عوارض کراس بایت چیست؟

عوارض کراس بایت

کراس بایت به نوعی از ناهمراستایی دندان‌ها گفته می‌شود که در آن یک یا چند دندان موقعیت نادرست نسبت به دندان‌های فک مقابل دارند و به زبان یا گونه نزدیک‌تر از موقعیت ایده‌ آل خود هستند.

کراس بایت باعث می‌شود فکها به درستی بسته نشوند بنابراین غذا خوردن و صحبت کردن سخت‌تر می‌شود. این وضعیت می‌تواند تأثیر روان‌شناختی بر فرد گذاشته و اعتماد به ‌نفس او را کاهش دهد.

اصلاح کراس بایت اهمیت زیادی دارد چرا که منجر به عدم تناسب رشد فکها شده و در نهایت باعث می‌شود یک طرف فک بزرگ‌تر شود. این رشد نامناسب و نامتقارن بر تمامی ساختار صورت تأثیر می‌گذارد.

کراس بایت اگر درمان نشود نه تنها بر زیبایی صورت و دهان تأثیر می‌گذارد بلکه به عوارض دندانی جدی منجر می‌شود.

علائم مرتبط با کراس بایت

  1. دو ردیف دندان‌های مقابل بر یکدیگر تماس ندارند
  2. فرد نمی‌تواند تکلم و تلفظ صحیح داشته باشد و نوک زبانی صحبت می‌کند
  3. دائماً سطح داخلی گونه و زبان هنگام غذا خوردن و صحبت کردن گاز گرفتن می‌شود
  4. فک درد مزمن تجربه میشود
  5. یک یا چند دندان درد میگیرد
  6. سردرد شدید تجربه میشود

اهمیت کراس بایت

کراس بایت فقط باعث نازیبایی لبخند و چهره نمی‌شود بلکه مشکلات دیگری نیز ایجاد می‌کند.

سردردهای شدید

کراس بایت نه تنها در افراد بزرگسال بلکه حتی در کودکان نیز سردرد ایجاد می‌کند. دندان‌ها تنها برای جویدن غذا طراحی نشده اند بلکه عضلات صورت را نیز پشتیبانی می‌کند. هنگامی که فکها با یکدیگر متناسب و همراستا نیستند، فشار زیادی بر مفصل و عضلات فک ایجاد می‌شود که به واسطه عصب ها به مغز مرتبط هستند بنابراین فشار به صورت سیگنال درد ارسال می‌شود. این وضعیت باعث سردرد می‌شود. علاوه بر این، این عصب ها که از گردن و شانه عبور می‌کنند ممکن است باعث درد شدید در این نواحی شوند.

پوسیدگی دندان

در صورتی که دندان‌ها با یکدیگر همراستا نباشند، تمیز کردن آنها سخت‌تر است و احتمال تجمع ذرات غذا، پلاک و باکتری‌ها در بین دندان‌ها افزایش می‌یابد. اگر نتوانید به درستی دندان‌های خود را با مسواک و نخ دندان تمیز کنید به‌ سهولت دچار پوسیدگی دندان می‌شوید.

درد در هنگام جویدن

کراس بایت باعث می‌شود هنگام جویدن غذا یا میوه مورد علاقه خود کمتر لذت ببرید چرا که دندانها یا فک درد میگیرد. بنابراین درمان کراس بایت باید پیش از بدتر شدن وضعیت و تحت تأثیر قرار گرفتن همه ساختارهای صورت، درمان شود.

روش‌های درمان کراس بایت

متخصص ارتودنسی یا دندان پزشک با معاینه وضعیت شما مشخص می‌کند چه روش درمانی بهتر است. کراس بایت هم در کودکان و هم در افراد بزرگسال قابل درمان است. مؤثرترین روش‌های درمانی عبارتند از کشیدن دندان و براکت ارتودنسی.

۱- کشیدن دندان

در صورتی که تنها یک دندان به علت کمبود فضای فکها و شلوغی دندانها از راستای مناسب خارج شده باشد، ممکن است با کشیدن دندان مشکل حل شود. کشیدن دندان با استفاده از بی ‌حسی موضعی به سادگی انجام می‌شود.

۲- براکت ارتودنسی

براکت و یا وسیله ‌های دیگر ارتودنسی مانند بزرگ کننده فک بالا ( اکسپندر ) ممکن است برای اصلاح کراس بایت استفاده شود. براکت به تدریج دندان‌ها را به موقعیت مناسب انتقال می‌دهد و بزرگ کننده فک ظرف مدت کوتاهی باعث پهن‌تر شدن فک بالا می‌شود.

۵/۵ - (۴ امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.