بهبود خواب با ارتودنسی

پزشک تایید کننده: دکتر سعید قریشی

بهبود خواب با ارتودنسی

خواب یکی از عوامل اساسی در حفظ سلامتی و رفاه روانی است و اهمیت بسزایی دارد؛ اما به‌تازگی مشکلات خواب و اختلالات خواب در جامعه روبه افزایش است و روی زندگی روزمره افراد تاثیرات منفی گسترده‌ای می‌گذارد.

یکی از راه‌های موثری که امروزه برای بهبود وضعیت خواب مورد استفاده قرار می‌گیرد، ارتودنسی است. در علم پزشکی، بهبود خواب با ارتودنسی به عنوان یک روش غیرقابل انکار شناخته می‌شود؛ اما به نظر شما واقعا ارتودنسی می‌تواند به بهبود خواب منجر شده و اختلالات خواب را برطرف کند؟ در ادامه مطلب به این سوال پاسخ خواهیم داد.

 

ارتباط ارتودنسی با بهبود خواب

به نقل از وب سایت معتبر ASmileWorks ارتودنسی می‌تواند درمانی برای بی‌خوابی و بهبود خواب شما باشد. به گفته این وب سایت، اگر صبح‌ها از خواب بیدار می‌شوید اما در ناحیه گردن و فک خود احساس تنش و درد دارید و فکر می‌کنید که به اندازه کافی نخوابیده‌اید، ممکن است به مال اکلوژن مبتلا باشید که با ارتودنسی قابل بهبود و درمان است.

به‌طورکلی با توجه به نواحی درد مانند ناحیه فک یا گردن، احتمال وجود مشکلات ارتودنسی مانند آپنه خواب متغییر، مال اکلوژن در فک و دهان وجود دارد. این مشکلات همگی روی بهبود کیفیت خواب تاثیرگذارند؛ بنابراین می‌توان گفت بهبود خواب با ارتودنسی امکان‌پذیر است.

طبق توضیحات ارائه شده، پیشنهاد می‌کنیم با یک متخصص ارتودنسی باتجربه مشورت داشته باشید. این کار می‌تواند برای حل مشکل شما و انجام بهترین روند درمانی مثمر ثمر واقع شود؛ چرا که یک پزشک متخصص می‌تواند با بررسی و ارزیابی وضعیت خواب شما، بهترین رویکرد را توصیه می‌کند. این رویکرد احتمالا شامل روش‌های ارتودنسی، اصلاح شیوه زندگی و جراحی می‌شود.

 

ارتباط ارتودنسی و بهبود خواب

 

۱. درمان آپنه خواب با ارتودنسی

آپنه خواب نوعی اختلال در خواب است. این نوع اختلال باعث قطع تنفس فرد هنگام خواب به شکل ناگهانی و موقت خواهد شد. وقفه‌ای که در اثر آپنه رخ می‌دهد، ممکن است در طول شب بارها تکرار گردد و به بیداری فرد و اختلال در الگوی خواب او منجر شود. با این حال سوالی که در اینجا به وجود می‌آید این است که آیا بهبود خواب با ارتودنسی زمانی که اختلال آپنه وجود دارد، امکان پذیر است یا خیر؟

در پاسخ به سوال فوق باید بگوییم که دلایل بسیاری برای این اختلال وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به تنگی مجاری تنفسی، سن بالا، چاقی، مصرف الکل و دخانیات، ساختار جسمی فرد و مشکلات ارتودنسی اشاره کرد.

برای درمان آپنه خواب دقیقا نمی‌توان گفت باید از چه روش یا راهکاری کمک گرفت؛ چرا که معمولا درمان این اختلال وابسته به علت موجود است و باتوجه به علت، راهکار می‌تواند تغییر در سبک زندکی، استفاده از داروها، استفاده از دستگاه‌های CPAP یا در مواردی ارتودنسی باشد.

درمان آپنه خواب با ارتودنسی با استفاده از اپی‌دنتیکس (Epigenetics) که شامل استفاده از اسپلینت‌های دهانی تنظیمی است، انجام می‌شود. این روش معمولا با تنظیم موقعیت فک و زبان، می‌تواند از بروز انسداد مجاری تنفسی جلوگیری کرده و کیفیت خواب شما را بهبود بخشد.

بنابراین می‌توان گفت که درمان آپنه خواب با استفاده از ارتودنسی و اپی‌دنتیکس، به‌عنوان روشی کم‌خطر و کارآمد، شناخته شده است و می‌تواند به شکل موثری به بهبود خواب فرد مبتلا به این اختلال منجر شود.

 

درمان آپنه خواب با ارتودنسی

 

۲. درمان دندان قروچه با ارتودنسی

دندان قروچه یا دندان‌های قروچه (Overbite) به وضعیتی گفته می‌شود که دندان‌های فک بالایی بیش از اندازه روی دندان‌های پایینی فشار می‌آورند. این مشکل را معمولا نوعی اختلال ارتودنسی می‌شناسند؛ از همین‌رو پزشکان عقیده دارند در صورت بروز دندان‌های قروچه، امکان بهبود خواب با ارتودنسی وجود خواهد داشت.

