چگونگی دریافت هزینه ارتودنسی با بیمه تکمیلی برای بسیاری از افراد موضوع مهمی است که باید حتماً به آن پرداخته شود. به صورت کلی خدمات ارائه شده در حوزه دندان پزشکی، قیمت بالایی دارند. ارتودنسی دندان هم یکی از گرانترین روشهای درمانی است که شما باید در طول چندین ماه، هزینه بالایی را در ازای آن پرداخت کنید.
بسیاری از افراد تمایل دارند که با استفاده از بیمه تکمیلی، هزینه ارتودنسی دندانهای خود را به این شیوه دریافت کنند. در ادامه به بررسی کامل پوشش دهی انواع بیمههای تکمیلی برای ارتودنسی میپردازیم تا شما اطلاعات کاملی در این زمینه به دست آورید.
فهرست عناوین
آیا ارتودنسی شامل بیمه تکمیلی میشود؟
یکی از اولین سؤالاتی که رد روند درمان برای افراد پیش میآید این است که آیا ارتودنسی شاملی بیمه تکمیلی میشود؟ ارتودنسی یک روش درمانی بوده که علاوه بر زیبایی و ظاهر دندانها، میتواند بر روی سلامت آنها هم تأثیر بگذارد. برخی از ناهنجاریهای دندانی، به مرور زمان بر روی سلامت دندانها اثر گذاشته و آنها را به مرز پوسیدگی میبرند.
به همین دلیل ارتودنسی شامل بیمه تکمیلی میشود و شما میتوانید در این زمینه از این بیمه استفاده کنید. نکته با اهمیتی که در این زمینه وجود دارد این است که برای دریافت هزینه ارتودنسی با بیمه تکمیلی باید به سقف تعهد بیمه در این زمینه توجه داشته باشید. از آنجایی که ارتودنسی یک ردمان پرهزینه محسوب میشود، بیمه تمام هزینه را بر عهده نگرفته و شما باید بخشی از هزینه را خودتان پرداخت کنید.
منظور از هزینههای دندان پزشکی در بیمه تکمیلی چیست؟
به صورت کلی خدمات ارائه شده در زمینه دندان پزشکی، تا حد زیادی گسترده هستند. بر این اساس در زمان تهیه بیمه تکمیلی باید به این نکته توجه داشته باشید که به سراغ بیمهای بروید که پوشش دهی بیشتری در این زمینه داشته باشد و بتواند خدمات مختلف را به سادگی پوشش دهد. سقف پوشش دهی شرکتهای مختلف بیمه در هزینههای دندانپزشکی، با یکدیگر متفاوت است. از این رو باید گزینهای را انتخاب کنید که پوشش دهی بیشتری داشته باشد. به صورت کلی باید با خدماتی که تحت پوشش بیمه تکمیلی هستند آشنا شوید تا بتوانید بهترین گزینه را در این زمینه انتخاب کنید.
خدمات ویزیت
خدمات مربوط به معاینه، تجویز دارو، درخواست آزمایش و اعزام به رادیولوژی همه مربوط به ویزیت بیمار بوده و تحت پوشش بیمه تکمیلی هستند. در این حالت شما نیاز به پرداخت هزینه در این زمینهها ندارید.
رادیوگرافی دندان
قبل از اینکه هر اقدامی بر روی دندانها انجام شود، شما باید برای رادیوگرافی دندان اقدام کنید. برخی از کلینیکها مجهز به رادیوگرافی هستند و در برخی از مواقع باید به مراکز دیگری برای عکسبرداری از دندان مراجعه کنید. گرافی پری اپیکال یا بایت وینگ تحت پوشش بیمه تکمیلی هستند.
کشیدن دندان
یکی دیگر از خدماتی که معمولا جزء هزینههای بیمه تکمیلی دندان پزشکی محسوب میشود، کشیدن دندان است. در این زمینه بیمه معمولا کشیدن دندان قدامی، خلفی و عقل را پوشش دهی میکند.
جراحی دندان
یکی از عارضههایی که برای بسیاری از افراد معمولا پیش آمده و تا حدی میتوانیم آن را رایج بدانیم، نیاز به جراحی دندان نهفته در نسج نرم است. در این حالت هم بیمههای تکمیلی معمولا پوشش دهی نسبتا خوبی را برای شما در نظر دارند.
