ارتودنسی سریع و روش های سریع کردن ارتودنسی

ارتودنسی سریع؛ روشی برای منظم کردن فوری دندان‌ها

مشاهده می‌شود که بخشی از افرادی که در سنین نوجوانی دندان‌های نامرتبی دارند به دنبال ارتودنسی کوتاه مدت هستند. بخشی از بهم ریختگی دندان‌ها ژنتیکی بوده و طبیعی است که برای هیچکس خوشایند نیست.

به دلیل سختی های دوران ارتودنسی و تاثیر آن بر ظاهر لبخند افراد، اکثرا به دنبال ارتودنسی سریع هستند. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی کامل متد ارتودنسی فوری بپردازیم.

ارتودنسی سریع چیست؟

فرایند ارتودنسی و مرتب کردن دندان‌ها، عملیاتی زمان‌بر و طولانی است. بنابراین امکان اینکه ظرف چند دقیقه بتوان کل دندان‌ها و فک را مرتب کرد؛‌ غیرممکن است. بنابراین شاید این سوال برای شما پیش بیاید که ارتودنسی کوتاه مدت چیست و چگونه می‌توان آن را انجام داد.

در پاسخ باید بگوییم که ارتودنسی سریع، به روش‌هایی گفته می‌شود که در مدت سریع‌تری دندان‌ها مرتب می‌شوند

ارتودنسی سریع برای چه افرادی مناسب است؟

ارتودنسی کوتاه مدت برای افرادی مناسب است که دندان‌های آن‌ها نیاز به تغییر فرم چندانی ندارد. این افراد می‌توانند در مدت زمان کوتاه چند ماهه، دندان‌های خود را مرتب کنند.

اگر شما دندان‌های بسیار نامرتبی داشته باشید، ارتودنسی زود بازده به هیچ عنوان برای شما مناسب نیست. برای تعیین اینکه آیا کاندید مناسبی برای این روش هستید، حتما باید به یک ارتودنتیست مراجعه کنید.

بهترین روش‌ها برای ارتودنسی سریع

در این بخشبه معرفی انواع روش های ممکن برای انجام ارتودنسی در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌پردازیم.

فاب (Faab)

فاب یک روش درمانی کوتاه مدت از نوع ارتودنسی بوده که به صورت جزئی روی دندان‌های جلویی کار می‌کند. این روش برای افرادی مناسب است که به طور کل دندان‌های مرتبی دارند اما دندان‌های جلویی آن‌ها کاملا نامرتب و به ‌هم ریخته است. این روش به دلیل کمتر بودن تعداد دندان‌ها و تغییرات جزئی، سریع‌تر است.

انواع روش های ارتودنسی کوتاه مدت

ویلکودنتیک (Wilckodontics)

ویلکودنتیک یک روش درمانی برای تغییر فرم دندان‌ها است. نحوه انجام این روش بدین صورت بوده که از براکت‌های ثابت و سیم برای دندان‌ها استفاده می‌شود. تنها چیزی که باعث تسریع در این عملیات می‌شود، جراحی فک و دهان بوده که استخوان آلوئولار را برمی‌دارند. با این کار فک منظم خواهد شد.

ارتودنسی با الاینرهای شفاف

ارتودنسی با الاینر شفاف یک روش ارتودنسی متحرک و نامرئی است. الاینرها، ترازکننده هایی بی رنگ و شفاف هستند که وقتی روی دندان‌ها قرار می‌گیرند به سختی قابل تشخیص‌اند. الاینر شفاف متناسب با فرم دندان‌های هر فرد طراحی می‌شود و به مرور زمان سبب تغییر فرم دندان و فک می‌شود.

طول درمان با الاینر شفاف که به اینویزیلاین نیز معروف است، برای هر فرد متفاوت است اما در روش ارتودنسی زود بازده برای افراد با ناهنجاری های جزئی، کمتر از یکسال طول می‌کشد.

