درمان لبخند لثه‌ای (روش‌های جراحی و بدون جراحی)

29

آیا از اینکه لثه‌هایتان بیشتر از دندان‌های زیبایتان به چشم می‌آیند باعث شده با خجالت لبخند بزنید؟ اگر چنین باشد، شما نیز به عارضه‌ای به نام نمایش بیش از حد بافت لثه یا لبخند لثه‌ای دچار هستید. این عارضه بر زیبایی لبخندتان تأثیر گذاشته و ممکن است اعتماد به نفستان را نیز از بین ببرد، طوری که دیگر تمایل نداشته باشید که با یک لبخند کامل و زیبا، دندان‌های صدفیتان را نشان دهید.

هیچ‌کس دوست ندارد لبخندی لثه‌ای داشته باشد. آیا این مشکل شما را نیز ناراحت کرده؟ در یک لبخند ایده‌آل لبه پایینی و لب بالا درست روی بالاترین نقطه نمایان دندان‌ها یا کمی بالاتر از آن قرار می‌گیرد.

در کلینیک تخصصی ارتودنسی دکتر سعید قریشی روش‌های مؤثر و بی‌خطری، مانند درمان‌های ارتودنسی، جراحی لثه و درمان‌های اصلاح لبخند ارائه می‌شود، که می‌توانید برای بهبود لبخندتان از آن‌ها بهره بگیرید. ما بهترین روش را برایتان انتخاب می‌کنیم.

روش‌های ارتودنسی ما در کلینیک ارتودنسی دکتر قریشی می‌توانند کمک زیادی به رفع مشکل لبخند لثه‌ای شما کنند. ما از روش‌های غیر جراحی به کمک بریس‌های مختلف ارتودنسی مناسب، به شما در درمان مشکل لبخند لثه‌ای کمک خواهیم کرد.

مشاورین ما در این کلینیک همواره آماده ارائه خدمات مشاوره و اطلاع رسانی جهت رزرو نوبت و ساعات کار کلینیک و روش‌های مختلف ارتودنسی به شما عزیزان از طریق شماره تماس های ۲۲۰۶۸۶۴۶-۰۲۱ و ۲۲۰۷۳۷۸۵-۰۲۱ می‌باشند.

علل بروز لبخند لثه‌ای

این عارضه به دلایل مختلفی بروز می‌کند. موارد لبخند لثه‌ای با یکدیگر تفاوت داشته و هر موردی شرایط منحصربفرد خود را دارد؛ با این حال تنها چند علت شایع برای بروز آن وجود دارد.

اولین مورد مربوط به عضله‌ای است که حرکات لب بالایی را کنترل می‌کند.

فعالیت بیش از حد این عضله می‌تواند باعث بالاتر رفتن لب بالا شود، که این خود منجر به نمایان شدن بیشتر بافت لثه می‌شود.

به علاوه، بافت لثه فک بالا نیز می‌تواند باعث لبخند لثه‌ای شود. اغلب، این بافت باعث رویش غیرطبیعی دندان‌ها می‌شود، که در چنین شرایطی دندان‌ها حتی در مواردی اندازه آن‌ها طبیعی و متناسب است نیز کوتاه و نامتناسب دیده شوند.

علت دیگر لثه‌ای شدن لبخند، رشد ناهنجار استخوان فک است. برای مثال، جلو آمدگی استخوان فک باعث برآمدگی بافت لثه و در نتیجه نمایان شدن بیش از حد آن می‌شود.

مزایای درمان لبخند لثه‌ای

بهترین ویژگی درمانی که ما برای لبخند لثه‌ای ارائه می‌دهیم، دوام طولانی مدت نتایج آن‌ها است. شما به مدت طولانی از نتیجه درمانتان بهره خواهید برد زیرا این درمان یک راه‌حل موقتی نیست. البته، برای اینکه در هیچ مقطعی بعد از درمان دچار هیچگونه عوارض یا مشکلی نشوید، می‌بایست به موقع برای معاینات تکمیلی به پزشکتان مراجعه کرده و از دستورالعمل‌هایی که به شما داده می‌شود پیروی کنید. بعد از درمان موفقیت‌آمیز این عارضه لبخندتان به طور قابل توجهی بهبود یافته و در نتیجه اعتماد به نفس و عزت نفستان تقویت می‌شود.

درمان لبخند لثه‌ای

روش‌های مورد استفاده ما از روش‌های کم‌تهاجمی تا شدیداً تهاجمی را در برمی‌گیرند. در این روش‌ها پوست و استخوان‌ها بریده می‌شوند. روش‌های موفقیت‌آمیز موجود عبارتند از:

جراحی لیفت لثه (ﺟﯿﻨﺠﯿﻮﮐﺘﻮﻣﯽ)