جراحی دندان در نسج سخت
جراحی دندان نهفته در دو حالت نسج نرم و نسج سخت انجام میشود. از این رو میتوانیم جراحی دندان نهفته در نسج سخت را نیز یکی دیگر از عارضههای رایج در این زمینه بدانیم که بیمه برای آن پوشش دهی دارد.
جرمگیری
جرمگیری لثه یکی از اقدامات مهم در این زمینه است که میتواند بر روی سلامت دندانها و لثه و جلوگیری از التهاب در این نواحی، بسیار تأثیرگذار باشد. از این رو اغلب بیمهها برای این دسته از هزینههای دندان پزشکی هم معمولا پوشش خوبی در نظر میگیرند.
ترمیم دندان
دندانها را میتوانیم یکی از آسیبپذیرترین بخشهای بدن معرفی کنیم که در شرایط مختلف ممکن است دچار خرابی و آسیبهای مختلف شوند. از این رو نیاز به ترمیم دندان بسیار شایع بوده و یکی دیگر از هزینههای تحت پوشش بیمه تکمیلی دندان پزشکی است.
پر کردن سطحی
یکی دیگر از عارضهها و آسیبهایی که معمولا برای دندانها به وجود میآید، آسیبها و صدمات سطحی است. در این حالت دندان به پر کردن سطحی نیاز خواهد داشت. پس پر کردن سطحی هم یکی دیگر از هزینههای ارتودنسی است.
کدام بیمه هزینه ارتودنسی را می دهد؟
میدانیم که دریافت هزینه ارتودنسی با بیمه تکمیلی در برخی از شرکتها امکانپذیر است که شما میتوانید با آنها همکاری داشته باشید. از این بیمهها میتوانیم به شرکتهای خصوصی مانند البرز، آسیا، دانا، آتیه، نوین و … اشاره کنیم. این شرکتها در برخی از تعهدات و قوانین با یکدیگر تفاوتهایی دارند. به صورت کلی، شرکتهای بیمه هزینه تمام فرایند ارتودنسی را نخواهند داد و تنها بخشی از هزینه شما در این زمینه را تقبل میکنند. الباقی هزینه ارتودنسی دندان را باید خودتان پرداخت کنید. برخی از بیمههایی که در قوانین خود هزینه ارتودنسی با بیمه تکمیلی را دارند به شرح زیر هستند.
ارتودنسی دندان با بیمه تکمیلی البرز
شرکت البرز به ارائه خدمات بیمه تکمیلی به صورت گروهی میپردازد. به این صورت که برای بهره بردن از خدمات این شرکت، باید حتما حداقل ۵۰ نفر از کارمندان یک شرکت به علاوه افراد تحت تکفل خود، اقدام کنند. تمام قوانین و پوشش دهی های این شرکت در فرم درخواست آن مشخص است. از تعهدات این شرکت بیمه در زمینه دندان پزشکی میتوانیم به مواردی مانند کشیدن دندان، پر کردن دندان، بریج، ارتودنسی، ایمپلنت و هزینههای مربوط به ارتودنسی اشاره کنیم. توجه داشته باشید که هزینههای مربوط به ارتودنسی در این زمینه تا سقف مشخصی هستند و قبل از شروع درمان، باید درباره این موضوع اطلاعات کافی داشته باشید.
هزینه ارتودنسی با بیمه آسیا
یکی دیگر از شرکتهای بیمه که شما میتوانید قرارداد بیمه تکمیلی خود را با آن ببندید؛ اما باید بدانید که هزینه ارتودنسی با بیمه تکمیلی هم جزء موارد پوشش داده شده توسط این شرکت نیست. به عبارت بهتر هزینه ارتودنسی با بیمه آسیا پرداخت نمیشود و معمولا در دسته موارد زیبایی قرار میگیرد.
ارتودنسی بیمه دانا
بیمه دانا در بسیاری از مواقع، هزینه درمانی مشکلات رایج دهان و دندان را پرداخت میکند. ارتودنسی شامل این خدمات نشده و شما در این حالت نمیتوانید از بیمه تکمیلی دانا استفاده کنید. از مواردی که این بیمه پوشش میدهد میتوانیم به مواردی مانند خدمات ویزیت، رادیوگرافی، کشیدن دندان، جراحی نهفته دندان، جرمگیری شیار بالا و پایین لثه، روکش دندانها و … اشاره کنیم. بنابراین در حال حاضر خدمتی به نام ارتودنسی بیمه دانا وجود ندارد.
بیمه ایران
بیمه ایران هم مانند سایر شرکتهای بیمه معرفش شده، برای خدمات ارتودنسی و ایمپلنت، هیچگونه پوشش دهی خاصی در نظر نگرفته و شما نمیتوانید در این زمینهها از آن بهره ببرید. موارد پوشش داده شده توسط بیمه ایران، موارد معرفی شده در بخشهای قبلی هستند.
هزینه ارتودنسی با بیمه نیروهای مسلح
پوشش دهی بیمه نیروهای مسلح نیز برای ارتودنسی دندان هم مانند اغلب شرکتهای بیمه در این زمینه بوده و تنها شامل موارد رایج میشود. بنابراین میتوان گفت هزینه ارتودنسی با بیمه نیروهای مسلح هم تفاوت چندانی با دیگر بیمهها نخواهد داشت.
هزینه ارتودنسی با بیمه تأمین اجتماعی
بیمه تأمین اجتماعی یکی از بیمههای پایه بوده و به عنوان متداولترین بیمه در بین مردم شناخته میشود. در عین حال که این بیمه، هزینههای ارتودنسی را پرداخت نمیکند؛ اما در برخی از مراکز، خدمات دندانپزشکی برای بیمه شدگان این ارگان با هزینه کمتری ارائه میشود. تأمین اجتماعی هم مانند اغلب بیمههای موجود در این زمینه، پوشش دهی خاصی برای ارتودنسی و ایمپلنت در نظر ندارد.
برخی از شرکتهای بیمه نیز با ارائه مدارک معتبر احتمال پوشش دهی ارتودنسی را دارند. در چنین حالتی فرد باید کمتر از ۱۴ سال سن داشته باشد و طبق این اسناد و مدارک معتبر، اثبات شود که ناهنجاریهای دندانی در وضعیتی قرار داشتند که ارتودنسی دندانی از الزامات محسوب می شد.
چرا بیمه هزینه ارتودنسی را نمیدهد؟
برای بسیاری از افراد سؤال میشود که چرا هزینه ارتودنسی با بیمه پرداخت نمیشود. چند موضوع مختلف در این زمینه تأثیرگذار هستند که باعث شدهاند این روش درمان ناهنجاریهای دندانی، بدون بیمههای معمولی در اغلب مواقع، بدون بیمههای تکمیلی انجام شود. چند نمونه از مهمترین دلایل در این زمینه را موردبررسی قرار میدهیم.
قرار گرفتن در دسته زیبایی
میدانیم که بیشترین تأثیر ارتودنسی یا سیم کشی دندان، در زیبایی آنها بوده و باعث میشود تا خط لبخند زیبایی داشته باشید. بر این اساس میتوانیم ارتودنسی بیشتر از یک خدمت درمانی، یک عمل زیبایی بدانیم. با کمک ارتودنسی شما میتوانید دندانی منظم و یکدستی داشته باشید که به خوبی کنار یکدیگر قرار گرفتهاند. به همین دلیل اغلب شرکتهای بیمه و حتی تأمین اجتماعی، پوشش دهی خاصی برای ارتودنسی در نظر نمیگیرند.
هزینه زیاد
یکی دیگر از دلایلی که باعث شده انواع بیمهها، پوشش دهی خاصی برای ارتودنسی دندان در نظر نداشته باشند، هزینه بالای آن است. به صورت کلی ارتودنسی دندان را میتوانیم به عنوان یکی از پرهزینهترین خدمات دندان پزشکی معرفی کنیم.
