا روکش‌های دندان نصب شوند.

معمولا متخصص ارتودنسی از همان ابتدا و قبل از قرار دادن دندان‌ها، به شما توضیح می‌دهد که بعد از اتمام کار به چه ترمیم یا تعویض‌هایی نیاز دارید.

 

شل شدن روکش‌ها

یکی دیگر از مشکلات احتمالی این است که در حین قرار دادن بریس‌ها، روکش‌های دندان کمی شل می‌شوند. در چنین شرایطی احتمال دارد قبل از نصب بریس، یک روکش موقت روی دندان‌هایتان قرار دهند.

به این ترتیب ظاهر دندان‌ها تا بعد از انجام ارتودنسی به خوبی حفظ می‌شود و پس از اتمام مراحل درمان می‌توان روکش‌های ثابت را روی دندان قرار داد.

 

راه حل دندانپزشکی برای ارتودنسی کردن دندان روکش شده

متخصصین ارتودنسی برای ارتودنسی دندان روکش شده، روش‌ها و مراحل مختلفی را پشت سر می‌گذارند. آن‌ها با توجه به وضعیت کلی دندان‌هایتان، به سراغ روش و راهکار درستی می‌روند تا کمترین آسیب و هزینه را برایتان داشته باشد.

در ادامه برخی از این راه‌حل را بررسی خواهیم کرد.

 

روش های ارتودنسی کردن دندان روکش شده

 

گرفتن عکس دندان

قبل از هرچیزی، پزشک باید با دقت وضعیت دهان و دندان شما را بررسی کند تا متوجه شود که بهترین روش برای درمان شما چیست و آیا روکش ارتودنسی جواب می‌دهد یا خیر. برای این منظور، باید از دندان‌های شما عکس برداری شود.

 

بند ارتودنسی

در صورتی که نا مرتب بودن دندان‌ها جزیی باشد، می‌توان با استفاده از بندهای ارتودنسی مراحل درمان را پیش برد. این بندها هیچ آسیبی به روکش‌های ارتودنسی وارد نمی‌کنند.

 

تراشیدن روکش

اگر چند دندان مجاور هم روکش شده باشند، دیگر امکان استفاده از بند ارتودنسی برای آن‌ها وجود ندارد. در این شرایط ارتودنتیست ناچار است کمی از روکش‌ها را بتراشد تا فضای کافی برای قرار دادن براکت‌ها و بریس‌ها ایجاد شود.

در این روش، روکش دندان بعد از ارتودنسی مجددا نصب و ترمیم خواهد شد.

 

چسب مخصوص

در برخی موارد می‌توان با چسب‌های مخصوص، بریس‌های ارتودنسی را به روکش دندان چسباند و از این طریق آن‌ها را نصب کرد.

 

روکش موقت

اگر وضعیت دندان طوری باشد که احتمال آسیب به روکش‌ها بالا باشد، در این شرایط برای کاهش هزینه و در عین حال، حفظ زیبایی ظاهری دندان‌ها از روکش موقت استفاده خواهد شد.

 

روش ارتودنسی مناسب برای افرادی که روکش دارند

بهترین روش برای ارتودنسی دندان روکش شده، روشی است که کمترین آسیب را به روکش یا خود دندان برساند. بر این اساس می‌توان گفت ارتودنسی نامرئی بهترین روش برای این منظور خواهد بود و حتی برای بریج‌های دندانی هم قابل استفاده است.

 

الاینر شفاف، بهترین روش ارتودنسی برای دندان های روکش شده

 

این ارتودنسی به مرور زمان و کمی طولانی‌تر از بریس‌های فلزی، دندان‌ها را به موقعیت درست هدایت می‌کند. اما هیچ تاثیری روی ظاهر فرد ندارد و مشکلی هم برای خوردن و آشامیدن ایجاد نخواهد کرد.

 

آیا ارتودنسی سبب آسیب رساندن به روکش دندان می‌شود؟

در طول درمان ارتودنسی، نیاز است که به دندان‌ها فشار وارد شود تا به جای درستشان هدایت شوند. این فشار ممکن است باعث آسیب دیدن روکش دندان‌ها شود یا حتی گاهی اوقات امکان دارد نیاز به تراشیدن روکش باشد.

با این اوصاف می‌توان گفت ارتودنسی با وجود روکش امکان پذیر است اما به دلایل مختلف، امکان آسیب دیدن روکش‌ها وجود دارد؛ به همین خاطر شاید نیاز باشد بعد از اتمام درمان ارتودنسی، روکش‌ها را تعویض کنید.


در این مطلب سعی کردیم در مورد ارتودنسی دندان روکش شده با شما عزیزان صحبت کنیم. همانطور که متوجه شدید، بهتر است روکش دندان بعد از ارتودنسی انجام شود اما اگر به هر دلیلی این اتفاق نیفتاد هم جای نگرانی زیادی وجود ندارد و می‌توانید دندان‌تان را ارتودنسی کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و بررسی وضعیت دهان و دندان خود، می‌توانید به کلینیک دکتر قریشی مراجعه کنید تا متخصصین ما به معاینه شما پرداخته و بهترین روش درمانی را پیشنهاد دهند.

۵/۵ - (۶ امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها