ارتودنسی دندان عصب کشی شده، یکی از موضوعات پرچالش در حوزه دندانپزشکی است. خیلی از افراد به هر دلیلی مجبور شدهاند دندانهایشان را عصب کشی کنند و بعد از مدتی به فکر ارتودنسی دندانها میافتند. این افراد کنجکاو هستند بدانند که آیا این کار امکان پذیر است یا خیر؟
ما در این مطلب تصمیم داریم به این سوال پاسخ داده و نکات مهمی در خصوص عصب کشی دندان در زمان ارتودنسی به شما توضیح دهیم؛ با ما باشید.
آیا میتوان دندان ارتودنسی را عصب کشی کرد؟
پاسخ این سوال مثبت است. دندانهایی که عصب کشی شدهاند را میتوان ارتودنسی کرد. اگر دندان عصب کشی شده نیاز به ترمیم و تنظیم موقعیت داشته باشد، ارتودنسی میتواند بهبود قابل توجهی را در موقعیت دندان و عملکرد آن ایجاد کند.
در این روش، از براکتها، سیمها و دیگر ابزارهای ارتودنسی استفاده میشود تا دندان به جایگاه صحیح خود بازگردانده شود. به طور کلی عصب کشی قبل ارتودنسی نامرئی، متحرک، ثابت و یا بعد از آن مشکلی ندارد و میتواند در شرایط مختلف، انجام شود.
بنابراین، اگر دندان شما عصب کشی شده است و نیاز به تنظیم موقعیت دارد، میتوانید با دندانپزشک در مورد ارتودنسی دندان عصب کشی شده مشورت کنید.
عصب کشی دندان حین ارتودنسی
حال که متوجه شدید ایا دندان عصب کشی شده را میتوان ارتودنسی کرد یا خیر، ممکن است برعکس این سوال هم به ذهنتان رسیده باشد؛ یعنی آیا امکان عصب کشی دندان در زمان ارتودنسی وجود دارد یا خیر؟
خوشبختانه این کار هم ممکن است و اگر دندانها در حین ارتودنسی دچار مشکلاتی مثل عفونت شوند، میتوان آنها را عصب کشی کرد. انجام این کار هم برای ارتودنسی ثابت و هم متحرک مانعی ندارد و تحت هر شرایطی باید سلامت و درمان دندان را در اولویت قرار داد.
در چه مواقعی هنگام ارتودنسی، دندان را عصب کشی میکنند؟
همانطور که گفتیم، گاهی اوقات ممکن است بعد از نصب بریس ارتودنسی، نیاز به عصب کشی وجود داشته باشد. در این قسمت، به شرایط خاصی که نیاز به عصب کشی دندان در حین ارتودنسی وجود دارد، اشاره خواهیم کرد:
- وجود عفونت یا التهاب: اگر دندانها دچار عفونت یا التهاب پالپ (عصب) شوند، عصب کشی ضرورت پیدا میکند تا از پیشرفت عفونت جلوگیری شود.
- تروما یا آسیب به دندان: در صورتی که عصب دندان به دلیل تروما یا ضربه فیزیکی دچار آسیب شود، لازم است که حتی در حین ارتودنسی متحرک یا ثابت، آن را عصب کشی کرد تا بیمار درد نکشد.
- دندانهایی با پوسیدگی شدید: اگر دندانی که قرار است ارتودنسی شود به شدت پوسیده باشد و عصب آن در معرض خطر قرار گیرد، ممکن است نیاز به عصب کشی داشته باشد.
- برنامهریزی درمانی: گاهی اوقات دندانپزشک تشخیص میدهد که عصب کشی برای حفظ سلامت کلی دندان و جلوگیری از مشکلات آینده ضروری است.
به طور کلی، تصمیمگیری درباره ارتودنسی دندان عصب کشی شده یا عصب کشی دندان در زمان ارتودنسی، باید توسط دندانپزشک و متخصص ارتودنسی و صد البته، بر اساس وضعیت خاص هر بیمار انجام شود.
شرایط ارتودنسی دندان عصب کشی شده
ارتودنسی دندان عصب کشی شده، نیاز به شرایط خاصی دارد. برخی از شرایطی که معمولا برای ارتودنسی دندان عصب کشی شده لازم است.
