بوی بد دهان اتفاق ناخوشایندی است که به دلیل عوامل مختلفی مانند مسواک نزدن، پوسیدگی دندان، عفونت لثه و غیره، رخ میدهد. به همین خاطر قرص برای بوی بد دهان برای کسانی که به طور مرتب با این مشکل مواجه میشوند ضروری است.
چراکه این افراد، اعتماد به نفس خود را از دست داده و اغلب از حضور در اجتماع اجتناب میکنند. بد بویی دهان نیز مانند هر بیماری دیگری باید درمان شود. در ادامه به معرفی اسم قرص برای رفع بوی بد دهان میپردازیم؛ با ما همراه باشید.
انواع قرص برای رفع بوی بد دهان
مهمترین اقدام برای رفع بوی بد دهان، رعایت بهداشت دهان و دندانها و مسواک زدن مرتب است. اگر با وجود شستشوی اصولی و مرتب دهان و دندانها بازهم مشکل وجود دارد، باید برای یافتن علت بوی بد دهان به پزشک مراجعه کنید.
احتمالا بوی بد دهان شما ناشی از دلایل دیگری مانند مشکلات معده و گوارش یا عفونت لثه و دندان است. پزشک با توجه به علت بوی دهان، به شما قرص و دارو میدهد.
انواع قرص برای بوی دهان شامل موارد زیر است:
- قرص پروبیوتیک
- کلروفیل
- مترونیدازول
- رانیتیدن
- سایمتیدین
- قرص نعنا
- بیسموت
- لاکتول نیچرز اونلی
معرفی این داروها به منزله تایید مصرف خودسرانه آنها نیست. توصیه میشود بدون مشورت پزشک از مصرف هر نوع قرص بوی دهان اجتناب کنید.
رفع بوی بد دهان ناشی از معده
افرادی که دچار مشکل رفلاکس اسیدی معده هستند و بخشی از محتوات معده آنها به داخل مری بازمیگردد، معمولا از بوی بد دهان شکایت دارند. عفونت معده و بیماری التهابی روده (IBD) از جمله سایر مشکلات دستگاه گوارش هستند که موجب بد بویی دهان میشوند.
مصرف دو نوع قرص برای رفع بوی بد دهان ناشی از معده رایج است. پزشکان قرص رانیتیدین و قرص سایمتیدین را که مسدود کننده هیستامین بوده و اسید معده را کاهش میدهند برای جلوگیری از رفلاکس معده و بوی بد دهان توصیه میکنند.
تاثیر قرص حاوی پروبیوتیک در رفع بوی دهان
برخی مطالعات تاثیر مثبت قرص پروبیوتیک برای بوی دهان را نشان میدهد. قرصهای پروبیوتیک با کاهش جمعیت باکتریهای مضر دهان، موجب ارتقا بهداشت دهان و دندانها شده و از پوسیدگی دندان و تشکیل پلاک دندانی جلوگیری میکنند.
این نوع قرصها همچنین التهاب لثه را نیز برطرف میکنند. به عبارت دیگر پروبیوتیکها، جایگزین دهانشویهها برای رفع بوی بد دهان و از بین بردن باکتریهای مضر هستند. از این رو همه افراد حتی کودکان بالای ۵ سال نیز میتوانند از این محصولات استفاده کنند.
برای معرفی بهترین انواع قرص پروبیوتیک برای بوی بد دهان باید به قرص لاکتوگام و قرص لاکتول نیچرز اونلی اشاره کرد.
قرص لاکتوگام
به منظور استفاده از خواص قرص لاکتوگام برای بوی دهان کافی است روزانه یک عدد از این قرصهای جویدنی را در دهان قرار داده و بمکید. هرچه قرص برای مدت طولانی تری در دهان بماند اثر بخشی بیشتری دارد.
قرص لاکتول نیچرز
لاکتول نیچرز اونلی یک قرص برای بوی بد دهان و معده است که با خواص پروبیوتیک به کاهش نفخ، درد شکم و بوی بد دهان کمک میکند. مصرف روزانه ۱ تا ۲ قرص لاکتول برای درمان بوی دهان توصیه میشود.
نحوه مصرف قرص مترونیدازول برای بوی بد دهان
احتمالا هنگام جستجو اسم قرص برای بوی بد دهان با قرص مترونیدازول نیز مواجه شدهاید. مترونیدازول یک آنتی بیوتیک است که برای درمان طیف گستردهای از عفونتهای باکتریایی کاربرد دارد.
لذا درصورتی که پزشک علت بوی دهان را عفونت دندان یا التهاب و بیماریهای لثه تشخیص دهد، برای شما این قرص را تجویز میکند.
دوز و نحوه مصرف قرص مترونیدازول برای بوی بد دهان به شدت عفونت بستگی دارد باید طبق دستور پزشک عمل کنید. برخی عفونتهای خفیف با یک دوز درمان میشوند در حالی که عفونت شدید به یک دوره درمان ۲ هفتهای نیاز دارد.