مراحل انجام ارتودنسی فوری

اکنون به قدری به ارتودنسی فوری آشنا شده اید که بدانید احتمالا کاندیدای مناسبی برای این روش درمان هستید یا خیر. در این قسمت به شرح مراحل ارتودنسی در زمان کوتاه می‌پردازیم:

  1. ویزیت توسط متخصص ارتودنسی مجرب
  2. تهیه عکس OPG از فرم فک و دندان ها و بررسی سلامت لثه ها
  3. قالب گیری ارتودنسی
  4. گذاشتن ارتودنسی ثابت روی دندان‌ها یا سفارش پلاک متحرک ارتودنسی
  5. ویزیت های منظم در طول دوره درمان

مدت زمان اثرگذاری ارتودنسی کوتاه مدت چقدر است؟

یکی از سوالات مهمی که هنگام مراجعه به پزشک پرسیده می‌شود این است که مدت زمان ارتودنسی چقدر است؟ در پاسخ باید گفت که مدت زمان اثرگذاری ارتودنسی کاملا به شرایط دندان‌های شما بستگی دارد. معمولا می‌توان در مدت ۵ تا ۶ ماه انتظار دندان‌هایی مرتب را داشت.

باز هم تعیین زمان دقیق آن برعهده ارتودنتیست است

عوامل موثر در نتیجه ارتودنسی زودبازده

برای مشاهده نتیجه در ارتودنسی زودبازده، عوامل مختلفی تأثیر گذارند.

 

رعایت دقیق نکات مراقبتی می تواند زمان ارتودنسی را کوتاه کند

 

مزایا و نکات مثبت ارتودنسی کوتاه مدت

مزایای ارتودنسی زود بازده بسیار زیاد است. بنابراین اگر تمایل دارید تا هرچه زودتر فرم دندان‌هایتان مرتب شود؛ بهتر است به سراغ روش‌های سیم کشی دندان سنتی نروید. برای درک بهتر این مساله، به بررسی مزایا و نکات مثبت ارتودنسی زودبازده می‌پردازیم.

  • طول درمان کوتاه نسبت به روش های سنتی
  • تعداد جلسات ویزیت توسط متخصص کمتر است
  • به راحتی می‌توانید از روش های ارتودنسی نامرئی و الاینرهای شفاف استفاده کنید

معایب ارتودنسی کوتاه مدت

ارتودنسی کوتاه مدت علاوه بر مزایای که در بخش قبلی به ان‌ها اشاره کردیم، دارای مشکلاتی نیز می‌باشد. معایب ارتودنسی کوتاه مدت شامل:

  • هزینه درمان با متد ارتودنسی سریع، بیشتر است.
  • نمی‌توان از ارتودنسی فوری برای تمام افراد استفاده کرد.
  • سرعت بیشتر حرکت دندان‌ها در ارتودنسی در زمان کوتاه، موجب احساس ناراحتی بیشتر در بیمار می‌شود.

برآورد هزینه ارتودنسی سریع

برآورد هزینه ارتودنسی سریع از آن جایی که بستگی به نوع دندان‌ها دارد؛ به راحتی ممکن نیست. روش درمانی، شدت ناهنجاری و مدت زمان تغییرات مواردی هستند که در هزینه نهایی تاثیر می‌گذارند.

برای اینکه بتوانید از هزینه نهایی مطلع شوید اول از همه باید به یک ارتودنتیست مراجعه کنید.

روش های کاهش طول درمان ارتودنسی

در این بخش به معرفی روش هایی میپردازیم که می‌تواند طول درمان ارتودنسی بزرگسالان را کاهش دهد.

  • ارتودنسی Propel: این روش ارتودنسی که در مطب توسط متخصص انجام می‌شود، متابولیسم استخوان‌ را افزایش داده و سبب می‌شود تا دندان‌ها سریع‌تر شروع به حرکت در جهت نیروی بریس ارتودنسی می‌کنند.
  • دستگاه AcceleDent در ارتودنسی: این دستگاه در خانه استفاده می‌شود و برای ایجاد فشار ملایم بر روی دندانها طراحی شده است. استفاده از دستگاه اکسلدنت فقط با تجویز متخصص ارتودنسی مجاز است؛ بنابراین می‌توانید از ارتودنتیست خود بیشتر در این باره بپرسید.

در این مقاله در مورد روش‌های ارتودنسی کوتاه مدت صحبت کردیم. نکته مهمی که وجود دارد این است که برای ترمیم دندان‌ها حتی با روش ارتودنسی سریع نیز باید حوصله و زمان زیادی صرف کنید.

اگر تمایل دارید که با متدهای جدید ارتودنسی فوری، اصلاح ساختار فک و دندان‌های خود را پیگیری کنید، همین حالا برای رزرو نوبت با مطب دکتر قریشی تماس حاصل فرمایید.

۳.۶/۵ - (۱۱ امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها