ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت

ایمپلنت دندان ریشه مصنوعی دندان است که طی یک عمل جراحی در داخل استخوان فک کاشته می‌شود تا جایگزین ریشه دندان شود و بر روی آن روکش یا بریج نصب شده و جایگزین تاج دندان شود.

جنسی که از آن ایمپلنت دندان ساخته می‌شود متفاوت بوده و ممکن است تیتانیوم یا نوعی سرامیک شبیه استخوان و زیست سازگار به نام زیرکونیا برای این منظور انتخاب شود.

ایمپلنت دندان انواع مختلف دارد: برخی انواع آن شکلی شبیه ریشه داشته و در داخل استخوان قرار می‌گیرند و برخی دیگر در شرایطی که استخوان فک برای پشتیبانی از این انواع ایمپلنت کافی نیست، با اسکلت فلزی مستقیماً بر روی استخوان قرار می‌گیرند.

ایمپلنت چگونه عمل می‌کند؟

ایمپلنت ممکن است برای نگه داشتن بریج دندان مورد استفاده قرار بگیرد و نیاز به دندان مصنوعی را مرتفع سازد و یا خود آن به صورت تکی جایگزین دندان شود.

آیا همه افراد می‌توانند ایمپلنت بکارند؟

اگر می‌خواهید بدانید آیا شرایط مناسبی برای کاشت ایمپلنت دارید یا خیر، باید با دندانپزشک در این زمینه صحبت کنید.

باید از نظر سلامت عمومی در وضعیت مناسبی قرار داشته باشید و ساختار استخوان فک از نظر حجم و تراکم باید مناسب باشد و همچنین بافت لثه کاملاً سالم باشد تا پشتیبانی کافی از ایمپلنت فراهم شود.

افرادی که نمی‌توانند دندان مصنوعی بگذارند می‌توانند به دنبال روش‌های بهتری مانند ایمپلنت باشند.

در صورتی که از مشکلات مزمن مانند دندان قروچه یا به هم فشردن فک و یا بیماری‌های سیستمی مانند دیابت رنج می‌برید احتمال موفقیت ایمپلنت در شما کمتر خواهد شد، علاوه بر این افرادی که سیگار می‌کشند یا الکل مصرف می‌کنند ممکن است نتوانند ایمپلنت بکارند.

عمل کاشت ایمپلنت چگونه است؟

دندان‌پزشک جراحی کاشت ایمپلنت دندان را تحت بی ‌حسی موضعی انجام می‌دهد.

ابتدا لثه برش خورده و سوراخی در داخل استخوان ایجاد می‌شود که ایمپلنت در آن قرار می‌گیرد، سپس لثه روی ایمپلنت بخیه میشود، چند ماه باید منتظر بمانید تا استخوان فک رشد کرده و به ایمپلنت جوش بخورد، پس از آن در جراحی ساده ای بافت لثه روی ایمپلنت برش خورده و اباتمنت و سپس روکش یا بریج بر روی آن نصب می‌شود.

در برخی انواع ایمپلنت، اباتمنت و پایه ایمپلنت به صورت یک تکه واحد هستند و در جراحی مرحله اول روی آن پوشانده نمی‌شود بنابراین نیازی به جراحی دوم وجود ندارد.

فرایند کاشت ایمپلنت چه مدت طول می‌کشد؟

تمامی این فرآیند معمولاً نه ماه طول می‌کشد. با این حال شرایط بهبودی و التیام هر بیمار متفاوت است بنابراین زمان دقیق آن برای هر فرد جداگانه تعیین می‌شود. پس از جایگذاری پایه ایمپلنت به روش جراحی و سپری شدن شش ماه (فرایند یکپارچگی استخوان)، معمولاً نصب روکش بیش از دو ماه طول نمی‌کشد.

گاهی اوقات در صورتی که کیفیت استخوان مناسب باشد می‌توان کل فرآیند کاشت ایمپلنت را به صورت فوری و ظرف یک جلسه انجام داد.

موفقیت ایمپلنت دندان چگونه است؟

میزان موفقیت ایمپلنت بستگی به موقعیت دندان در دهان و همچنین سلامت بیمار و رعایت دقیق دستورات دندان‌پزشک دارد. به طور کلی نرخ موفقیت ایمپلنت بسیار بالا برآورد می‌شود.

مراقبت از ایمپلنت چگونه است؟

یکی از بزرگ‌ترین عوامل شکست درمان ایمپلنت دندان عدم رعایت بهداشت مناسب دهان است. حتماً باید دندان ایمپلنتی را همانند دندان‌های طبیعی دیگر حداقل روزی دو مرتبه مسواک بزنید و یک مرتبه نخ دندان بکشید. دندانپزشک دستورالعمل دقیق مراقبت از ایمپلنت را به شما می‌گوید. هر شش ‌ماه یک ‌بار به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت سلامت لثه و دندان‌ها ارزیابی شده و در صورت لزوم تمیز کاری و جرم گیری انجام شود.

هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟

از آنجایی‌ که کاشت ایمپلنت مستلزم عمل جراحی و درمان‌های دیگر است هزینه آن بیشتر از بریج تمام می‌شود. با این حال ممکن است هزینه آن در بلند مدت مقرون به صرفه تر باشد.

۵/۵ - (۵ امتیاز)
قیمت ایمپلنت دندان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.