اختلال دندان‌های قروچه باعث به‌وجود آمدن مشکلاتی مانند فشار زیاد روی دهان، مشکلات گوارشی، سایش نامتوازن دندان‌ها و تشدید درد مفاصل فک می‌شود. درمان‌هایی که امروزه برای رفع این مشکل مورد استفاده قرار می‌گیرند، به عوامل مختلفی وابسته هستند؛ اما ارتودنسی به‌عنوان یکی از روش‌های شایع و موثر برای درمان این مشکل مطرح شده است.

اما در رابطه با کودکان، توسعه نامناسب فک می‌تواند علت دندان قروچه کودکان در خواب باشد؛ از همین‌رو معمولا هنگام مراجعه به درمانگر، پیشنهاد او برای حل این مشکل در اغلب مواقع ارتودنسی است. ارتودنسی با استفاده از ابزارهای‌ تنظیمی به‌منظور تصحیح موقعیت دندان‌ها و برطرف کردن اختلال بین فک‌ها انجام می‌شود.

از جمله روش‌های ارتودنسی برای درمان دندان قروچه می‌توان به استفاده از بریس (Braces)، پلاک‌های شفاف (Invisalign) و ارتودنسی لینگوال (Lingual Braces) اشاره کرد. این ابزارها به بهبود ترتیب دندان‌ها، تنظیم موقعیت فک‌ها و بهبودی قابل‌ توجه در وضعیت دندان قروچه و بهبود کلی زیبایی و عملکرد دهان منجر خواهند شد.

 

درمان دندان قروچه با ارتودنسی

 

۳. درمان اختلال مفصل گیجگاهی فکی با ارتودنسی

از دیگر مواردی که باعث به وجود آمدن اختلال در خواب می‌شود، می‌توان به اختلال مفصل گیجگاهی فکی اشاره کرد. با این وجود به‌نظر شما بهبود خواب با ارتودنسی ممکن است؟ پیش از آنکه به این سوال پاسخ دهیم، تصمیم داریم درمورد اختلال مفصل گیجگاهی فکی اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم. سپس راهکارهای درمان این مشکل را به شما معرفی می‌کنیم و بهتر است بدانید، در میان تمامی راهکارها بی‌شک ارتودنسی یکی از متداول‌ترین‌ها خواهد بود.

اختلال مفصل گیجگاهی فکی یا به عبارت دقیق‌تر دیسک‌های مفصل گیجگاهی، یکی از متداول‌ترین اختلالاتی است که در مفصل فکی انسان رخ می‌دهد. این اختلا باعث درد، عدم تحرک راحت در ناحیه مفصل فکی یا سفتی فک می‌شود. اختلال مفصل گیجگاهی فکی معمولا به علت جابه‌جایی یا آسیب‌دیدگی دیسک‌های موجود در مفصل فکی به‌وجود می‌آید.

درمان‌های موجود برای اختلال مفصل گیجگاهی فکی به شدت و علت این اختلال وابسته هستند، با این حال در بسیاری از مواقع ارتودنسی برای رفع این مشکل به‌عنوان درمانی موثر پیشنهاد می‌شود؛ بنابراین ارتودنسی و بهبود خواب با یکدیگر رابطه مستقیمی دارند.

به‌طورکلی برای درمان اختلال مفصل گیجگاهی فکی از ارتودنسی استفاده می‌کنند. ارتودنسی با تنظیم موقعیت دندان‌ و فک به تعادل و هماهنگی بهتر مفاصل فکی کمک کرده و درد و مشکلات ناشی از این اختلال می‌کاهد.

با توجه به این توضیحات باید گفت در صورت اختلال در مفصل گیجگاهی فکی و احساس درد در ناحیه فک و عدم تحرک مفصل فکی، یکی از گزینه درمانی فوق موثر  ارتودنسی است؛ از همین‌رو طبیعی است که ارتودنسی و بهبود خواب را در رابطه‌ای مستقیم با یکدیگر قرار دهیم و اظهار کنیم که ارتودنسی می‌تواند به بهبود کیفیت خواب شما بینجامد.

 

بهبود خواب با ارتودنسی و رفع اختلالات مربوط به خواب با این روش

در این مطلب سعی داشتیم به شما بگوییم آیا بهبود خواب با ارتودنسی حاصل می‌شود یا خیر و در خلال این موضوع به بررسی مشکلات و اختلالات خواب راهکارهای درمان‌ آن‌ها پرداختیم. همانطور که متوجه شدید، یکی از اصلی‌ترین و کارآمدترین روش‌هایی که در علم پزشکی برای درمان بسیاری از اختلالات خواب مورد استفاده قرار می‌گیرد، ارتودنسی است. در نهایت امیدواریم که با مطالعه این مطلب توانسته باید به اطمینان کافی برای حل مشکلات خواب خود برسید.

۵/۵ - (۱۰ امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها