ارتودنسی و جراحی فک دو عمل زیبایی و درمانی برای رفع ناهماهنگی و هنجارهای مشاهده شده در وضعیت دندانها و فک است. ارتودنسی و جراحی فک بطور همزمان برای بیمارانی توصیه میشود که برای انجام ارتودنسی دندان نیاز به جراحی بر روی فک جهت بهبود وضعیت درمان هستند. جراحی فک و ارتودنسی هر دو با هدف ایجاد زیبایی و ترتیب در دندانها با رفع ناهنجاری موجود در وضعیت فک بالا و پایین صورت میگیرد.
جراحی ارتودنسی شامل مجموعه پیشرفتهای از جراحی است که به منظور قرارگیری دندانها، استخوانهای فک در بهترین موقعیت ساختاری شان میباشد. در حالت کلی جراحی فک برای ارتودنسی برای زمانی است که نامرتبی دندانها و فک به حدی شدید بوده که ارتودنسی به تنهایی نتواند آن را اصلاح کند.
ارتودنسی و جراحی فک برای افرادی که از مشکل ناهماهنگی دندانها به همراه عارضههای شدید مشاهده شده در حالت فک همراه هستند توصیه میشود. جراحی فک و ارتودنسی تحت نظارت یک متخصص ارتودنسی و زیبایی دندان و فک پس از انجام ویزیت بیمار تحویز میگیرد.
- ارتباط ارتودنسی و جراحی فک برای دندانها
- مراحل ارتودنسی و جراحی فک چقدر طول میکشد؟
- جراحی ارتودنسی چه زمانی توصیه میشود؟
- دلیل ضرورت انجام جراحی فک برای ارتودنسی چیست؟
- عوارض احتمالی جراحی فک برای ارتودنسی کدامند؟
- نکات مهم در انجام جرای فک و ارتودنسی بطور همزمان
فهرست عناوین
ارتباط ارتودنسی و جراحی فک برای دندانها
متخصص ارتودنسی در هنگام مراجعه بیمار برای ارتودنسی علاوه بر شرایط دندانها، وضعیت فکین را مورد بررسی قرار میدهد. در مواقعی که تنها ارتودنسی در رفع نامنظمی دندانها و حالت گیری مناسب فک تاثیر ندارد، پیشنهاد ارتودنتیست انجام ارتودنسی و جراحی فک بطور همزمان میباشد.
ارتودنسی و جراحی فک بیشتر با هدف اصلاح عدم تطابق دندانها و فک و عدم تناسب چهره ناشی از این معضل تجویز میشود. علاوه بر این نکته ارتودنسی و جراحی فک برای افرادی که تحت تاثیر نامیزانی فکها و فشردگی دندانها با مشکلات کلامی مواجه هستند، نیز یک راه درمانی به شمار میآید.
عمل ارتودنسی و جراحی فک به این شکل بوده که ارتودنسی پیش از حراجی فک برای ایجاد هماهنگی دندانها و سهولت در امر جا به جایی فک و قرار گرفتن آن در موقعیت مناسب انجام میشود. به عبارتی دیگر ارتودنسی پیش نیاز جراحی فک میباشد.
مراحل ارتودنسی و جراحی فک چقدر طول میکشد؟
برای ارتودنسی و جراحی فک طی شدن یک دوره درمان تقریبا دو ساله توسط متخصص ارتودنسی پیش بینی شده که به این صورت میباشد:
- دوره مرتب سازی دندانهای بیمار با ارتودنسی دندانها به مدت ۱۲ الی ۱۸ ماه وابسته به وضعیت دندانها طول میکشد.
- پس از اتمام دوره درمان ارتودنسی جراحی فک با وجود تجهیزات ارتودنسی در دندان شروع میشود.
- با اتمام جراحی فک برای رفع نامنظمیهای موجوذ عمل ارتودنسی به مدت ۶ الی ۱۲ ماه توسط متخصص ارتودنسی تمدید شده و ادامه مییابد.
جراحی ارتودنسی چه زمانی توصیه میشود؟
جراحی ارتودنسی برای زمانی که ارتودنسی به تنهایی توانایی رفع ناهماهنگیهای دندانی و فکی را نداشته باشد، از سمت ارتودنتیست تجویز میشود. برای اصلاح عملکرد فک و رفع ناهنجاریهای بوجود آمده در جای گیری فک تحت تاثیر موارد مادرزادی و اختلالات رشد و مشکلات دهانی جراحی ارتودنسی یک پیشنهاد اوصولی به شمار میآید.
جراحی ارتودنسی در برخی مواقع نیز برای بهبود وضعیت فک و دندان در افرادی که با معضل ناواضحی کلامی و عدم تسلط بر اقدامات ساده ای مثل غذا خوردن مواجه هستند توصیه میشود. در این میان بیشتر ارتودنتیستها برای ماندگاری این عمل(ارتودنسی) در طولانی مدت جراحی ارتودنسی را توصیه میکنند.
روش ترکیبی جراحی ارتودنسی با اعمال حرکت استخوان فک به یک موقعیت آناتومیکی بهتر میتواند در مدت زمان اتمام ارتودنسی تاثیر مثبت داشته باشد. جراحی ارتودنسی برای بهبود تنفس و بهبود تکلم نیز توصیه میشود.
دلیل ضرورت انجام جراحی فک برای ارتودنسی چیست؟
جراحی فک برای ارتودنسی در مواقعی که بیمار با مشکلات گستردهای در نحوه شکل گیری فک و وضعیت دندانها مواجه بوده توسط متخصص ارتودنسی تجویز و توصیه میشود.
از دلایل ضرورت انجام جراحی فک برای ارتودنسی رفع عارضههای مثل جلو بودن فک پایین، عقب بودن شدید فک پایین، عدم وجود چانه، انحراف فک پایین و بالا، تنگی شدید فک بالا، مشاهده شدن لثه به مقدار زیاد هنگام لبخند زدن(لبخند لثهای)، نقایص و سندرم های مادزادی، عوارض ناشی از ضربه به فک وصورت میباشد.
هر کدام از موارد بیان شده به تنهایی دلیل محکمی برای انجام روش جراحی فک برای ارتودنسی در بیمار میباشد.
عوارض احتمالی جراحی فک برای ارتودنسی کدامند؟
جراحی فک برای ارتودنسی ممکن است با عوارض و مشکلاتی پس از انجام عمل مواجه باشد. در این قسمت به چند مورد از این موارد اشاره میکنیم.
- درد ناشی از جراحی که پس از انجام این عمل حس میشود.
- التهاب و تورم در قسمتهای جراحی شده
- خونریزی در بخشهای تحت عمل جراحی فک
- عفونت های ثانویه که ممکن است در اثر مراقبت نادرست رخ دهد.
- آسیب به بافت و ساختار طبیعی لثه، استخوان و دندان
- عوارض مربوط به داروهای بیهوشی و بی حسی
نکات مهم در انجام جرای فک و ارتودنسی بطور همزمان
- به جراحی فک و ارتودنسی، ارتوسرجری میگویند. این عمل برای افرادی که از ناهنجاریهای فکی همچون اپن بایت، دیپ بایت، کراس بایت و دیگر مشکلات فکی رنج می برند توصیه میشود.
- جراحی فک و ارتودنسی از ترکیب دو عمل مهم در درمان و زیبایی دندان و فک تحت نظارت یک متخصص ارتودنسی و در شرایط تایید شده بیمار صورت میگیرد.
- عمل جراحی فک با بیهوشی و مراجعه به اتاق عمل همراه بوده بنابراین بررسی وضعیت سلامت بیمار قبل از انجام جراحی فک و ارتودنسی از بسیار مهم است.
- سن مناسب برای مراجعه بیمار جهت استفاده از روش جراحی فک و ارتودنسی برای رفع مشکلات دندان و فک به تشخیص متخصصان ارتودنسی بین ۱۸ الی ۴۵ سال است.
- رژیم غذایی و فعالیت فیزیکی افراد چندین روز پس از انجام جراحی فک و ارتودنسی باید تحت نظارت و توصیههای ارتودنتیست و پزشک جراح فک تعیین شود.
- هزینه انجام عمل جراحی فک و ارتودنسی به دلیل انجام چندین روش درمانی به طور همزمان متغیر بوده و وابسته به شرایط تعیین میشود.