۱. سالم بودن دندان عصب کشی شده
قبل از اقدام به ارتودنسی دندان عصب کشی شده، باید اطمینان حاصل شود که دندان عصب کشی شده تا حد مناسبی سالم است و هیچ عفونت، نقص یا مشکل دیگری در آن وجود ندارد. عفونت یا مشکل در دندان عصب کشی شده میتواند باعث شکستگی و آسیب به ساختارهای دیگر مانند ریشه دندان شود.
۲. ساختار مناسب دندان
دندان عصب کشی شده باید ساختار مناسبی داشته باشد تا بتوان با اطمینان براکتها و سیمهای ارتودنسی را بر روی آن قرار داد. ساختار دندان شامل حفره دندان، ریشه و بافت اطراف آن باید در وضعیت مناسبی باشد.
۳. استحکام کافی دندان
دندان عصب کشی شده باید استحکام کافی داشته باشد تا بتواند نیروی وارده از سمت تجهیزات ارتودنسی را تحمل کند. اگر دندان ضعیف یا ناپایدار باشد، احتمالا برای انجام ارتودنسی مناسب نخواهد بود.
مهم است که هر مورد، به صورت جداگانه ارزیابی شود و بسته به شرایط خاص هر بیمار، تصمیم نهایی برای انجام ارتودنسی دندان عصب کشی شده گرفته شود. بنابراین، برای بررسی شرایط ارتودنسی دندان عصب کشی شده، باید حتما به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.
هزینه ارتودنسی دندان عصب کشی شده چقدر است؟
به طور کلی، روند انجام ارتودنسی دندان عصب کشی شده، تفاوت زیادی با ارتودنسی دندانهای معمولی ندارد. به همین دلیل، هزینه ارتودنسی دندان عصب کشی شده، نباید خیلی نسبت به هزینه ارتودنسی دندانهای معمولی متفاوت باشد.
البته برای بررسی شرایط، تعیین قیمت ارتودنسی دندان عصب کشی شده و اطلاع از مراقبتهای ارتودنسی، حتما باید با دندانپزشک مشورت کنید.
سولات متداول
در ادامه به سوالات پرتکرار شما در مورد شرایط ارتودنسی دندان عصب کشی شده و برعکس، پاسخ میدهیم.
آیا امکان عصب کشی دندان حین ارتودنسی وجود دارد؟
بله در صورتی که پزشک تشخیص دهد عصب دندان در معرض آسیب قرار گرفته، ممکن است در حین ارتودنسی هم دندان را عصب کشی کند.
آیا میتوان دندانی که ارتودنسی شده را عصب کشی کرد؟
بله ارتودنسی مانع خاصی برای عصب کشی دندان ایجاد نمیکند.
آیا عصب کشی دندان پس از ارتودنسی، فرم دندان را تغییر میدهد؟
بله امکان تغییر فرم دندان وجود دارد و شاید نیاز باشد برخی از مراحل درمان ارتودنسی را تکرار کرد.
در چه مواقعی ارتودنتیست دندان عصب کشی شده را ارتودنسی نمیکند؟
در صورتی که دندان به شدت پوسیده و آسیب دیده بوده یا اینکه عفونت دندان بسیار شدید باشد.
آیا امکان عصب کشی در زمان ارتودنسی به نوع بریس ارتباطی دارد؟
خیر؛ نوع ارتودنسی مانعی برای عصب کشی دندان ایجاد نخواهد کرد.
در این مطلب سعی کردیم در مورد ارتودنسی دندان عصب کشی شده با شما عزیزان صحبت کنیم و به این سوال که ایا دندان عصب کشی شده را میتوان ارتودنسی کرد یا خیر، پاسخ دادیم.
انجام دادن این روشهای درمانی، به شرایط کلی و وضعیت دندانهای شما بستگی دارد و حتما باید در این خصوص با یک متخصص ارتودنسی مشورت کنید.
در صورتی که در تهران یا قم ساکن هستید، میتوانید به مطب دکتر قریشی مراجعه نمایید تا متخصصین ما شما را معاینه کرده و در نهایت، بهترین روش درمانی را پیشنهاد دهند. به این ترتیب متوجه میشوید که امکان انجام درمانهای دیگر مثل عصب کشی یا کشیدن دندان در ارتودنسی را دارید یا خیر.