چگونه میتوان هزینه ارتودنسی را از بیمه تکمیلی گرفت؟
یکی از سؤالاتی که اغلب برای افراد در زمینه هزینه ارتودنسی با بیمه تکمیلی پیش میآید، نحوه دریافت هزینه از بیمه است. همانطور که در بخشهای قبلی هم به این موضوع اشاره کردیم، پوشش دهی و تعهدات شرکتهای بیمه در این زمینه با یکدیگر متفاوت بوده که شما باید قبل از ثبت قرار داد، در این زمینه اطلاعات کافی به دست آورید. به صورت کلی این بیمهها هزینه ارتودنسی را به صورت کامل تقبل نکرده و تنها بخشی از آن را پرداخت میکنند. تعرفه پرداختی در این زمینه در زمان عقد قرار داد با شرکت بیمه، به صورت کامل تعیین شده است.
تمام شرکتهای بیمه، سقف مشخصی برای پرداخت هزینههار ارتودنسی دندان دارند که مطابق با آن هزینه درمان را پرداخت میکنند. بیمهها اغلب هزینه ارتودنسی را به صورت گروهی و یا انفرادی، بر اساس توافقان دوجانبه انجام شده پرداخت میکنند. طبق قوانین موجود برخی از شرکتها این هزینهها را قبل از آزمایشها و چکابهای لازم محاسبه میکنند، اما برخی دیگر از آنها محاسبات را به بعد از آزمایشها و چکابها موکول میکنند. بر این اساس شما میتوانید بعد از فرایند درمان، فاکتورها و مدارک موردنیاز را به شرکت بیمه ارائه داده و مقداری از هزینههای پرداختی را بر اساس سقفی که شرکت بیمه برای آن در نظر گرفته است، دریافت کنید.
آیا بیمه تکمیلی با بیمه دندان پزشکی تفاوت دارد؟
میدانیم که بیمههای پایه، پوشش دهی خاصی برای خدمات دندان پزشکی در نظر ندارند. از طرفی، خدمات دندان پزشکی بعد از بستری، گرانترین خدمات در حوزه پزشکی محسوب میشوند و شما باید هزینه بالایی را در ازای آنها پرداخت کنید. بر این اساس توصیه میکنیم که به سراغ بیمههای مکمل بروید تا بتوانید این خدمات را در ازای هزینههای کمتر، دریافت کنید. بیمه دندان پزشکی به تنهایی وجود نداشته و این بیمه درواقع به نوعی زیرمجموعه بیمه تکمیلی است که میتواند خدمات مربوط به دندان پزشکی را تا حدی پوشش دهد.
انواع خدمات پرکاربرد در حوزه دندان پزشکی، تحت پوشش بیمه تکمیلی یا همان بیمه دندان پزشکی قرار دارند و شما برای دریافت آنها، میتوانید از بیمه خود بهره ببرید. این بیمهها به صورت انفرادی و یا مشارکتی قابل تهیه هستند.
هزینه ارتودنسی در دانشگاههای علوم پزشکی
اگر به دنبال ارتودنسی ارزان در تهران و سایر شهرها هستید، میتوانید به دانشگاههای علوم پزشکی و یا دانشکدههای دندان پزشکی مراجعه کنید. دانشجوهای در حال تحصیل در این محیطها اقدام به ارائه خدمات کردهاند. بر این اساس این امکان برای شما فراهم است که در ازای هزینه کمتر، به ارتودنسی دندانهای خود بپردازید. در این دانشکدهها، صبحها خدمات با تعرفه دولتی و عصرها با تعرفه آزاد اما هزینه مناسبتری، به بیماران ارائه میشود. با دریافت خدمات در دانشگاههای علوم پزشکی، میتوانید هزینه ارتودنسی و سیمکشی دندان خود را به راحتی کاهش دهید.
آیا ارتودنسی رایگان وجود دارد؟
در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که به صورت کلی چنین امکانی وجود نداشته و شما نمیتواند ارتودنسی دندانهای خود را به صورت کاملا رایگان انجام دهید. از طرفی ترفندهایی وجود دارد که شما میتوانید هزینههای ارتودنسی خود را تا حد چشمگیری کاهش دهید. یکی از اقدامات مؤثر در این زمینه، انجام ارتودنسی در کلینیکها و مراکزی که با شرکتهای بیمه مختلف قرارداد دارند، از راهکارهای مؤثر در این زمینه است که میتواند کمک فوقالعادهای در کاهش هزینه ارتودنسی شما بکند.
