لق شدن دندان در ارتودنسی

لقی شدن دندان در ارتودنسی، از مشکلاتی است که افرادی که ارتودنسی می‌کنند در روزهای اول، ممکن است دچار آن شوند و برای آن ها نگرانی ایجاد کند. در این مطلب از دکتر سعید قریشی همراه با شما به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت و دلایل آن را بررسی می کنیم.

 

ارتودنسی

ارتودنسی شاخه ای از دندان پزشکی است که کار اصلاح دندان و مرتب‌سازی در فک انجام می‌دهد. گاهی اوقات به دلیل مشکلات فکی و کمبود فضا و بزگی دندان، دندان ها در فک مرتب قرار نمی‌گیرند و معمولا روی هم و غیر منظم در فک رشد می‌کنند.

این رشد نامنظم مشکلات زیادی را برای فرد به همراه دارد. به طور مثال طول عمر دندان بسیار کم می‌شود و شکل نامناسبی دارند، همچنین زیبایی چهره را بسیار تحت ناثیر قرار می‌دهند. علاوه بر این مشکلات در دندان های نا مرتب امکان پوسیدگی، مشکل پریودنتال، مشکلات لثه، سردرد، درد در شانه و گردن بسیار مشاهده می‌شود.

از جمله مزایای ارتودنسی:

  • طول عمر بیشتر دندان ها
  • سلامت دهان و لثه
  • ظاهر زیبا

 

درمان با ارتودنسی

ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک، دو نوع اصلی مورد استفاده در درمان است. این که چه نوع ارتودنسی برای شما استفاده شود به مواردی مثل سن، مشکل فک و میزان نامرتبی دندان بستگی دارد که متخصص شما آن را تشخیص می‌دهد.

دستگاه ارتودنسی از بریس، براکت و سیم ارتودنسی تشکیل شده است، که به صورت مجزا بر روی دندان قرار می گیرد.

 

عوارض ارتودنسی

 

عوارض ارتودنسی چیست؟

اگر قصد ارتودنسی دارید باید علاوه بر داشتن آگاهی نسبت به مزیت های آن عوارض ارتودنسی را نیز بدانید. در طول دوره ارتودنسی به دلیل وجود براکت ها بر روی دندان، شستشو مقدار سخت است و درست انجام نمی‌شود و ممکن است پوسیدگی اتفاق بیفتد. البته باید گفت با معاینه روتین توسط دندان پزشک مربوطه این پوسیدگی به حداقل می‌رسد چرا که پزشک شما با نظارت بر بهداشت دهان و دندان شما راه‌کارهای خوبی برای بهتر شستن دندان به شما می‌دهد.

 

فشار ناشی از دستگاه ارتودنسی به چه بخشی از دندان وارد می‌شود؟

پروسه ارتودونسی با فشار ناشی از براکت ها بر فضای فک و دندان باعث حرکت دندان ها و قرار گرفتن آن ها در جای خود می‌شود. به طور کلی این فشار به تاج دندان‌ها، ریشه دندان‌ها، استخوان های نگهدارنده اطاف دهان و لیگامان پریودنتال وارد می‌شود.

 

لق شدن دندان در ارتودنسی

 

آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان می شود؟

ممکن است چند روز پس از ارتودنسی این حس در شما به وجود آید که دندان هایتان لق شده است، در این شرایط بهتر است نگران نباشید چرا که این مشکل و این حس طبیعی است. علت این لق شدن ها حرکت دندان است؛ به این دلیل که وقتی براکت ها بر دوی دندان قرار می‌گیرد نیروی زیادی به دندان وارد می‌شود. این فشار برای قرار گرفتن دندان در جای خودش ضروری است.

در طول درمان ارتودنسی روند حرکت به میزان نا هنجاری دندان، سن و جنسیت بستگی دارد. بخ طور کلی در طول ۱ ماه از ارتودونسی دندان حدود ۱ میلیمتر حرکت می‌کند و در آخر دندان ها در موقعیت صحیح خود قرار می‌گیرد. در آخر روند درمان ارتودنسی براکت ها از دندان جدا می‌شود، در این مرحله بازسازی استخوان فک متوقف می‌شود ولی برای اینکه دندان های شما در سر جای خودش تثبیت شود باید حتما از نگهدارنده استفاده کنید.

همچنین زمانی که براکت ها از دندان جدا می‌شوند حس لق شدن برطرف می‌شود.

 

عواملی که باعث لق شدن دندان در طول دوره ارتودنسی می‌شوند:

  • درد مداوم در دندان: در دندان در روزهای اولیه ارنودنسی طبیعی است ولی اگر درد به صورت ممتد باشد و باید حتما به پزشک خود مراجعه کنید تا برای شما فشار وترده به دندان ها را کمتر کند.
  • بیماری های لثه: گاهی ممکن است بیمار قبل از ارتودنسی دچار بیماری لثه باشد، بنابراین حتما قبل از شروع دوره درمان ارتودنسی باید اقدام به رفع بیماری لثه کند. اگر بیمار با بیماری لثه اقدام به ارتودنسی کند دندان ها لق می‌شود و خطرناک است.
  • شلوغی زیاد دندان ها: اگر دندان ها بیش از اندازه نامرتب و شلوغ باشند روند درمان کندتر می‌شود و لقی در آن بیشتر احساس می شود.

 

تغییر رنگ دندان در ارتودنسی

 

تغییر رنگ دندان ها پس از ارتودنسی

گاهی اوقات پس از تمام شدن دوره ارتودنسی دندان ها تغییر رنگ می‌دهند و این تغییر رنگ معمولا به صورت موقتی صورت می‌گیرد. این تغییر رنگ به خاطر استفاده از دهان شویه مخصوصی است که بعد از ارتودنسی دکتر به شما تجویز می‌کند و با مسواک زدن آن تغییر رنگ از بین می‌رود.

اگر شما به نسبت به دندان های خود بسیار حساس شوید می‌توانید با استفاده از روش های سفید کردن که دندان پزشک به شما پیشنهاد می‌دهد دندان های خود را سفید کنید. اما به طور کلی می‌توان گفت بی‌توجهی به نکات بهداشتی بعد از ارتودنسی از دلایل عمده تغییر رنگ دندان های شما می‌باشد بنابراین باید به نظافت دهان و دندان خود بسیار اهمیت دهید تا نتیجه مطلوبی از ارتودنسی خود دریافت کنید.

 

کلام پایانی

در این مطلب لقی دندان در ارتودنسی و علت های لق شدی دندان در ارتودنسی را با یکدیگر بررسی کردیم و به موضوع آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان می شود؟ پرداختیم. توجه داشته باشید که اگر قصد ارتودنسی دارید در قدم اول به یک متخصص خرفه ای مراجعه کنید و رضایت و کارهای بیمارهای قبلی را حتما بررسی کنید؛ چرا که ارتودنسی کار بسیار حساسی است که باید توسط متخصصین این امی انجام شود.

 

۴.۳/۵ - (۱۵ امتیاز)
ارتودنسی لینگوال
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Tahora
Tahora
7 ماه قبل

دوتا از دندونای جلوم لق شده
یه استرس بدی ام به ادم‌میده
از وقتی که ارتودنسی کردم اینجوری شده
فقط دوتا دندونای جلوم