بسیار مهم است که همزمان با مصرف قرص بوی بد دهان، به بهداشت دهان و دندان بیشتر توجه شود.
خاصیت کلروفیل برای رفع بوی بد دهان
کلروفیل یکی از ترکیبات آلی در گیاهان سبز است که به عنوان رنگدانه باعث سبز بودن رنگ آنها میشود. این ماده خواص ضد باکتریایی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد و در رفع بوی بد دهان موثر است.
کلروفیل رشد باکتریهایی که منشا بوی بد دهان هستند را کاهش داده و بوی ناخوشایند را جذب میکند.
اشتوتزن معروفترین قرص برای بوی بد دهان است که از کلروفیل در ترکیبات آن استفاده میشود. این قرص با جلوگیری از فعالیت آنزیمهای تقسیم کننده پروتئین خاصی که مولد بوی بد دهان هستند از تشکیل ترکیبات بد بو در دهان جلوگیری کرده و حتی فرآیند پوسیدگی دندان را متوقف میکند.
برای درمان قطعی بوی بد دهان با قرص، میتوانید روزانه ۲ تا ۳ عدد اشتوتزن را قبل یا وسط غذا مصرف کنید.
قرص بیسموت در از بین بردن بوی دهان
بیماریهایی مانند زخم معده و عفونت هلیکوباکتر پیلوری از جمله علل اصلی بوی بد دهان هستند. قرص بیسموت خواص آنتی باکتریایی دارد و همراه با آنتی بیوتیک برای توقف فعالیت باکتری هلیکوباکتر پیلوری معده تجویز میشود.
به علاوه، این قرص از تولید گازهای بد بو در معده جلوگیری کرده و با تشکیل یک لایه محافظ روی زخم معده به بهبودی سریعتر آن کمک میکند. در نتیجه یکی از بهترین انواع قرص برای بوی بد دهان که با درمان مشکلات معده بوی نامطبوع دهان را از بین میبرد، قرص بیسموت است.
توصیه میشود این دارو را طبق دستور پزشک مصرف کنید و خودسرانه دوز آن را تغییر ندهید.
قرص های جویدنی و خوشبوکننده دهان
قرص های جویدنی و خوشبو کننده دهان سریعترین راه برای تازه و خوشبو کردن نفس بعد از غذا خوردن و سیگار کشیدن هستند. این محصولات به گونهای طراحی شدهاند که حتی بوی نامطبوع دهان ناشی از بیماریهای گوارشی و عفونتهای دهان و دندان را میپوشانند.
این قرصها اغلب حاوی منتول، نعناع یا طعم دهندههای دیگر هستند که به سرعت بوی دهان را تغییر میدهند و حس طراوت و خنکی در دهان ایجاد میکنند.
برخی از قرص های خوشبو کننده دهان جویدنی هستند اما برخی دیگر را باید زیر زبان قرار دهید تا حل شوند. خوشبو کنندهها به صورت قطره، اسپری و آدامس نیز در بازار موجود هستند.
اسم قرص برای رفع بوی بد دهان کودکان
بوی بد دهان کودکان به دلایل مختلفی از قبیل خشکی دهان، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان یا مشکلات گوارشی رخ دهد. مصرف خودسرانه قرص برای بوی بد دهان کودکان میتواند عوارض خطرناکی در پی داشته باشد.
توصیه میکنیم برای پی بردن به علت خشکی دهان و تشخیص دلیل بد بویی دهان در کودکان حتما به پزشک مراجعه کنید.
در این بخش چند نمونه اسم قرص برای رفع بوی بد دهان کودکان را معرفی میکنیم:
- قرص های حاوی کلروفیل مانند اشتوتزن به عنوان یک راه حل طبیعی و بدون عوارض جانبی با طعمها و فرمهای مناسب کودکان
- قرص های پروبیوتیک مانند لاکتوگام برای افزایش باکتریهای مفید و بهبود فلور باکتریایی دهان و روده به صورت پودر یا قرص جویدنی با طعمهای جذای برای کودکان
- قرص های تسکین دهنده گلو از قبیل قرصهای آنتی بیوتیک برای رفع عفونت گلو و بوی بد دهان در کودکان
در این مقاله به معرفی انواع قرص برای بوی بد دهان پرداختیم که امیدواریم مورد استفاده شما قرار گرفته باشد. اولین گام برای درمان بوی دهان، نوشیدن مایعات کافی و رعایت بهداشت دهان و دندانها از طریق مسواک زدن منظم، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشویه مناسب است.
اگر با وجود این اقدامات بوی دهان ادامه داشت یا بدتر شد، بهتر است قبل از جستجو برای اسم قرص برای رفع بوی بد دهان و مصرف هر نوع دارو، به منظور تشخیص دقیق علت بد بویی دهان، به پزشک یا دندانپزشک مراجعه نمایید.