این روش برای کسانی مناسب است که دندان‌هایشان بزرگ نیست. البته باید توجه داشت که با بالا رفتن سن دندان‌ها نیز بزرگتر دیده می‌شوند، زیرا خط لثه‌ عقب‌نشینی می‌کند. همچنین باید در نظر داشت که با انتخاب این روش نیز هر چه سن بالاتر برود دندان‌ها بزرگتر و بزرگتر دیده می‌شوند و از آنجا که هیچ‌کس مایل نیست «دندان‌های اسبی» داشته باشد، پس باید گزینه‌ درمانی با دقت انتخاب شود. در این روش خط لثه بالا برده می‌شود که این باعث نمایان شدن مقدار بیشتری از دندان‌ها شده و در نتیجه، مقدار کمتری از لثه دیده می‌شود. همچنین باید بدانید که تغییر حاصل از این روش بسیار جزئی است، زیرا در اینجا خط لثه را تنها می‌توان ۲ تا ۳ میلیمتر بالا برد.

untitled-3

افزایش طول تاج دندان

در عمل افزایش طول تاج، از خط لثه نوار باریکی از لثه و گاهی اوقات استخوان برداشته می‌شود. با این کار دندان‌ها بلندتر شده و مقدار بیشتری از آن‌ها دیده می‌شود. عیب این روش این است که اگر دندان‌های شخص به طور طبیعی بلند باشند، انجام این عمل امکان‌پذیر نخواهد بود زیرا باعث می‌شود دندان‌ها بیش از اندازه بلند دیده شوند.

جراحی لیزری لثه

امروزه، با ابداع فن‌آوری دندانپزشکی لیزری و ابزارهایی مانند لیزر دیودی، بیماران می‌توانند طی یک عمل سریع، ساده و کاملاً بدون درد لثه‌های خود را اصلاح کرده و صاحب لبخندی بی‌نظیر شوند.

دندانپزشک با استفاده از یک لیزر دیودی بافت اضافی لثه را به آرامی بریده و یک خط لثه‌ی یکدست و زیبا را برای بیمار ایجاد می‌کند. ارتودنسی دندان با لیزر با لیزرهای دیودی بافت را از طریق سوزاندن برش می‌دهند که این باعث می‌شود خونریزی کمتر شده و احتمال عفونی شدن زخم‌ها به شدت کاهش یابد. تمام عمل لیفت لثه را می‌توان طی یک مراجعه کوتاه به مطب دندانپزشکی انجام داد.

ارتودنسی

اصلاح طرح لبخند لثه ای از طریق ارتودنسی فرایند بسیار پیچیده‌ای داشته و تنها موارد متوسط لبخند‌های لثه‌ای ناشی از مشکلات لثه به ارتودنسی جواب می‌دهند. به علاوه، به جز در موارد بسیار شدید، به ندرت پیش می‌آید که از ارتودنسی به عنوان درمان اصلی لبخند لثه‌ای استفاده شود. درمان‌های ارتودنسی معمولاً برای اصلاح مال اکلوژن استفاده می‌شوند. به علاوه، برای جلوگیری از بروز مشکلات دندانی می‌توان این درمان را در سنین پایین انجام داد. با این حال بعد از بروز لبخند لثه‌ای نیز چندین مکانیزم ارتودنسی وجود دارد که می‌توان از آن‌ها برای اصلاح رابطه میان لب‌های بالایی و دندان‌ها، و در نتیجه کاهش مقدار نمایان لثه‌ استفاده کرد.

اخیراً نیز عرضه لنگرهای استخوان دارای مینی اسکرو (mini-screw bone anchors) تنوع درمان‌های ارتودنسی را افزایش داده است: در حال حاضر می‌توان اضافه عمودی دندان‌های جلویی که در بزرگسالان یافت می‌شود را با این روش رفع کرد، که در صورت استفاده از مینی اسکرویی مناسب می‌توان عوارض درمانی تهدید کننده بخش‌های عقبی دندان‌ها را نیز محدود کرد. استفاده از این تکنیک برای اصلاح لبخند لثه‌ای بزرگسالان در حال افزایش است زیرا استفاده از مینی اسکروها چندین مزیت دارد، از جمله:

  • سهولت در جایگذاری و خارج کردن از دهان
  • کاشت فوری
  • راحتی بیمار
  • هزینه نسبتاً پایین

33

روش جراحی فک بالا

برای بیمارانی که لب بالایی بسیار بلندی داشته و هنگام خندیدن بیش از حدود ۶ میلیمتر از لثه‌ آن‌ها نمایان می‌شود، روش جراحی فک گزینه مناسبی است. البته، این عمل گران بوده و هزینه آن بسته پزشک معالج متفاوت است.

عمل جابجا کردن لب

این یک عمل جراحی نسبتاً تهاجمی است که در آن جراح داخل لب بالا را بریده و نوار کوچکی از پوست آن را برمی‌دارد و سپس محل بریده شده را به لثه بخیه می‌زند. عمل تنها ۳۰ تا ۴۵ دقیقه طول می‌کشد. البته، این تکنیک یک ایراد جزئی دارد و آن این است که جراح تنها می‌تواند مقدار کمی از بافت داخل لب بالا را بردارد، که این گاهی اوقات بیماران را مجبور می‌کند تحت عمل لیفت لثه نیز قرار بگیرند.

۵/۵ - (۶ امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.