به صورت کلی در برخی از مواقع شاهد اختلاف قیمت در خدمات ارتودنسی در مراکز مختلف هستیم. بر این اساس شما میتوانید با انجام تحقیقات لازم در این زمینه، مراحل ارتودنسی را در مراکزی انجام دهید که خدمات خود را در ازای قیمت پایینتر و مناسبتری ارائه میدهند. ارتودنسی ارزان در تهران نیز به همین صورت بوده و شما باید به دنبال کلینیکها و مرکزهای با قیمت مناسبتری باشید.
انتخاب روش مناسب
ارتودنسی را میتوانیم مجموعهای از روشهای مناسب و کاربردی برای از بین بردن ناهنجاریهای دندانی معرفی کنیم که شما میتوانید به راحتی از مزایای آن بهره ببرید. درصورتیکه شما از تجهیزات و دستگاههای ایرانی در مراحل ارتودنسی استفاده کنید، میتوانید هزینه نهایی خود را به میزان قابلتوجهی کاهش داده و یک روند درمانی با هزینه کمتر داشته باشید.
سؤالات متداول
- آیا هزینه ارتودنسی با بیمه تکمیلی، محدودیت سنی برای افراد دارد؟
قوانین و تعهد بیمههای مختلف، با یکدیگر متفاوت است، اما در برخی از مواقع محدودیت کمتر از ۱۴ سال برای استفاده از بیمه تکمیلی برای ارتودنسی وجود دارد.
- آیا بیمه تأمین اجتماعی هزینه ارتودنسی را می دهد؟
به صورت کلی هیچ کدام از بیمههای پایه، به ویژه بیمه تأمین اجتماعی، هیچ هزینهای برای ارتودنسی پرداخت نمیکنند.
- تمام شرکتهای بیمه، تعهدات مشابهی در زمینه دندان پزشکی دارند؟
قوانین و تعهدات شرکتهای مختلف در ارتباط با هزینه ارتودنسی با بیمه تکمیلی، با یکدیگر متفاوت بوده و شما برای استفاده از این بیمه، نیاز به ارائه مدارک و اسناد مشخصی دارید.
- کدام خدمات دندان پزشکی تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار دارند؟
اغلب خدمات رایج و پرکاربرد دندان پزشکی مانند ویزیت دندان، پر کردن، کشیدن دندان، جرمگیری لثه و … تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار دارند و شما میتوانید در این زمینهها از آنها استفاده کنید.
- چرا ارتودنسی با بیمه تکمیلی در اغلب مواقع با بیمه تکمیلی امکانپذیر نیست؟
از آنجایی که ارتودنسی هزینه فوقالعاده بالایی داشته و در دسته خدمات زیبایی قرار میگیرد؛ معمولا بیمههای تکمیلی، پوشش دهی خاصی برای آن ندارند.
سخن پایانی
ارتودنسی یکی از خدمات زیبایی و درمانی در حوزه دندانپزشکی است که این روزها تا حد زیادی رایج شده است. بسیاری از افراد برای داشتن دندانهای صاف و یکدست و خط لبخند زیبا، از این روش درمانی استفاده میکنند. در بخشهای قبلی به صورت کامل به این موضوع که آیا ارتودنسی شامل بیمه تکمیلی میشود و اینکه کدام بیمه هزینه ارتودنسی را می دهد پرداختیم. به دلیل هزینه بالای این بیمه و همچنین تأثیر زیبایی آن، اغلب بیمهها هیچگونه پوشش دهی خاصی برای آن در نظر نگرفتهاند و شما خودتان موظف به پرداخت هزینه هستید. روشهایی برای کاهش هزینههای ارتودنسی و دریافت خدمات ارزانقیمت معرفی کردیم که شما به سادگی میتوانید از آنها بهره ببرید.
سلام. هزینه های فوتوگرافی از دندان تحت پوشش بیمه آتیه سازان قرار میگیره؟